随着年龄的增长，青少年需要在生活中不断提高自我管理能力，以便在衣、食、住、行等方面更好地管理自己。请以 “Learning to Manage Our Own Lives” 为题，用英语写一篇短文。
2. 列举在生活中自我管理能力薄弱的现象 ( 至少两个 ) ，并提出合理化建议。
2. 词数 80-100 ，开头与结尾部分已经给出，不计入总词数。
Learning to Manage Our Own Lives
These days, we Chinese teenagers often depend on our parents in our daily lives. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
In short, the earlier we manage our own lives, the better it is for our future.
Learning to Manage Our Own Lives
These days, we Chinese teenagers often depend on our parents in our daily lives. we can’t deal with difficulties by ourselves. So it’s important for us to learn to manage our own lives.
I think our parents should believe in us and never do everything for us. Sometimes it’s OK to give us proper advice and they should allow us to make our own decisions. Also, I think parents should encourage us to face the problems bravely and try to solve them.
For me, I seldom did housework in the past, because I thought it is our parents’ work. This is a wrong opinion. We should learn to do housework like sweeping the floor and taking out the rubbish. I hardly cooked either. When my mother was on business, I realized I must learn to cook by myself. After that, I find that cooking is not as difficult as it seems.
In short, the earlier we manage our own lives, the better it is for our future.
【详解】 1. 题干解读：本文是一篇材料作文。以 “ 学习管理我们自己的生活 ” 为题写一篇短文。
From: JimmyTo: Tom
From: Tom To: Jimmy
Hi, Tom! Do you still remember our conversation about going to the cinema? Well, the ____71____ Spider Man be shown next week. ____72____ going to see it together? I’ve heard it’s very good.
That sounds great! When would you like to go? I’m busy this week, ____73____ I will be free next Monday. I can ____74____ the tickets online. They’re ____75____ , and we can save some money.
movie 72 ． What about 73 ． but 74 ． book 75 ． cheap
【导语】本文是 Jimmy 和 Tom 相约去看《蜘蛛侠》电影的信息。
71 ．句意：电影《蜘蛛侠》下周上映。根据 “ Spider Man be shown” 可推断，《蜘蛛侠》是一个电影的名字， movie“ 电影 ” ，此空应填名词单数形式，故填 movie 。
72 ．句意：一起去看这部电影怎么样？此处是一个提出建议的句子，结合 going 可知，此空可填 what about ， what about doing sth“ 做某事怎么样 ” ，故填 What about 。
73 ．句意：我这周很忙，但是下周一我有空。 “I’m busy this week,” 与 “I will be free next Monday” 是转折关系，故填 but 。
74 ．句意：我可以在网上订票。根据 “the tickets online” 可知，此处指在网上订票， book“ 预订 ” ，情态动词 can 后接动词原形，不填 book 。
75 ．句意：它们很便宜，我们可以节省一些钱。根据 “the tickets online” 及 “we can save some money” 可知，网上订票便宜，可以节省一些钱，形容词 cheap“ 便宜的 ” 作表语，故填 cheap 。
I’m Lin Yue. In March, 2022, COVID-19 started suddenly in my city. It was so serious that the whole city was locked down. At the very beginning of the lockdown ( 行动限制 ), some old people, especially those living alone, had difficulty getting vegetables.
One day, in the community WeChat group, an old man said that he was short of vegetables so I had an idea of setting up a food bank in the community, and my neighbors were also ready to offer help.
To keep social distancing ( 社交距离 ), I used a large box as the food bank, and put it in the public area. Neighbors could give away and get some food there. The large box was quickly filled with vegetables, rice and snacks.
One evening, I saw a bag of vegetables with a note saying “These are fresh vegetables. Please take them home if you need.”
In the WeChat group, an old lady who got the vegetables said, “I was so moved by the good-will ( 善意 ), but I only took three tomatoes, because I wanted to leave the rest for those people really in need.”
There were many similar stories in my city during the lockdown. Although COVID-19 keeps us apart, we can get through the hard times as long as we pull together.
66 ． When did COVID-19 start suddenly in the city?
67 ． Who had difficulty getting vegetables?
68 ． Where did the writer put the large box in the community?
69 ． Why did the old lady only take three tomatoes?
70 ． What can we learn from the passage?
In March, 2022. 67 ． Some old people, especially those living alone. 68 ． In the public area. 69 ． Because she wanted to leave the rest for those people really in need. 70 ． We can get through the hard times as long as we pull together. （答案合理即可）
66 ．根据 “In March, 2022, COVID-19 started suddenly in my city” 可知， 2022 年 3 月，作者所在的城市突然爆发了新冠肺炎疫情，故填 In March, 2022.
67 ．根据 “At the very beginning of the lockdown ( 行动限制 ), some old people, especially those living alone, had difficulty getting vegetables” 可知，一些老人，尤其是独居老人，很难买到蔬菜，故填 Some old people, especially those living alone.
68 ．根据 “To keep social distancing ( 社交距离 ), I used a large box as the food bank, and put it in the public area” 可知，把它放在公共区域，故填 In the public area.
69 ．根据 “but I only took three tomatoes, because I wanted to leave the rest for those people really in need” 可知，因为想把剩下的留给那些真正需要的人，故填 Because she wanted to leave the rest for those people really in need.
70 ．开放性题，答案合理即可。参考答案为： We can get through the hard times as long as we pull together.
1 The ear is an important organ ( 器官 ). To make people know the importance of our ears, the government set up National Ear Care Day. It falls on March 3rd every year. How much do you know about the ear?
2 There are three parts in our ears — the outer ear, the middle ear and the inner ear. We can see the outer ear clearly. It can collect sound around us. Then the sound goes through the middle ear to the inner ear and finally to our brain.
3 Our ears keep working all the time even when we are sleeping, but our brain just pays no attention to it. Sometimes we may wake up suddenly at midnight. That’s because our brain hears something, although we don’t know what it is.
4 Our ears also help us keep a balance. There are some organs that are full of liquid ( 液体 ) with small hairs around them in the inner ear. The liquid and hairs send messages to our brain to make us keep a balance.
5 Our ears even have something to do with tasting food. We may have problems telling tastes if there is something wrong with our ears.
You see, ears can do more than we think, so take good care of our ears from now on.
A ． Helping us keep a balanceB ． Keeping hearing day and night
C ． Different parts of the ear
D ． Helping with tasting food
E. An important organ—the ear
____56____ ____57____ ____58____ ____59____ ____60____
★ National Ear Care Day is on ____61____ 3rd.
★ Our ears have three parts. They are the outer ear, the ____62____ ear and the inner ear.
Functions ( 功能 )
★ Sometimes we may wake up suddenly at midnight ____63____ our brain hears something. ★ The liquid and hairs in the inner ear ____64____ messages to our brain to make us keep a balance.
★ If there is something ____65____ with our ears, we may have problems telling tastes.
E 57 ． C 58 ． B 59 ． A 60 ． D 61 ． March 62 ． middle 63 ． because 64 ． send 65 ． wrong
56 ．根据 “The ear is an important organ” 可知，此处是介绍耳朵这个重要的器官， E 选项 “ 一个重要的器官 —— 耳朵 ” 符合，故选 E 。
57 ．根据 “There are three parts in our ears” 可知，此处介绍耳朵的不同组成部分， C 选项 “ 耳朵的不同部分 ” 符合，故选 C 。
58 ．根据 “Our ears keep working all the time even when we are sleeping” 可知，此处介绍耳朵是一直在工作的， B 选项 “ 日夜保持听力 ” 符合，故选 B 。
59 ．根据 “Our ears also help us keep a balance” 可知，此处介绍耳朵也可以帮助我们保持平衡， A 选项 “ 帮助我们保持平衡 ” 符合，故选 A 。
60 ．根据 “Our cars even have something to do with tasting food” 可知，此处介绍耳朵帮助我们品尝食物， D 选项 “ 帮助品尝食物 ” 符合，故选 D 。
61 ．根据 “the government set up National Ear Care Day. It falls on March 3rd every year” 可知，全国爱耳日是在每年的 3 月 3 日，故填 March 。
62 ．根据 “There are three parts in our ears — the outer ear, the middle ear and the inner ear” 可知，耳朵由三部分组成 —— 外耳、中耳和内耳，故填 middle 。
63 ．根据 “Sometimes we may wake up suddenly at midnight. That’s because our brain hears something” 可知，因为大脑听见了什么东西，所以我们半夜可能醒来，用 because 引导原因状语从句，故填 because 。
64 ．根据 “The liquid and hairs send messages to our brain to make us keep a balance.” 可知，液体和毛发向大脑传递信息，使我们保持平衡，故填 send 。
65 ．根据 “We may have problems telling tastes if there is something wrong with our ears.” 可知，如果我们的耳朵有问题，我们可能无法辨别味道，故填 wrong 。
A ． see B ． worse C ． king D ． also E. better F. so G. popular H. persons I. if J. another K. cultures L. hope
2022 is the Year of the Tiger in China. Tigers are very ____46____ not only in China but also in Western countries. Would you like to learn something about tigers in different ____47____ ?In Chinese culture, the tiger plays an important role. It is the ____48____ of all animals. It often reminds people of power, bravery and protection. It’s said that the ____49____ who are born in the Year of the Tiger are brave and strong. You can ____50____ the pictures of tigers on the walls of houses. That is because the owners ____51____ to keep away from bad things.
In Western cultures, tigers are ____52____ very powerful animals in people’s eyes. In English, ____53____ you want someone to keep his cool, you can say “easy tiger”. There is ____54____ phrase “eye of the tiger”, which means fierceness ( 凶猛 ) and strength. However, in some Western countries, a tiger is not seen as the strongest one of all animals, but a lion is.
Now, you may understand tigers ____55____ . Isn’t it amazing?
G 47 ． K 48 ． C 49 ． H 50 ． A 51 ． L 52 ． D 53 ． I 54 ． J 55 ． E
46 ．句意：老虎不仅在中国很受欢迎，在西方国家也很受欢迎。 are 后接形容词作表语，根据 “Tigers are very… not only in China but also in Western countries” 可知，此处介绍老虎的受欢迎程度， popular“ 受欢迎的 ” 符合，故选 G 。
47 ．句意：你想了解不同文化背景下的老虎吗？ different 后接复数名词，根据下文 “In Chinese culture” 及 “In Western cultures” 可知，介绍老虎在不同文化中的意义， cultures“ 文化 ” 符合，故选 K 。
48 ．句意：它是动物之王。根据 “It often reminds people of power, bravery and protection” 可知，老虎是动物之王，代表了权力， king“ 国王 ” 符合，故选 C 。
49 ．句意：据说虎年出生的人都很勇敢和强壮。空格后是一个定语从句，根据关系词 who 可知，此空应填入一个指人的先行词， persons“ 人 ” 符合，故选 H 。
50 ．句意：你可以在房子的墙上看到老虎的图片。根据 “the pictures of tigers on the walls of houses” 可知，看见房子的墙上有老虎的照片， see“ 看见 ” 符合，故选 A 。
51 ．句意：那是因为主人希望远离不好的东西。根据 “to keep away from bad things” 可知，此空应填入一个能接动词不定式作宾语的动词， hope“ 希望 ” 符合， hope to do sth“ 希望做某事 ” ，故选 L 。
52 ．句意：在西方文化中，老虎在人们眼中也是非常强大的动物。根据前文 “It is the…of all animals” 及 “very powerful animals in people’s eyes” 可知，除了是动物之王，也是非常强大的动物， also“ 也 ” 符合，故选 D 。
53 ．句意：在英语中，如果你想让某人保持冷静，你可以说 “easy tiger” 。此空缺少一个连词连接两个句子， if“ 如果 ” 符合，故选 I 。
54 ．句意：还有一个短语是 “eye of the tiger” ，意思是凶猛和力量。根据 “you can say ‘easy tiger’” 及 “phrase ‘eye of the tiger’” 可知，此处介绍另一个与老虎有关的短语， another“ 另一个 ” 符合，故选 J 。
55 ．句意：现在，你可能更了解老虎了。根据 “you may understand tigers” 及备选词可知，通过上文对老虎的介绍，现在对它有了更好地了解， better“ 更好 ” 符合，故选 E 。
Mr. Wu: Hello, this is Jilin Care Volunteer ( 志愿者 ) Center. Can I help you?
Li Hua: ____41____ . This is a student from No.1 Middle School. I want to be a volunteer at your center.
Mr. Wu: Welcome! ____42____ ?
Li Hua: My name is Li Hua.
Mr. Wu: What can you help with?
Li Hua: Well, maybe I can help to ____43____ the city parks. I like working outside.
Mr. Wu: OK. But we need to interview you first.
Li Hua: When is the interview?
Mr. Wu: On July 10th. If it’s OK, you can come to the center.
Li Hua: ____44____ ?
Mr. Wu: It’s in Hongxing Business Building.
Li Hua: OK. I’ve got it, Thanks.
Mr. Wu: ____45____ .
Sure 42 ． What is your name 43 ． clean up 44 ． Where is the Jilin Care Volunteer Center 45 ． You are welcome
41 ．根据 “Can I help you” 可知，此处应是肯定回答 “Sure” ，故填 Sure 。
42 ．根据 “My name is Li Hua” 可知，此处应询问对方的名字，故填 What is your name 。
43 ．根据 “Well, maybe I can help to …the city parks” 可知，此处指想帮助打扫城市公园， clean up“ 清理 ” ， help to do sth“ 帮助做某事 ” ，此空应填动词原形，故填 clean up 。
44 ．根据第一句 “Hello, this is Jilin Care Volunteer ( 志愿者 ) Center.” 及 “It’s in Hongxing Business Building” 可知，此处应询问吉林志愿者中心位置在哪里，故填 Where is the Jilin Care Volunteer Center 。
45 ．根据 “Thanks” 可知，此处应回答 “ 不客气 ” ，故填 You are welcome 。
Jack is my good friend. A few months ago, I saw a guitar in his room. ____36____ I asked him why the guitar was in his room. He told me that he would challenge ( 挑战 ) something difficult before 18 years old, and playing the guitar in public was the first thing he wanted to try. ____37____ but now he is confident ( 有信心的 ) enough after his first successful show at school.
After watching Jack’s first show, I thought carefully about myself that night. ____38____ That was because I was not good at writing. Jack’s story made me think of the saying: “Where there is a will, there is a way.” I couldn’t achieve my dream in a day, but I could start to do something easy. ____39____
From then on, I wrote every day to improve my writing skills so that I could publish ( 发表 ) articles in the school newspaper.
Now everything is going well and my writing skills have improved a lot. ____40____ Thanks to Jack, my life is full of confidence.
A ． I nearly gave up my dream of being a writer.
B ． As far as I knew, he wasn’t able to play the guitar before.
C ． For example, I could begin to write some simple stories.
D ． So far, I have already published five articles in the school newspaper.
E ． First, invite some friends to the party.
F ． He used to be afraid of speaking in public.
B 37 ． F 38 ． A 39 ． C 40 ． D
【导语】本文主要讲述了作者在被朋友 Jack 挑战弹吉他这件事深深鼓舞，想起了自己曾经几乎要放弃想成为一名作家的梦想，于是作者从简单的事情开始做起，慢慢地，作者在写作方面也取得了很好的成绩。
36 ．根据 “I saw a guitar in his room” 及 “I asked him why the guitar was in his room” 可知，看到他房间里有一把吉他觉得很奇怪， B 选项 “ 据我所知，他以前不会弹吉他 ” 符合，故选 B 。
37 ．根据 “but now he is confident ( 有信心的 ) enough after his first successful show at school” 可知，前文应是讲述之前他的性格， F 选项 “ 他过去害怕在公共场合讲话 ” 符合，故选 F 。
38 ．根据 “After watching Jack’s first show, I thought carefully about myself that night” 及 “That was because I was not good at writing” 可知，此处应讲述作者和写作的渊源， A 选项 “ 我差点放弃当作家的梦想 ” 符合，故选 A 。
39 ．根据 “I couldn’t achieve my dream in a day, but I could start to do something easy” 可知，此处讲述作者为了实现梦想，先从哪些简单的事情做起， C 选项 “ 例如，我可以开始写一些简单的故事 ” 符合，故选 C 。
40 ．根据 “Now everything is going well and my writing skills have improved a lot” 可知，此处讲述作者在写作方面取得的成绩， D 选项 “ 到目前为止，我已经在校报上发表了五篇文章 ” 符合，故选 D 。
Today, many teenagers have already put technology to good use. Here are two good examples.
• A new reader ( 阅读器 ) for the blind
The two 14-year-old students, Meng Shuqi and Feng Boyao, are from Taiyuan. They invented a new kind of reader to help the blind read books. The new reader can turn words into raised dots ( 盲点 ) when connected to a computer.
As we know, the blind read by touching raised dots. However, there weren’t many books for the blind in the past, and it was difficult for them to get new information in time. As the old readers in the market were very expensive and difficult to use, the two students decided to invent the new reader which was easier to use. They hoped that the new reader could be widely used to help more blind people.
• A smart system for the old
A 16-year-old American boy Vetri Vel created a smart system. It is made up of a small computer and a camera. The system can catch the heat signals ( 热感信号 ) of a fallen person and send messages for help at once.
After Vetri’s neighbor had fallen down alone at home, Vetri realized that falling down was a common problem for many old people. It may even lead to death. Vetri hopes that his invention can help more old people in time.
Teenagers’ technological inventions full of love and intelligence can make our lives easier and more convenient. Why not have a try?
根据短文内容，判断下列句子正 (T) 、误 (F) 。
31 ． The two Chinese students invented a new reader to help the blind read books.
32 ． It is more difficult for the blind to use the new reader.
33 ． The smart system is made up of a small computer and a camera.
34 ． Vetri created the smart system because he fell down alone at home.
35 ． The inventions in the passage can make our lives easier and more convenient.
T 32 ． F 33 ． T 34 ． F 35 ． T
31 ．细节理解题。根据 “The two 14-year-old students, Meng Shuqi and Feng Boyao, are from Taiyuan. They invented a new kind of reader to help the blind read books” 可知，这两个中国学生发明了一种新的阅读器来帮助盲人读书，此句表述正确，故填 T 。
32 ．细节理解题。根据 “the two students decided to invent the new reader which was easier to use” 可知，这个新的阅读器更容易使用，此句表述错误，故填 F 。
33 ．细节理解题。根据 “A 16-year-old American boy Vetri Vel created a smart system. It is made up of a small computer and a camera” 可知，它是由一台小型计算机和一台照相机组成的，此句表述正确，故填 T 。
34 ．细节理解题。根据 “After Vetri’s neighbor had fallen down alone at home, Vetri realized that falling down was a common problem for many old people” 可知，在他邻居摔倒后，让他意识到这个问题，此句表述错误，故填 F 。
35 ．细节理解题。根据 “Teenagers’ technological inventions full of love and intelligence can make our lives easier and more convenient” 可知，文中提到的发明让我们的生活更方便，此句表述正确，故填 T 。
There is a traditional toy called taiping nijiaojia o. It is a clay toy and also a whistle ( 哨子 ) in Zhenjiang, Jiangsu. It has a history of over 1,000 years.
Taiping nijiaojiao is made of the mud from the local mountain. It takes more than ten steps to make the clay toy, and the key step is to knead ( 捏 ) it with your hands. You can knead the clay toy into anything, like animals and plants. The blowhole is the most difficult part to make, for the size of the blowhole makes a difference to the sound. While coloring, you can use traditional cultural elements ( 元素 ) that carry good meanings. It’s hard to make taiping nijiaojiao . But when you finally make it, you will feel proud of yourself.
Zhou Baokang, a lover of folk art, learned how to make the clay toy from local artists about 20 years ago. He wants more people to know about it, so he has opened a museum to introduce the clay toy. He teaches kids how to make the clay toy, too.
There are many traditional art forms in China, but some of them have been lost. Luckily, the traditional clay toy taiping nijiaojiao is kept to this day.
26 ． What is taiping nijiaojiao ?
A ． A toy. B ． An animal. C ． A plant. D ． A museum.
27 ． What does the underlined word “mud” mean in Paragraph 2?
A ． Soft silk. B ． Clean water. C ． Wet earth. D ． Dead wood.
28 ． What is the key step when you make taiping nijiaojiao ?
A ． Choosing the elements. B ． Kneading the clay toy.
C ． Making the blowhole. D ． Coloring the clay toy.
29 ． Who does Zhou Baokang teach to make taiping nijiaojiao ?
A ． Artists. B ． Kids. C ． Masters. D ． Teachers.
30 ． What’s the best title for the passage?
A ． Shapes of the Clay Toy B ． A Lover of Folk Art
C ． Ways of Making a Clay Toy D ． A Traditional Clay Toy
A 27 ． C 28 ． B 29 ． B 30 ． D
26 ．细节理解题。根据 “There is a traditional toy called taiping nijiaojiao” 可知，这是一个传统玩具，故选 A 。
27 ．词义猜测题。根据 “from the local mountain” 及 “and the key step is to knead ( 捏 ) it with your hands” 可知，由来自山区的泥土制成，这样才能用手来捏它，所以 mud 与 wet earth 同义，故选 C 。
28 ．细节理解题。根据 “It takes more than ten steps to make the clay toy, and the key step is to knead ( 捏 ) it with your hands” 可知，最关键的一步是用手揉捏，故选 B 。
29 ．细节理解题。根据 “He teaches kids how to make the clay toy, too” 可知，他教孩子们如何制作粘土玩具，故选 B 。
30 ．最佳标题题。本文主要介绍了太平泥叫叫这种文化艺术，所以最适合本文的标题是 “ 传统黏土玩具 ” ，故选 D 。
Jilin Province lies in the northeast of China. It’s a good place to visit. Come and have fun!
| || |
“Red Trip” in TonghuaTonghua is a good choice to have a “red trip”. It is a place full of “red stories”. The well-known national hero Yang Jingyu once fought here. Experience the “red spirit”!
| || |
Mount ChangbaiMount Changbai is a famous mountain at home and abroad. There is a mysterious ( 神秘的 ) lake—Tianchi, a national park and some beautiful waterfalls. Enjoy the beauty of nature!
| || |
Jilin Rime ( 雾凇 )The rime dresses up the winter of Jilin City. Tourists walk along the Songhua River to enjoy the fantastic rime. Leave your footmarks on the wonderland!
| || |
Yanbian FoodYanbian is famous for the local food. Tourists can find the special food like cold noodles and rice cake here. For foodies ( 美食家 ), Yanbian is the best place to visit. Just have a taste!
21 ． We will learn about the ________ in Tonghua.
A ． special food B ． “red spirit” C ． fantastic rime D ． beautiful waterfalls
22 ． There is a mysterious ________ in Mount Changbai.
A ． lake B ． river C ． park D ． waterfall
23 ． If tourists want to enjoy the rime, they can go to Jilin City in ________.
A ． spring B ． summer C ． autumn D ． winter
24 ． For foodies, ________ is possibly the best place to taste the local food.
A ． Mount Changbai B ． Jilin City C ． Yanbian D ． Tonghua
25 ． The passage above probably comes from a ________.
A ． medical report B ． thank-you note C ． travel magazine D ． science fiction
B 22 ． A 23 ． D 24 ． C 25 ． C
21 ．细节理解题。根据 “Experience the “red spirit”!” 可知，在这里可以了解到 “ 红色精神 ” ，故选 B 。
22 ．细节理解题。根据 “There is a mysterious ( 神秘的 ) lake—Tianchi, a national park and some beautiful waterfalls” 可知，有一个神秘的湖，故选 A 。
23 ．细节理解题。根据 “The rime dresses up the winter of Jilin City” 可知，如果想去看雾凇，要在冬季去吉林，故选 D 。
24 ．细节理解题。根据 “For foodies ( 美食家 ), Yanbian is the best place to visit” 可知，对于美食家来说，延边是品尝美食的最佳地方，故选 C 。
25 ．推理判断题。本文主要介绍了吉林的名胜古迹，属于旅游范畴，故选 C 。
Dear classmates, I learned how to make dumplings last month. Let me introduce the steps of making dumplings to you.
First, cut ____16____ the vegetables and the meat, and put them in a bowl.
Next, add some salt and oil, and ____17____ them together.
Then, put a ____18____ of filling ( 饺子馅 ) in a wrapper ( 饺子皮 ) and fold the wrapper around it.
Finally, put the dumplings in the boiling water and cook ____19____ they are on the surface of the water. And then it’s time to enjoy them.
I’m so ____20____ to share my way of making dumplings. Thanks for listening.
16 ． A ． up B ． off C ． down
17 ． A ． mix B ． fix C ． print
18 ． A ． basket B ． spoon C ． box
19 ． A ． though B ． since C ． until
20 ． A ． angry B ． happy C ． bored
A 17 ． A 18 ． B 19 ． C 20 ． B
up 向上； off 离开； down 向下。根据 “cut … the vegetables and the meat” 及常识可知，包饺子先把蔬菜和肉切碎， cut up“ 切碎 ” ，故选 A 。
mix 混合； fix 修理； print 打印。根据 “Next, add some salt and oil, and… them together” 可知，把盐，油和切好的菜，肉混合在一起，故选 A 。
basket 篮子； spoon 勺子； box 盒子。根据 “put a… of filling ( 饺子馅 ) in a wrapper” 可知，往饺子皮里放一勺饺子馅，故选 B 。
though 尽管； since 既然； until 直到。根据 “they are on the surface of the water” 可知，直到饺子浮在水面上，就说明饺子煮熟了，故选 C 。
angry 生气的； happy 开心的； bored 无聊的。根据 “I’m so … to share my way of making dumplings” 可知，能分享自己包饺子的方法是一件很开心的事，故选 B 。
He Wei: Hey, Liu Jun.
Liu Jun: Hi, He Wei. ____11____
He Wei: Because Shenzhou 14 was sent into space successfully.
Liu Jun: It’s reported that three astronauts ( 宇航员 ) have been carried into space.
He Wei: You’re right. ____12____
Liu Jun: How great they are! ____13____
He Wei: Hmm, for six months.
Liu Jun: ____14____
He Wei: They’ll do a lot of work, such as completing the Tiangong space station and so on.
Liu Jun: Wow! Will they give us any space lectures ( 讲座 )?
He Wei: That’s right. ____15____
Liu Jun: Me too.
A ． I don’t know.
B ． Why are you so excited?
C ． What will they do there?
D ． How long will they stay there?
E ． I’m looking forward to the lectures.
F ． They’re Chen Dong, Liu Yang and Cai Xuzhe.
B 12 ． F 13 ． D 14 ． C 15 ． E
11 ．根据 “Because Shenzhou 14 was sent into space successfully.” 可知上文询问对方原因，选项 B“ 你为什么如此兴奋 ” 符合语境。故选 B 。
12 ．根据 “It’s reported that three astronauts ( 宇航员 ) have been carried into space” 以及 “ How great they are” 可知此处描述内容和宇航员有关，选项 F“ 他们是陈冬、刘洋和蔡旭哲 ” 符合语境。故选 F 。
13 ．根据 “Hmm, for six months” 可知上文询问在太空待多长时间，选项 D“ 他们要在那里待多久 ” 符合语境。故选 D 。
14 ．根据 “They’ll do a lot of work” 可知上文询问他们会在那里做什么，选项 C“ 他们会在那里做什么 ” 符合语境。故选 C 。
15 ．根据 “Will they give us any space lectures” 以及 “ Me too” 可知此处内容和讲座有关，选项 E“ 我期待这些讲座 ” 符合语境。故选 E 。
—Kate, do you know ________?
—In the school hall.
A ． when we’ll have the English party
B ． why we’ll have the English party
C ． where we’ll have the English party
【详解】句意： ——Kate ，你知道我们将在哪里举办英语派对吗？ —— 在学校礼堂。
考查宾语从句。 when we’ll have the English party 我们什么时候举办英语派对； why we’ll have the English party 我们为什么举办英语派对； where we’ll have the English party 我们将在哪里举办英语派对。根据答语 “In the school hall” 可知，询问某个活动的举办地点，用 where 引导宾语从句，故选 C 。
The sign on the wall said “________ the lights as you go out”.
A ． Turn off B ． Take off C ． Put off
【详解】句意：墙上的牌子上写着 “ 出门时关灯 ” 。
考查动词短语辨析。 Turn off 关闭； Take off 脱下； Put off 推迟。根据 “the lights as you go out” 可知，出门应该关灯，故选 A 。
Mrs. Wang is an English teacher ________ makes her classes lively and interesting.
A ． which B ． who C ． what
考查定语从句。此句是定语从句，先行词 an English teacher 是指人，在从句中作主语，用 who 引导定语从句，故选 B 。
—Look! Mark is reading a book in the library.
—It ________ be him. He is in the classroom.
A ． can’t B ． wouldn’t C ． needn’t
【详解】句意： —— 看！ Mark 正在图书馆看书。 —— 不可能是他。他在教室里。
考查情态动词辨析。 can’t 不可能； wouldn’t 将不； needn’t 不必。根据 “He is in the classroom” 可知，因为他在教室，所以他不可能在图书馆看书，表否定推测用 can’t ，故选 A 。
—Alice, could you please pass me the ________? I want to write a letter.
—OK. Here you are.
A ． bottle B ． pen C ． flower
【详解】句意： ——Alice ，你可以把钢笔递给我吗？我想写一封信。 —— 好的。给你。
考查名词辨析。 bottle 瓶子； pen 钢笔； flower 花。根据 “I want to write a letter” 可知，此处指写信用的物品， “ 钢笔 ” 符合，故选 B 。
What a ________ day! Why not go for a picnic?
A ． snowy B ． rainy C ． sunny
考查形容词辨析。 snowy 多雪的； rainy 多雨的； sunny 晴朗的。根据 “Why not go for a picnic” 可知，晴朗的天气可以出去野餐，故选 C 。
—Helen, why didn’t you come to the party yesterday?
—Oh, I ________ for the speech competition.
A ． prepares B ． prepared C ． will prepare
【详解】句意： ——Helen ，你昨天为什么没有来参加派对？ —— 哦，我在准备演讲比赛。
考查动词时态。根据问句 “didn’t” 可知，答语用一般过去时，动词用过去式，故选 B 。
I ________ go to the art museum because I like painting.
A ． often B ． hardly C ． never
考查副词辨析。 often 经常； hardly 几乎不； never 从不。根据 “because I like painting” 可知，因为喜欢绘画所以经常去艺术博物馆，故选 A 。
单次付费有效 3.99 元
包月VIP 9.99 元