• 难度: 使用次数:81 入库时间:2017-04-03

    语法选择

    阅读下面短文,掌握其大意,然后从1-15 小题所给的ABC D 项中选出一个最

    佳选项。

    In recent days, the news of Tu Youyou’s winning of the Nobel Prize in Medicine has occupied the Chinese media and everybody gets excited about that. Dr. Tu, an ___1____ Chinese medical scientist, was famous for her discovery of artemisinin(青蒿素), a medicine ___2____ has greatly reduced the number of people who die from malaria(疟疾).

    Tu’s research can date back to the 1960s. In order to save the soldiers and people in southern China suffering from malaria, Tu was given a task __3_____ the treatment for the serious illness.

    The Chinese Government ___4____ lots of money supporting her work, so she started her research on anti-Malaria medicine at once. She ___5____ a team, did experiments in over 200 kinds of traditional Chinese medicines and experienced over 380 failures. Finally she ___6____ artemisinin in 1971. After ____7___ on mice and monkeys, Tu and her two teammates

    volunteered to do many teats on ___8____ own bodies. At last, it proved to be 100 percent effective. They were happy with the test results, ____9___ they soon carried out medical tests on patients widely and cured medical-resistant malaria ___10____. Tu said ___11____ this prize was

    not a personal one but the wisdom of a whole team.

    “Artemisinin is a gift from traditional Chinese medicine to the world.” said Tu and she ended her speech with a poem ___12____ by our famous poet Wang Zhihuan, “The bright sun falls behind the mountain, the Yellow River runs towards ocean, if you want to see a grander view, go up one more floor. I hope everybody can enjoy the ___13____ of Chinese Culture and find the treasure in tradition Chinese medicine.”

    Tu Youyou is the first Chinese female scientist that won the Nobel Prize Prize. All the Chinese people are proud ___14___her. ___15___ excellent scientist she is!

    1. A. 84-year-old  B. 84 year old

    C. 84 years old  D. 84-years-old

    2. A. what  B. which  C. who  D. whom

    3. A. find out  B. finding out  C. to find out  D. to finding out

    4. A. spent  B. took  C. cost  D. paid

    5. A. set off  B. set out  C. set back  D. set up

    6. A. discovers B. discovered  C. has discovered  D. was discovering

    7. A. test  B. testing  C. to test  D. tested

    8. A. they  B. them  C. their  D. theirs

    9. A. or  B. but  C. so  D. beautify

    10. A. succeed  B. success  C. successful  D. successfully

    11. A. if  B. that  C. which  D. what

    12. A. write  B. writing  C. written  D. to write

    13. A. beauty  B. beautiful  C. beautifully  D. beautify

    14. A. of  B. for  C. with  D. at

    15. A. How a  B. How an  C. What a  D. What an

    答案

    1. A  2.B  3.C   fcooco.net。cnb
    4.A  5.D

    6. B  7.B  8.C  9.C  10.D

    11. B  12.C  13.A  14.A  15.D



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: