• 难度: 使用次数:153 入库时间:2016-07-06

    完形填空

        先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的ABCD四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

        BEIJING-The sky is grey and the air smells strange.  It's another day of smog.

        On Saturdayheavy haze()still covered north and east China.  Highways were closed and

      1   couldn't take off on time.

        The smoggy weather affected the country' s land from north to south   2   BeijingHebeiShandong,and 6 other provinces.  People could only see clearly   3    than 50 meters in some areas.

        Cities   4   Shanghai and Nanjing have been covered by the grey sky for the past several days. Many walkers in the street had to wear   5   .  In the airport in Nanjingmore than 60 flights were canceled(取消)on Saturday   6   the haze,  which also made schools stop   7   on Thursday and Friday in Nanjing.

        The office worker of Environmental Protection said earlier this week that there were several main reasons behind the widespread haze: unpleasant weather conditions making  8   difficult for smog to disappear, motor vehicle exhaust(尾气)and coal use for winter heating.

        To fight pollutionthe Chinese government now plans to clean up the air by cutting coal use

       9   some factoriesand removing 6 million old cars from the roads.

        “We must face up to the facts,” said Yan Naiqiang,  a professor of environmental science at Shanghai Jiao Tong University.  “The treatment of smog will be a long fight.  From now on,if we use buses or cars less and do   10   riding,we believe a clear sky is not a faraway dream.”

    1.   A.  coaches          B.  trains       C.  flights        D.  double-deckers

    2.   A.  include           B.  including    C.  includes       D.  included

    3.   A.  less             B.  better       C.  farther        D.  nearer

    4.   A.  in               B.  like        C.  around        D.  outside

    5.   A.  hats             B.  gloves      C.  sunglasses     D.  masks

    6.   A.  besides           B.  except     C.  because of     D.  for

    7.   A.  classes           B.  rest        C.  work         D.  shopping

    8.   A.  that              B.  this        C.  one          D.  it

    9.   A.  close             B.  closing     C.  open         D.  opening

    10.   A.  much             B.  more      C.  many         D.  most

    答案

    fc oo co .ne t.cn组 卷e
    1C 2B 3A 4B 5D 6C 7A 8D 9B 10B



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: