• 难度: 使用次数:79 入库时间:2016-01-24

    词语填空通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABC三个选项中选出一个最佳答案。

       Do you know Tu Youyou? She is a famous Chinese  1  . She shared the 2015 Nobel Prize for Physiology or Medicine(诺贝尔生理学或医学奖) with two other foreign scientists. She is the first Chinese woman to  2  the prize. She found artemisinin(青蒿素)with her  3  . She first tried the medicine on herself, she wanted to make sure that it was safe (安全). “As the head of the group, I had the responsibility(责任).” The 85-year-old scientist spoke to CCTV  5  her work. Artemisinin is a  6  for the world people from the traditional Chinese medicine. It has  7  many lives. Tu Youyou expects Chinese medicine to  8   more people all over the world. 

       We can learn a lot from Tu Youyou. We should do  9  useful for people. If we want to be  successful, we should keep on working hard with our group and  10  give up.

    (    ) 1. A. dentist            B. scientist               C. nurse

    (    ) 2. A. win                B. beat                    C. lose

    (    ) 3. A. family             B. classmates              C. group

    (    ) 4. A. when               B. because                 C. why

    (    ) 5. A. about              B. for                     C. in

    (    ) 6. A. gift               B. result                  C. ticket

    (    ) 7. A. accepted           B. saved                   C. decided

    (    ) 8. A. help               B. hope                    C. meet

    (    ) 9. A. nothing            B. anything                C. something

    (    )10. A. seldom             B. never                   C. usually

    答案

    fcooco.net.cn 可圈可点Net组卷网g

    1B 2A 3C 4B 5A 6A 7B 8A 9C 10B



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: