• 难度: 使用次数:57 入库时间:2017-11-10

    阅读理解

    Do you know the movie I, Robot? It tells us a story about the future.

    The year is 2035 and robots are just as common as mobile phones. People depend on their robots to do lots of things, for example, babysitting, cooking, doing chores and taking their dogs for a walk. Robots have to obey(听从) humans’ orders, because their designers make them do so. A police officer called Spooner hates robots. He doesn’t think humans can get on well with their robots at all! But the scientist Susan has different opinions. Susan works on robots’ mind and she thinks one day robots will become more powerful(强大的) than humans and help humans to make progress(进步).

    When Spooner and Susan work together, they find that something is wrong with the world’s robots. A few robots have their own thoughts and they’re trying to get out of humans’ control()! Of course these robots’ dream doesn’t come true. Humans work hard to control their robots again and they succeed at last.

    1. The story will happen(发生) in _______.

       A. 2010               B. 2020                   C. 2035                   D. 2040

    2. The phrase “depend on” in this article means _______.

       A. 依靠             B. 悬挂                   C. 相信                  D. 取决于

    3. Spooner is a _______ and Susan is a _______.

       A. scientist; professor                          B. bank clerk; police officer

    C. policeman; doctor                        D. police officer; scientist

    4. Susan thinks that one day _______.

    A. robots can’t get on well with humans

    B. robots will help humans to make progress 

    C. robots will have their own thoughts       

    D. robots will control the world

    5. Which of the following is NOT TRUE according to this article?

       A. The movie I, Robot talks about the future.

    B. People use their robots to do everything.

    C. A few robots want to get out of humans’ control.

    D. At last humans succeed in controlling the robots again.

    答案

    1. C   由第二段第一句The year is 2035 and robots are just as common as mobile phones.可知。 gcooco.net.cn答案Net搜索f

    2. A   由此短语所在句的句意可知depend on 意为依靠

    3. D   由第二段第四句A police officer called Spooner hates robots.和第六句But the scientist Susan has different opinions.可知Spooner是一名警察,Susan是一名科学

    4. B   由第二段倒数第一句Susan works on robots’ mind and she thinks one day robots will become more powerful(强大) than humans and help humans to make progress(进步).可知Susan认为有一天机器人会帮助人类取得进步。

    5. B   由第二段第二句People depend on their robots to do lots of things, for example, baby-[

    sitting, cooking, doing chores and taking their dogs for a walk.可知,机器人可以帮人做许多事情,但没说帮人做所有的事情。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: