Almost every Saturday morning, Molly pulls a table into her front yard. On the table she lays out some ____1____ in season, such as carrots and tomatoes. They are all from her garden and free for her neighbors to ____2____ . “It’s just lovely, like you walk by and get a beautiful gift around the corner,” said a neighbor.
Molly started doing this in the summer of 2020. Earlier that year, a fire broke out in her house. Molly’s ____3____ had a hard time. “People in the community came to ____4____ . They brought us food and often called to make sure we were doing fine. I was deeply ____5____ ,” Molly said.
Then the pandemic( 疫情 ) came. Molly and her family had much time to ____6____ in their garden. They decided to ____7____ what they grew in their garden.
No one knew about it at first. But ____8____ , people got into the habit of coming around. They would stop by and leave with some vegetables. Molly’s yard became a ____9____ place.
One thing Molly has learned from this experience is that people have to work together when days are ____10____ . She is glad that love has spread in this community.
1 ． A ． fruits B ． flowers C ． leaves D ． vegetables
2 ． A ． look at B ． take away C ． give up D ． throw away
3 ． A ． family B ． class C ． office D ． team
4 ． A ． cry B ． see C ． help D ． rest
5 ． A ． moved B ． interested C ． tired D ． bored
6 ． A ． play B ． work C ． sleep D ． dance
7 ． A ． eat B ． sell C ． share D ． cook
8 ． A ． sadly B ． slowly C ． badly D ． carefully
9 ． A ． clean B ． small C ． terrible D ． popular
10 ． A ． difficult B ． sunny C ． short D ． cool
D 2 ． B 3 ． A 4 ． C 5 ． A 6 ． B 7 ． C 8 ． B 9 ． D 10 ． A
fruits 水果； flowers 花； leaves 叶子； vegetables 蔬菜。根据 “such as carrots and tomatoes” 可知，是一些蔬菜，故选 D 。
look at 看； take away 拿走； give up 放弃； throw away 扔掉。根据 “They are all from her garden and free for her neighbors to...” 可知，可以让邻居免费拿走，故选 B 。
family 家庭； class 班级； office 办公室； team 队伍。根据 “Molly’s...had a hard time.” 可知，莫莉家过得很难，故选 A 。
cry 哭； see 看见； help 帮助； rest 休息。根据 “They brought us food and often called to make sure we were doing fine.” 可知，社区的人来帮忙，故选 C 。
moved 感动的； interested 感兴趣的； tired 劳累的； bored 无聊的。社区的人来帮助，所以很感动，故选 A 。
play 玩； work 工作； sleep 睡觉； dance 跳舞。根据 “Molly and her family had much time to...in their garden.” 可知，莫莉和家人花时间在花园里工作、干活，故选 B 。
eat 吃； sell 卖； share 分享； cook 烹饪。社区的人帮助莫莉一家，他们决定分享种植的东西作为回报，故选 C 。
sadly 悲伤地； slowly 缓慢地； badly 严重地； carefully 仔细地。根据 “No one knew about it at first. But..., people got into the habit of coming around” 可知，开始无人知晓，但是慢慢地，人们养成了接受的习惯，故选 B 。
clean 干净的； small 小的； terrible 糟糕的； popular 流行的，受欢迎的。根据 “They would stop by and leave with some vegetables.” 可知，人们会过来，然后带着一些蔬菜离开，所以莫莉的院子变成一个受欢迎的地方，故选 D 。
difficult 困难的； sunny 晴朗的； short 短的； cool 酷的。根据 “One thing Molly has learned from this experience is that people have to work together when days are...” 和前文 “had a hard time” 可知，日子不好过、很困难，故选 A 。
Wang Yiyi is an excellent Beijing Opera ( 京剧 ) artist. She was born and raised ____11____ village in Hebei province. She loved singing and dancing ____12____ she was a little girl. She was her music ____13____ favorite student. One day, the teacher told her ____14____ a test. If she passed the test, she could enter a Beijing Opera school.
Wang Yiyi passed the test ____15____ and became a student of that school. She worked ____16____ . Students in the school ____17____ to get up at 6:45 a.m. to practice their basic skills. But she got up at 6:00 in the morning. And she was always the last one to go to bed. Sometimes she was tired that she felt like crying, she would find ____18____ quiet place and cried aloud. She ____19____ herself that she still had a long way to go and that she should keep practicing…
Years went by. Finally, ____20____ hard work paid off. She got into her life as a Beijing Opera actress.
11 ． A ． in B ． for C ． with
12 ． A ． if B ． when C ． because
13 ． A ． teacher B ． teachers C ． teacher’s
14 ． A ． take B ． to take C ． taking
15 ． A ． success B ． successful C ． successfully
16 ． A ． hard B ． harder C ． the hardest
17 ． A ． ask B ． asked C ． were asked
18 ． A ． a B ． an C ． the
19 ． A ． tell B ． tells C ． told
20 ． A ． she B ． her C ． hers
A 12 ． B 13 ． C 14 ． B 15 ． C 16 ． A 17 ． C 18 ． A 19 ． C 20 ． B
in 在 …… 中； for 为了； with 和。根据 “She was born and raised...village in Hebei province.” 可知，出生在河北省的一个农村，用介词 in ，故选 A 。
if 如果； when 当 …… 时； because 因为。根据 “She loved singing and dancing...she was a little girl.” 可知，当她还是个小女孩的时候就喜欢唱歌和跳舞了，用 when 引导时间状语从句，故选 B 。
teacher 名词单数； teachers 名词复数； teacher’s 名词单数的所有格。音乐老师是一个人，此处作定语修饰 “student” ，所以用名词单数的所有格，故选 C 。
take 动词原形； to take 动词不定式； taking 动名词 / 现在分词。 tell sb to do sth“ 告诉某人做某事 ” ，故选 B 。
success 名词； successful 形容词； successfully 副词。此处在句中修饰动词，用副词形式，故选 C 。
hard 原级； harder 比较级； the hardest 最高级。 work hard“ 努力工作、学习 ” ，此处无比较含义，故选 A 。
17 ．句意：学校要求学生早上 6 点 45 分起床练习基本功，但她早上 6 点就起床了。
ask 一般现在时； asked 一般过去时； were asked 一般过去时的被动语态。主语是动作的承受者，时态是一般过去时，所以用一般过去时的被动语态。故选 C 。
a 泛指一个，用于辅音音素开头的单词前； an 泛指一个，用于元音音素开头的单词前； the 定冠词表特指。此处泛指一个地方， “quiet” 首字母发辅音音素，故选 A 。
tell 动词原形； tells 动词三单； told 动词过去式。时态是一般过去时，动词用过去式，故选 C 。
she 她，主格； her 她，宾格 / 她的，形容词性物主代词； hers 她的，名词性物主代词。此处作定语修饰 “hard work” ，用形容词性物主代词形式，故选 B 。
请阅读下面短文，根据所提供的信息，回答 5 个问题，要求所写答案语法正确，语义完整切题。
We all know doing exercise makes us healthy. But many of us don’t know which is better, to exercise in the day or at night. Dr. Yang, a famous sleep doctor, advises people to do outdoor exercise for at least 30 minutes a day in the daytime.
Dr. Yang has been doing research on sports and sleep for years. He finds out that those who exercise in natural light for half an hour every day have better sleep and more energy( 能量 ). Dr. Yang himself gets up at 6:30 a.m. Then he usually takes a walk outside. Sometimes, he walks his two dogs in the park in the afternoon with his sunglasses left at home.
Many schools put Dr. Yang’s findings into practice. They made it a rule that students should do outdoor exercise once or twice a day. In some schools, students even formed outdoor running clubs. After some time, most students said they benefited( 受益 ) a lot from outdoor exercise. Now they sleep better and concentrate( 集中 ) more on their studies.
Some students are now thinking about inviting their teachers to join them in their daily runs.
51 ． According to Dr. Yang, when is it better to exercise, in the day or at night?
52 ． What is Dr. Yang’s research about?
53 ． What does Dr. Yang usually do after he gets up?
54 ． How often do students do outdoor exercise in many schools?
55 ． Who will some students invite to join in their daily runs?
（ 1 ）写信意图和邀请原因；
（ 2 ）活动路线和距离；
（ 3 ）活动注意事项（至少两点）。
（ 1 ）不能照抄原文：不得在作文中出现真实校名、地点和考生的真实姓名。
（ 2 ）语句连贯，词数 80 词左右。作文的开头和结尾已经给出，不计入总词数，也不必抄写在答题卡上。
Dear Mr. Brown,
How are you doing? Our running club will go for a run this Saturday morning.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
In the day./It’s better to exercise in the day. 52 ． It’s about sports and sleep./Sports and sleep./His research is about sports and sleep. 53 ． He usually takes a walk outside. 54 ． Students should do outdoor exercise once or twice a day./They should do outdoor exercise once or twice a day./Once or twice a day. 55 ． Students will invite their teachers./They will invite their teachers./Their teachers. 56 ．例文
We are going to organize an outdoor run for teachers and students. I am writing to invite you to this activity. We all know that you are fond of running, so it is our pleasure if you can come.
We will start from Zhongshan Park and then go around green street for 10 kilometers. There are two places to drink water on the way. If you want to participate, please reply to me before this Friday. Meanwhile, please prepare some comfortable sportswear and shoes. If you have any questions, you can call me. My number is 12345678.
We are looking forward to your participation.
51 ．根据 “Dr. Yang, a famous sleep doctor, advises people to do outdoor exercise for at least 30 minutes a day in the daytime.” 可知，著名睡眠医生杨医生建议人们白天至少进行 30 分钟的户外运动，说明在白天运动更好。 故填 In the day./It’s better to exercise in the day.
52 ．根据 “Dr. Yang has been doing research on sports and sleep for years.” 可知，杨博士多年来一直在研究运动和睡眠之间的关系。故填 It’s about sports and sleep./Sports and sleep./His research is about sports and sleep.
53 ．根据 “Then he usually takes a walk outside.” 可知，他通常在外面散步。故填 He usually takes a walk outside.
54 ．根据 “They made it a rule that students should do outdoor exercise once or twice a day.” 可知，学生每天应该做一次或两次户外运动。故填 Students should do outdoor exercise once or twice a day./They should do outdoor exercise once or twice a day./Once or twice a day.
55 ．根据 “Some students are now thinking about inviting their teachers to join them in their daily runs.” 可知，一些学生现在正在考虑邀请他们的老师加入他们的日常跑步。故填 Students will invite their teachers./They will invite their teachers./Their teachers.
56 ． 1. 题干解读：本文是一篇书信作文。要求根据提示内容，邀请布朗先生来参加户外跑活动。注意要点齐全，可适当发挥。
Imagine waking up to find a cup of coffee ready and floor swept. With smart devices( 装置 ) controlled by AI. All housework can be done while you are asleep.
Now your kids can try these devices at the small home, show in our community science center from August 1st to August 14th. Here in the center we have many fun activities. Children can also try out cleaning robot Little Q. It is a cute robot with a round head, two big eyes and two long legs. It’s like a big toy. Your children will love it.
Opening Hours: 1:00 p.m.- 9:00 p.m, from Tuesday to Sunday, closed on Monday.
Visitors: People of all ages are welcome. Children under 12 should come along with their parents. No pets are allowed.
Food & Drinks: No outside food or drinks. Visitors can buy food and drinks in the center.
Tickets: Please call 769520 to book a ticket. Kindly note that You CAN’T book a ticket on our website or through e-mail. And it is NOT possible to buy a ticket at our ticket office as it is closed.
21 ． What can the smart devices in Paragraph 1 do?A ． Farming. B ． Business. C ． Housework. D ． Schoolwork.
22 ． What does Little Q look like?
A ． B ．
C ． D ．
23 ． When can a visitor enter the science center?
A ． On Monday morning. B ． On Sunday morning. C ． On Monday afternoon. D ． On Sunday afternoon.
24 ． Who can be allowed to visit the center?
A ． A man with a cat. B ． An 8-year-old boy alone.
C ． A man with his 3-year-old son. D ． A girl with food from outside.
25 ． How can a visitor book a ticket?
A ． By making a phone call. B ． By sending an e-mail.
C ． By visiting the website. D ． By going to the ticket office.
C 22 ． D 23 ． D 24 ． C 25 ． A
21 ．细节理解题。根据 “All housework can be done while you are asleep.” 可知，所有的家务都可以在你睡觉的时候做。故选 C 。
22 ．推理判断题。根据 “Children can also try out cleaning robot Little Q. It is a cute robot with a round head, two big eyes and two long legs.” 可知，小 Q 是一个可爱的机器人，圆圆的脑袋，两只大眼睛和两条长腿。故选 D 。
23 ．细节理解题。根据 “Opening Hours: 1:00 p.m.- 9:00 p.m, from Tuesday to Sunday, closed on Monday.” 可知，开放时间是星期二至日下午 1 时至晚上 9 时，星期一休息。所以可以在周日下午去科学中心，故选 D 。
24 ．细节理解题。根据 “Visitors: People of all ages are welcome. Children under 12 should come along with their parents. No pets are allowed.” 和 “Food & Drinks: No outside food or drinks.” 可知，欢迎各个年龄层的人， 12 岁以下儿童应与父母一同前往，宠物禁止入内。所以一个男人和他三岁的儿子可以入内，故选 C 。
25 ．细节理解题。根据 “Please call 769520 to book a ticket.” 可知，可以打电话 769520 订票。故选 A 。
Jerry is a world-famous mountain climber. He has climbed many high mountains in the world. Starting in 2015, he and his friends spent two years on an adventure （探险） in South America, covering 7,800 miles. He was even named Adventure of the Year by a famous geography magazine in 2018.
Although Jerry had achieved great success, he didn’t feel fulfilled . He asked himself, “Is it enough to climb the highest mountains? Am I doing something helpful? How can I turn my adventures into something that can help the world?”
Jerry learned that scientists need plants, rocks and water samples （样本） from the places far away to do research. But scientists can’t get there themselves as such places are hard to reach——only the bravest adventurers can make it. Jerry thought himself could do something to help. He then came up with an idea. He set up a team of top adventures to collect samples for scientists. By studying the samples, scientists could know more about the earth and find ways to protect it.
Recently Jerry and his adventurer friends have discovered a special plant life of Mountain Qomolangma. The samples they brought back have helped scientists how plants live in extreme （极端的） conditions.
For Jerry, this kind of adventure is most satisfying. “Such adventures had made us see life in a different way. Now, being the best climber isn’t important for me, what matters is doing something helpful while climbing the mountains. There is still much more we can do.” Jerry said to a newspaper.
26 ． What is paragraph 1 mainly about?
A ． Jerry’s friends. B ． Jerry’s achievements. C ． High mountains. D ． A geography magazine.
27 ． What does the underlined word “fulfilled” in paragraph 2 mean?
A ． Satisfied. B ． Lonely. C ． Patient. D ． Worried.
28 ． Why did Jerry set a team of top adventures?
A ． To make friends. B ． To help scientists. C ． To study plants. D ． To train scientists.
29 ． Jerry’s and his friends’ adventures had changed ________.
A ． their hobbies B ． their friendship C ． their understanding of life D ． their living conditions
30 ． Which can be the best title for the passage?
A ． Dangerous Mountains Climbing. B ． Important Scientific Discoveries.
C ． Plants Found on High Mountains. D ． Adventures Turned into Something Greater.
B 27 ． A 28 ． B 29 ． C 30 ． D
26 ．段落大意题。分析第一段内容可知，本段主要介绍杰里的一些成就，故选 B 。
27 ．词句猜测题。根据 “Although Jerry had achieved great success, he didn’t feel fulfilled.” 以及 “Is it enough to climb the highest mountains? Am I doing something helpful? How can I turn my adventures into something that can help the world?” 可知，虽然杰里已经获得了巨大的成功，但是他没有感到满足，此处 fulfilled 的意思是 “ 满足，满意 ” ，故选 A 。
28 ．细节理解题。根据 “He set up a team of top adventures to collect samples for scientists.” 可知，他组建了一支顶级探险团队，为科学家们收集样本。故选 B 。
29 ．细节理解题。根据 “Such adventures had made us see life in a different way.” 可知，这样的冒险让我们以不同的方式看待生活。故选 C 。
30 ．最佳标题题。本文主要介绍杰里是世界著名的登山运动员，他想把自己的冒险变成对世界有帮助的事情，他和团队帮助科学家们了解了植物如何在极端条件下生存，在冒险的同时做了更伟大的事，选项 D“ 冒险变成了更伟大的事情 ” 符合主题，故选 D 。
该作品由: 用户王者分享上传可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益，请联系 可圈可点 ，我们核实后将及时进行处理。