• 难度: 使用次数:113 入库时间:2015-03-18

    As we all know, the Internet has become part of teenagers(青少年)     1   . A new reporter on 3,375 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities found that 38 percent of them used the Internet very   2     .

         Most of them get useful information and use the Internet to help in their studies, but some are not using it in a    3    way .Many are playing online games too much.

        4   even visit websites (网站)they should not look at. A teacher from Yucai Middle School says that bad things can happen if young people   5    too much time on the Internet. She had a student who used to be (曾经)good at school.  6   then he started visiting unhealthy websites. He went mad(变得疯狂),cheated(欺骗)a girl and was taken away by the police.

         In order to help young people use the Internet  7    a good way, a textbook

     on good Internet behavior(行为) has started to be used in some middle schools this term. The book uses real examples to   8  students about good ways of using the Internet. The book gives useful advice such as to read news or to find helpful  9    to study. Teachers and parents all think the book is very good.

         The book will be a guide (向导) for teens to use the Internet. We believe it will keep students away from bad websites, and teach students   10   to be a good person in the online world.

    1A.study        B.life                C.food            D.work

    2A.often        B.never             C.seldom        D.less

    3A.bad          B.well               C.right            D.quick

    4A.A little      B.Little             C.A few          D.Few

    5A.cost         B.pay                C.take            D.spend

    6A.And        B.Whats more   C.But             D.Or

    7A.in             B.at                  C.for               D.with

    8A.speak       B.teach           C.call                D.warn

    9A.pictures    B.persons        C.information    D.people

    10A.what        B.which          C.how              D.when

    答案

    1B

    2A

    3C

    4C

    5D

    6C

    7A

    8B

    9C

    10C

    【解析】

    试题分析:本文是介绍关于如何引导青少年正确上网的一本书,期待青少年们都学会利用网络,让网络成为青少年学习和成长的“助手”。

    1上下串联。句意:众所周知,因特网已经成为孩子“生活”的一部分。故选B

    2A   副词辨析。often经常;never从不;seldom不常,很少;less更少。根据本文的第一句话,此处应是38%的青少年经常使用因特网。故选A

    3上下串联和形容词辨析。空前有but转折,前面说的是有些人会使用电脑,比如从网上学习和下载学习资料等,but后应该是“不好”的。bad“不好的”,形容词;well 好地;right正确的,右边的,适当的;quick快的。空前有not,故选C

    4形容词辨析。little很少、a little一点,都修饰不可数名词,但little表示否定含义;few很少、a few几个,修饰可数名词的复数形式。前文提到的是many,这里应该是“几个”。句意:有几个浏览他们不应该看的网站。

    5D 动词辨析。句意:……如果他们年轻人话太多的时间在因特网上的话”。spend time/money

    &cooco.net。cn<
     on sth在某事上时间或花钱,根据空后的on判断选D

    6C 折连词。句意:她有一个擅长学习的孩子。但是在浏览不健康的网站后……。and和;but但是;whats more更重要的;or或者。前后文是转折关系,故选C

    7A 词搭配。 in a good way以一个好的方式。by the way换句话说;on the way在途中;in the way挡路,碍事的;in a way在某种程度上。故选A

    8动词辨析。句意:这本书用真实的事例教给孩子们正确使用因特网的方法。speak说,讲; call呼叫,称呼; teach教给;warn警告。teach sb about sth教给某人某事;warn sb of/about sth警告某人某事。故选B

    9名词辨析。句意:这本书在如何阅读新闻和如何获取学习的信息方面提出了一些有益的意见。pictures图画;persons人;people人们;information信息。故选C

    10疑问词与不定式连用。句意:这本书将教给孩子如何远离垃圾网站和如何在虚拟世界里成为一个好人。what什么;which哪一个;how如何;when什么时候。故选C

    考点:日常生活类短文。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: