我想知道你是否同意我的观点。（ whether…or not ）
I wonder whether you agree with me or not.
【详解】 wonder“ 想知道 ” ； agree with sb“ 同意某人 ” ； whether…or not“ 是否 ” ，此句用一般现在时，故填 I wonder whether you agree with me or not.
阅读下面短文，从短文后各题所给的 A 、 B 、 C 、 D 四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。
The environment is everything around us in the natural world. It is the earth, the air, rivers, lakes, forests and seas. These are ___1___ human beings depend on for a living.
All natural waste is ___2___ . Animal waste and dead bodies are broken down by small creatures, like those worms in the soil. This is their ___3___ . The carbon dioxide that people and animals breathe （呼吸） out is used by plants to breathe and help them ___4___ . Plants give out oxygen which people and animals need to breathe in. Plants ___5___ water through their roots. They pass it out through their leaves ___6___ moisture （水分） . This moisture, together with water vapour coming from rivers and seas, rises and turns into water droplets and forms clouds. Larger water droplets then fall down in the form of ___7___ . In this way, the water goes ___8___ to the earth, rivers and seas to be used again.
However, humans have made a lot of changes to the earth. The technology and industry have made life ___9___ , but they also produce a lot of new waste. Nature finds this new waste hard or ____10____ to recycle. Man shall deal with this problem before it is too late.
1 ． A ． how B ． what C ． which D ． where
2 ． A ． avoided B ． allowed C ． reduced D ． recycled
3 ． A ． food B ． hobby C ． method D ． support
4 ． A ． grow B ． continue C ． progress D ． increase
5 ． A ． put away B ． give off C ． take up D ． hold on
6 ． A ． like B ． with C ． in D ． as
7 ． A ． wind B ． rain C ． storm D ． shower
8 ． A ． forward B ． about C ． back D ． away
9 ． A ． slower B ． easier C ． heavier D ． cheaper
10 ． A ． helpful B ． valuable C ． impossible D ． unnecessary
B 2 ． D 3 ． A 4 ． A 5 ． A 6 ． D 7 ． B 8 ． C 9 ． B 10 ． C
how 怎样； what 什么； which 哪一个； where 哪里。此空作动词短语 depend on 的宾语，应填 what ，故选 B 。
avoided 避免； allowed 允许； reduced 减少； recycled 回收。根据 “Animal waste and dead bodies are broken down by small creatures” 可知，自然的废物都可以回收利用，故选 D 。
food 食物； hobby 爱好； method 方法； support 支持。根据 “Animal waste and dead bodies are broken down by small creatures, like those worms in the soil” 可知，动物的排泄物和尸体是小生物的食物，故选 A 。
grow 成长； continue 继续； progress 进步； increase 增长。根据 “plants to breathe and help them ” 可知，植物吸收二氧化碳然后生长，故选 A 。
put away 收好，储存； give off 发出； take up 占有； hold on 继续。根据 “water through their roots” 可知，通过根部吸收水分，故选 A 。
like 像； with 带有； in 在 …… 里； as 作为。根据 “They pass it out through their leaves…moisture” 可知，被当成水分从叶子上散发出去，故选 D 。
wind 风； rain 雨； storm 暴雨； shower 淋浴。根据 “Larger water droplets then fall down in the form of” 可知，较大的水滴形成了雨，故选 B 。
forward 向前； about 关于； back 向后； away 离开。根据 “the water goes… to the earth, rivers and seas to be used again” 可知，水回到地球、河流和海洋中再次被利用，故选 C 。
slower 更慢的； easier 更容易； heavier 更重； cheaper 更便宜。根据 “The technology and industry have made life” 可知，科技让生活变得更容易，故选 B 。
helpful 有帮助的； valuable 有价值的； impossible 不可能的； unnecessary 不必要的。根据 “Nature finds this new waste hard” 可知，发现很难或不可能再次利用，故选 C 。
Margaret Ann Bulkley was born around 1789, in Ireland. She had big dreams. “I want to be a doctor!” But two hundred years ago a girl couldn’t become a doctor. Her uncle, James Barry, was a great painter. And his friend General Miranda had a library with more than 6,000 books. Margaret loved reading there. Her intelligence impressed him. Years later, her uncle James Barry died, leaving her some money. It was enough to study to be a doctor.
“But a girl can’t become a doctor,” said Margaret sadly.
“Yes, you can!” said General Miranda. “All you have to do is to disguise as a boy.” Margaret really wanted to be a doctor. So she cut off her long hair, practiced speaking in a deep voice, and put on boy’s clothes. She also named herself James Barry.
From then on, Margaret Ann Bulkley disappeared. She became James Barry and entered Edinburgh University. He took 13 subjects and worked all through the summer when the other students went on holiday.
Barry graduated in 1812 and decided to join the British Army. In his life, Dr. James Barry travelled all over the world, helping to save many lives. Before retirement, Barry had risen to the second-highest medical officer in the British Army. Barry improved the conditions for not only wounded soldiers but also the local people, and performed the first recorded successful caesarean section （剖宫产） in Africa. The secret Dr. James Barry kept for over fifty years was only known after his death in 1865.
14 ． Who played the most important role in Margaret’s becoming a doctor?
A ． General Miranda. B ． Her uncle James Barry.
C ． A soldier in the British Army. D ． A professor from Edinburgh University.
15 ． What does the underlined word disguise in paragraph 3 mean?
A ． Change one’s clothes. B ． Dress like a doctor.
C ． Change one’s appearance. D ． Dress like a gentleman.
16 ． Which was Dr. James Barry’s achievement in his job?
A ． Becoming the highest officer in the British Army.
B ． Graduating from the most famous medical university.
C ． Improving medical conditions for the wounded soldiers.
D ． Doing the world’s first recorded caesarean section successfully.
17 ． What was the secret Dr. James Barry kept for over fifty years?
A ． James Barry left much money. B ． Dr. James Barry was a woman.
C ． Margaret died in her twenties. D ． General Miranda helped Margaret a lot.
A 15 ． C 16 ． C 17 ． B
【导语】本文主要讲述了 Margaret Ann Bulkley 为了实现自己成为医生的梦想，把自己装扮成一位男性从医的故事。
14 ．细节理解题。根据 “And his friend General Miranda had a library with more than 6,000 books. Margaret loved reading there. Her intelligence impressed him” 及 “‘Yes, you can!’ said General Miranda. ‘All you have to do is to disguise as a boy.’ ” 可知，是叔叔的朋友 General Miranda 鼓励她去实现自己的梦想，故选 A 。
15 ．词义猜测题。根据 “So she cut off her long hair, practiced speaking in a deep voice, and put on boy’s clothes” 可知，为了成为一名医生，把自己的头发剪短，装扮成一个男孩，所以 disguise 与 Change one’s appearance 同义，故选 C 。
16 ．细节理解题。根据 “Barry improved the conditions for not only wounded soldiers but also the local people” 可知，改善了伤兵的生活条件是他所取得的成就之一，故选 C 。
17 ．推理判断题。根据 “Margaret really wanted to be a doctor. So she cut off her long hair, practiced speaking in a deep voice, and put on boy’s clothes. She also named herself James Barry” 可知，她假扮成男孩成为一名医生是她一直保守的秘密，故选 B 。
Teens Around the World 是一个国际青少年交流网站，近日有人发了一个关于 “ 礼物 ” 的帖子。假设你是李华，请阅读原帖后，结合自己的生活经历，用英语回帖。
2. 70 词左右。
Teens Around the World
Hey, guys! Have you ever received gifts on some special days? Which of them do you like best? Can you remember who gave it to you? When did you get it? What’s it like and why do you like it? Please share the story of the gift with us. Becky, England
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Li Hua, China
Everyone receives many gifts on some special days, so do I. Of all the gifts, I like books very much.
That was on my twelfth birthday party. I invited many friends to come to the party. My best friends Lily sent me a book about history. The history book made me know more about the history and culture. From then on, I began to like reading. I think reading can not only help me relax, but also open a new world for me. I will read more and more books frow now on.
Li Hua, China
【详解】 1. 题干解读：本文是一篇书信作文。围绕 “ 礼物 ” 写一篇短文。
Miss Bradley: Debbie? The people at Sunny Bank—you know, the home for old people—want someone to give a talk. Could you do it?
Debbie: Me? Stand up and talk? I can’t do that.
Miss B: Debbie, it’s not a big deal.
Jess: Why not, Debbie? I mean, the old people aren’t going to laugh or be nasty.
Debbie: No, I know. But…oh, I don’t know. I’m just not brave enough, that’s all. I can’t do it, and that’s that.
Jess: Here she comes. Go on, Pete.
Pete: OK. Well, look—it’s yellow Debbie. The school chicken.
Debbie: I beg your pardon?
Pete: I hear you won’t give a talk at Sunny Bank. Ooh, all those scary old people! It’s a bit pathetic, eh, Debbie?
Debbie: Chicken? Pathetic? No one calls me that!
Debbie: Miss Bradley? I’ve changed my mind. I want to do the talk after all.
Miss B: Good for you, Debbie. How about Friday, around 5 o’clock?
Jess: It worked! Well done, Pete.
Pete: Thanks. But I don’t think I can ever talk to Debbie again!
11 ． Miss Bradley asks Debbie to_________.
A ． give a speech B ． go to a bank
C ． stand up and talk D ． look after old people
12 ． What does the underlined word chicken in Picture 3 probably mean in Chinese?
A ．小鸡 B ．勇士 C ．胆小鬼 D ．大明星
13 ． By saying such words, Jess and Pete’s real purpose is to __________.
A ． talk to Debbie B ． encourage Debbie C ． laugh at Debbie D ． make Debbie angry
A 12 ． C 13 ． B
【导语】本文讲述了 Bradley 老师想让 Debbie 在老人院演讲，她起初不同意，后来在同学的刺激下决定去试一试。
11 ．细节理解题。根据 “The people at Sunny Bank—you know, the home for old people—want someone to give a talk” 可知， Bradley 老师想让 Debbie 在老人院演讲，故选 A 。
12 ．词义猜测题。根据 “I hear you won’t give a talk at Sunny Bank. Ooh, all those scary old people! It’s a bit pathetic” 可知，嘲笑 Debbie 不敢去老人院做演讲，是一个胆小鬼，所以 chicken 表示 “ 胆小鬼 ” ，故选 C 。
13 ．推理判断题。根据 “It worked! Well done, Pete” 可知，他们说这些的目的是为了鼓励 Debbie 勇敢去老人院演讲，故选 B 。
太多甜食有害健康。（ be harmful to ）
Too much sweet food is harmful to health.
【详解】 sweet food“ 甜食 ” ，不可数名词，用 too much 表示 “ 太多 ” ； be harmful to“ 对 …… 有害 ” ， health“ 健康 ” ，不可数名词，故填 Too much sweet food is harmful to health.
教练看上去对比赛结果很满意。（ It seems that… ）
It seems that the coach is satisfied with the result.
【详解】 It seems that“ 似乎 ……” ； be satisfied with“ 对 …… 满意 ” ； coach“ 教练 ” ； result“ 结果 ” ，描述心理状态用一般现在时，故填 It seems that the coach is satisfied with the result.
What do three hearts, eight arms and one huge brain add up to? An octopus, a creature that can do amazing things. Octopuses are very clever. As they don’t have teeth or sharp claws to defend themselves, they have ever learnt a few tricks to get out of dangerous situations. Do you know how they do that?
They often hide themselves in the sand on the bottom of the ocean floor. Some octopuses like to stay in more shallow water where there are rocks. Because octopuses have very soft bodies, they can hide themselves into small spaces between the rocks to get rid of enemies.
The octopus is like a chameleon because it can change the color of its skin to match the sand. This color change happens in less than a minute.
Another way an octopus can protect itself is by shooting ink. It can shoot ink into the water. The ink forms a cloud to blind its enemies. It's like a magician doing a disappearing act.
If an octopus is being attacked, it can make itself look like a sea snake. It will bury itself in the sand except two arms. It will change the color of those arms to match a sea snake.
But what if there’s no time to escape? It can break off one of its arms. The arm will then change colors and move around the water. As the enemy starts chasing after the arm, the octopus can swim away quickly. Don’t worry, though. The octopus’ arm will grow back soon.
18 ． How many tricks are mentioned in the text?
A ． 3. B ． 4. C ． 5. D ． 6.
19 ． Why is an octopus like a chameleon?
A ． It has three hearts. B ． It has eight arms.
C ． It can make itself look like a snake. D ． It can change the color of its skin.
20 ． What does an octopus do in time of great danger?
A ． Run after its enemy. B ． Break off one arm.
C ． Fight with sharp teeth. D ． Move around the water.
21 ． What is the best title for this text?
A ． Adventures in water B ． Magician of the sea
C ． Soft bodies between rocks D ． Enemy behind the cloud
C 19 ． D 20 ． B 21 ． B
18 ．细节理解题。根据 “They often hide themselves in the sand on the bottom of the ocean floor”“The octopus is like a chameleon because it can change the color of its skin to match the sand”“Another way an octopus can protect itself is by shooting ink”“If an octopus is being attacked, it can make itself look like a sea snake” 及 “It can break off one of its arms” 可知，文中一共提到了 5 种技巧，故选 C 。
19 ．细节理解题。根据 “The octopus is like a chameleon because it can change the color of its skin to match the sand” 可知，因为它可以改变皮肤的颜色来匹配沙子，故选 D 。
20 ．细节理解题。根据 “But what if there’s no time to escape? It can break off one of its arms” 可知，它可以折断一只手臂，故选 B 。
21 ．最佳标题题。通读全文可知，本文主要介绍了章鱼的几种逃生技能，就像 “ 海洋魔术师 ” 一样，故选 B 。
Are you suffering from insomnia （失眠） now? It’s true that many people are deeply bothered by insomnia. ___27___ Sleep expert Michael Grandner offers top three tips.
Make a plan and stick to it.
Melatonin （褪黑素） is produced by the body to control when you get sleepy and when you wake up. As night falls, the levels of melatonin rise, becoming a signal to the body that it’s time for bed. And the levels naturally fall as daylight comes near, getting you ready to greet the day.
___28___ So if your bedtime and wake-up time change from day to day, your body doesn’t know how to react. So it’s important to have a regular bedtime and wake-up time, even on weekends.
In fact, this tip is so powerful that it can even beat sleep medicine. “Whenever you’ve been awake for 20 or 30 minutes, either the beginning or the middle of the night, get up. Maybe you just need five minutes to get sleepy, or maybe an hour, but don’t spend that time in bed,” says Grandner.
Change your attitude about sleep.
Many people see sleeping as the final thing they have to do in a busy day, worth delaying to catch up on housework, schoolwork or others. ___30___ “See your sleep as the amount of time you need in order to set yourself up for a productive tomorrow. It may sound like a small change, but it’s an important one,” Grandner adds.
A ． Don’t lie in bed awake.
B ． Take some medicine if you need.
C ． That thought needs to be changed.
D ． In fact, we can train our brain to fall asleep.
E ． The release （释放） of melatonin needs to be at regular times.
D 28 ． E 29 ． A 30 ． C
27 ．根据 “It’s true that many people are deeply bothered by insomnia” 及 “Sleep expert Michael Grandner offers top three tips” 可知，事实我们可以改变这种情况， D 选项 “ 事实上，我们可以训练我们的大脑入睡 ” 符合语境，故选 D 。
28 ．根据 “So if your bedtime and wake-up time change from day to day, your body doesn’t know how to react” 可知，此处提到了 “ 有规律的时间 ” ， E 选项 “ 褪黑激素的释放需要定期进行 ” 符合语境，故选 E 。
29 ．根据 “but don’t spend that time in bed” 可知，本段的建议是醒着的时候不要躺在床上， A 选项 “ 别躺在床上而不入睡 ” 符合语境，故选 A 。
30 ．根据 “Change your attitude about sleep” 可知，要改变自己的某些想法， C 选项 “ 那个想法需要改变 ” 符合语境，故选 C 。
For fans of traditional culture, the film I Am What I Am （雄狮少年） , which was first shown in the cinema on December 17, 2021, can be a good choice. The 104-minute film has connected the lion dance culture with a teenager’s pursuit （追求） of his dream.
Set in Guangdong Province, the film is about the growth of a left-behind teenager named A Juan. He met a girl who had the exact same name. Encouraged by her, A Juan made up his mind to form a lion dance team with his two close friends A Mao and A Gou. After being trained by a master, the three took part in a lion dance competition in Guangzhou. Although later A Juan had to work to support his family, he still bravely followed his dream—becoming the best lion dancer.
“It opens a new world for China’s animated （动画） film,” said an animator. Unlike most Chinese animated films today, which have to do with myths （神话） or fairy tales, I Am What I Am sets eyes on reality. This is not very common in the animation field in China. “I’ve always wanted to make an animated film about our real life. And I remembered the lion dance performances at festivals. They were so beautiful, colourful and folk. That inspired me to make a film about lion dance,” said the director.
The film has got high marks on different websites. Although it’s not perfect, many people are deeply moved. It shows not only the beauty of Chinese culture but also the spirit of the nation, according to CCTV news.
22 ． Translate the underlined sentence into Chinese. （将划线句子翻译成汉语）
23 ． What’s the film about? （不超过 15 个词）
24 ． What’s the boy A Juan’s dream?
25 ． The film I Am What I Am sets eyes on reality means that the film story comes from __________.
26 ． As long as you catch the main idea of the film, you will take pride in _________ and _________ expressed in it.
这部 104 分钟的电影将舞狮文化与一个少年对梦想的追求联系在了一起。 23 ． It is about the growth of a left-behind teenager named A Juan. 24 ． To become the best lion dancer. 25 ． real life 26 ． the beauty of Chinese culture
the spirit of the nation
22 ． the 104-minute film“104 分钟的电影 ” ： connect with“ 把 …… 与 …… 连接起来 ” ； the lion dance culture“ 舞狮文化 ” ； a teenager’s pursuit of his dream“ 少年对梦想的追求 ” ，故填：这部 104 分钟的电影将舞狮文化与一个少年对梦想的追求联系在了一起。
23 ．根据 “the film is about the growth of a left-behind teenager named A Juan” 可知，主要讲述了一个名叫阿娟的留守少年的成长故事，故填 It is about the growth of a left-behind teenager named A Juan.
24 ．根据 “he still bravely followed his dream—becoming the best lion dancer” 可知，梦想是成为最好的舞狮者，故填 To become the best lion dancer.
25 ．根据 “I’ve always wanted to make an animated film about our real life” 可知，这部电影来自真实生活，故填 real life 。
26 ．根据 “It shows not only the beauty of Chinese culture but also the spirit of the nation, according to CCTV news.” 可知，会对中国文化之美以及民族精神感到骄傲，故填 the beauty of Chinese culture ； the spirit of the nation 。
“No, I won’t tell you anything about those geese （鹅） ,” repeated Breckinridge. “Well, let’s ___31___ （ make ） a bet,” said Holmes. “I bet you five pounds the geese came from a farm outside London.” “Ha, you are wrong,” said Breckinridge. “Actually the geese came from London.”
“I don’t believe you,” said Holmes.
“All right,” said Breckinridge. “Wait, I ___32___ （ show ） you in a moment.”
He took out two large books and opened one of ___33___ （ they ） . “This book contains a list of the people who sell me geese. The ___34___ （ name ） in red ink are people who live in London. Read out the ___35___ （ three ） one on the list.”
Holmes took the book and read, “Mrs Oakshott, 117 Brixton Road. This name ___36___ （ write ） in red ink. So that means Mrs Oakshott lives in London.”
“Yes,” said Breckinridge. “Now look in the other book. It records the dates I bought the geese.”
Holmes read, “December 22nd, bought from Mrs Oakshott, 24 geese at 7 shillings each. Sold to Mr Windigate of the Alpha Inn.”
“See? I was right,” said Breckinridge. “So I ___37___ （ win ） the bet. Now give me my money.” ___38___ （ Silent ） Holmes took out a gold coin and threw it down in front of Breckinridge. Then we left.
A few yards away, we stopped ___39___ （ laugh ） loudly. “You are very clever! Holmes,” I said. “Breckinridge refused to tell us the ___40___ （ true ） . So you made a bet with him…”
“Yes, Watson,” said Holmes. “Though I lost the bet, I found out what I wanted.”
make 32 ． will show 33 ． them 34 ． names 35 ． third 36 ． was written 37 ． won 38 ． Silently 39 ． to laugh 40 ． truth
31 ．句意：让我们打一个赌吧。 let sb do sth“ 让某人做某事 ” ，此空应填动词原形，故填 make 。
32 ．句意：一会我展示给你看。根据 in a moment 可知，此处用一般将来时 will do 的结构，故填 will show 。
33 ．句意：他拿出两本大书，打开其中一本。 of 是介词，后接人称代词宾格，故填 them 。
34 ．句意：用红墨水写的是住在伦敦的人。根据 are 可知，此空应填名词复数形式，故填 names 。
35 ．句意：把名单上的第三个读出来。 the 后接序数词表示顺序，故填 third 。
36 ．句意：这个名字是用红墨水写的。主语 name 与动词 write 之间是被动关系，且名字被写是发生在过去，故此处用一般过去时被动语态，主语 name 是单数形式，助动词用 was ，故填 was written 。
37 ．句意：所以我会赢得这场赌局。根据 “I was right” 可知，此句也应用一般过去时，故填 won 。
38 ．句意：福尔摩斯默默地掏出一枚金币，扔在布雷肯里奇面前。此空修饰动词短语 took out ，应用副词，故填 Silently 。
39 ．句意：几码远的地方，我们停下来放声大笑。根据 “we stopped…loudly” 可知，是停下来大笑，用 stop to do sth 表示 “ 停下来去做另一件事 ” ，故填 to laugh 。
40 ．句意：布雷肯里奇拒绝告诉我们真相。 the 后应接名词， truth“ 真相 ” 是名词，故填 truth 。
阅读下面短文，在空白处填入适当的内容（不多于 3 个单词）或括号内单词的正确形式。
Hanging a red lantern in front of the door is believed to drive off bad luck. The first Chinese paper lanterns ___37___ (invent) during the Eastern Han Dynasty ( 东汉 ). In ancient China, people raised lanterns to get light and wish for a better life. Also, lanterns were widely used on festivals. Nowadays, it has become a tradition that both big cities ___38___ small towns are filled with red lanterns during the festival.
The materials for making lanterns are simple. People can ___39___ (make) bamboo, wood and metal into frames ( 框架 ) of lanterns. Paper and silk ___40___ (be) the main materials for covers. People like to paint beautiful Chinese pictures on ___41___ (they). The traditional lantern is covered by rice paper with a candle burning inside. Lights shine through the rice paper ___42___ night. That is really Chinese style. The most common Chinese lanterns are red, round and with red or golden tassels ( 流苏 ). They are seen as bright symbols of happiness and good ___43___ (wish). In Chinese culture, lanterns in different colors express different meanings.
People ___44___ (usual) light several lanterns for the Chinese New Year, and enjoy lantern shows with family during the Lantern Festival Lanterns light the night of festivals. Happiness and joy spread into different families by these different lanterns. Lanterns are also used in all kinds ___45___ celebrations. Lanterns have become the national ___46___ (proud) in China
were invented 38 ． and 39 ． make 40 ． are 41 ． them 42 ． at 43 ． wishes 44 ． usually 45 ． of
46 ． pride
37 ．句意：中国最早的纸灯笼发明于东汉时期。主语与动词 invent 之间是被动关系，且描述过去发生的事情，应用一般过去时被动语态，主语是复数形式，助动词用 were ，故填 were invented 。
38 ．句意：如今，无论是大城市还是小城镇，在节日期间都挂满红灯笼已经成为一种传统。 both…and“…… 和 …… 都 ” ，故填 and 。
39 ．句意：人们可以用竹子、木头和金属做成灯笼的框架。情态动词后接动词原形，故填 make 。
40 ．句意：纸和丝绸是制作封面的主要材料。此句是一般现在时， and 连接并列主语看作复数形式， be 动词用 are ，故填 are 。
41 ．句意：人们喜欢在上面画美丽的中国画。介词 on 后接人称代词宾格作宾语，故填 them 。
42 ．句意：夜晚，灯光透过宣纸。 at night“ 在晚上 ” ，固定搭配，故填 at 。
43 ．句意：它们被视为幸福和良好祝愿的明亮象征。 wish“ 祝愿 ” ，可数名词，此空应填名词复数形式，故填 wishes 。
44 ．句意：人们通常在中国新年点上几盏灯笼，并在元宵节时与家人一起欣赏花灯表演。分析句子结构可知，此空应填副词作状语，故填 usually 。
45 ．句意：灯笼也用于各种庆祝活动。 all kinds of“ 各种各样的 ” ，固定搭配，故填 of 。
46 ．句意：灯笼已经成为中国的民族骄傲。形容词 national 后接名词， proud 对应的名词是 pride ，故填 pride 。
“Mum says that we should not swim in that deep pool!” said Jim.
“Oh, don’t be such a baby,” said Ray with a laughter. On this hot June afternoon, the water was so cool and comfortable that the boys couldn’t wait to jump into the pool for a quick swim.
“Come on, Julian!” shouted Ray. “Let’s compete!” ___33___
Shaking his head in disapproval ( 不赞成 ), Jim walked to the nearby food corner to have a bite. Ray swam ahead like a fish. Julian had just begun his swimming lessons last week. ___34___ Suddenly, Julian felt a pull in his right leg muscle ( 肌肉 ).
“Help!” cried Julian. “It hurts!”
___35___ Hearing the cry, Jim turned around and was shocked to see his brother struggling ( 挣扎 ) in the water.
“Oh dear! What should I do?” shouted the scared Jim.
Luckily, there was a lifeguard on duty who heard the cries for help. ___36___ Julian was unconscious ( 无意识的 ) and the lifeguard gave first aid ( 急救 ) on him. Julian was soon awake. Having a deep breath, Jim and Ray thanked the lifeguard for saving Julian.
The three brothers went home and Jim reported the matter to their mother. Their mother scolded ( 训斥 ) Ray and Julian strictly and the boys promised not to do it again. Jim was glad that he was spared the scolding.
A ． He tried to catch up but he knew he could never win Ray.
B ． Jim swam back quickly to save him.
C ． He jumped into the pool and pulled Julian out at once.
D ． Julian and Ray jumped into the pool and swam happily.
E ． Ray was too far away to hear his cry for help.
D 34 ． A 35 ． E 36 ． C
【导语】本文主要讲述了 Ray 和 Julian 在不顾 Jim 的阻止下，跳进游泳池里比赛游泳， Julian 的右腿肌肉被拉了一下，幸运的是救生员救出了 Julian ，回到家后 Ray 和 Julian 都被妈妈严厉地批评了，而 Jim 庆幸自己没有受到责骂。
33 ．根据 “‘Come on, Julian!’ shouted Ray. ‘Let’s compete!’ ” 可知， Ray 和 Julian 一起跳进去游泳了， D 选项 “Julian 和 Ray 跳进游泳池，高兴地游着 ” 符合，故选 D 。
34 ．根据 “Ray swam ahead like a fish. Julian had just begun his swimming lessons last week” 可知， Julian 上周才开始学习游泳，所以无法超过 Ray ， A 选项 “ 他想追上 Ray ，但他知道他永远也赢不了 Ray” 符合，故选 A 。
35 ．根据 “Hearing the cry” 可知，此处提到了求助的哭声， E 选项 “Ray 太远了，听不到他的呼救声 ” 符合，故选 E 。
36 ．根据 “Luckily, there was a lifeguard on duty who heard the cries for help” 可知，救生员跳进去救出了 Julian ， C 选项 “ 他跳进水池，马上把 Julian 拉了出来 ” 符合，故选 C 。
假设你是李华，你的英国朋友想了解你的业余活动。请你以 “My free time activities” 为题，写一篇 100 词左右的英语短文，介绍一下你的业余活动及感受。
注意： 1. 书写规范，表达连贯，可根据内容适当发挥；
My free time activities
I do many things in my free time. Let me tell you something about them.
I usually take exercise after school every day. It’s a good way to keep healthy and help me study better. Besides, I love reading. I think reading is a great activity, and I often go to the library to read books twice or three times a month. Reading can open my eyes and increase my knowledge. Sometimes I go to the park with my parents. We can take in some fresh air in the beautiful park and it also makes my family happy.
So you see, my free time activities are wonderful and they make my life colorful.
【详解】 [ 总体分析 ]
② 时态：时态为 “ 一般现在时 ” ；
[ 写作步骤 ]
第二步，具体描述自己的业余活动及做每项活动的频率及益处，围绕 “ 运动，阅读和周末家庭活动 ” 展开；
[ 亮点词汇 ]
①take exercise 做运动
②take in 吸收，吸入
[ 高分句型 ]
①It’s a good way to keep healthy and help me study better. （ It 固定句型）
②I often go to the library to read books twice or three times a month. （动词不定式作目的状语）
You often hear “New year, new me” in the UK on the first of January. It is very common to start a new year’s resolution on this day. This can be to give up something, like sweets or chocolate, so you can be healthier. People also like to start doing something new. There are so many things you can do! Many people I know decide to play sports and eat healthier food as their new year’s resolution. Many become heavier after the holidays as they often eat a lot.
I think new year’s resolutions are a great idea to give people motivation ( 动机 ) to do something good for themselves. When other people have the same resolution as yours, it helps you to stick to your own. For example, you could go jogging ( 慢跑 ) with a group of friends several times a week. That can be so much more fun and help you to keep the resolution.
Also, I think it is important for you to choose something realistic as a new year’s resolution. In the past, I have given up chocolate, stopped eating meat and started doing kung fu. Soon after that, I gave up some of these things, such as not eating chocolate. They were too difficult to keep. And some I kept on with and still do now.
This year, my resolution is to travel less by plane. Living in the UK, it was very difficult to travel without a car and not by plane, but now that I live in Germany I find it much easier to travel by another mode ( 模式 ) of transport. There are more environmentally friendly ways that I can choose like travelling by train or bus, though it’s more expensive, I know that I will do harm to the environment much less.
23 ． When do people often start new year’s resolutions in the UK?
24 ． What resolutions has the writer made to keep healthy in the past?
25 ． Where does the writer live now?
26 ． Why does the writer choose to travel less by plane this year?
27 ． What does the passage mainly talk about?
On the first of January. 24 ． They are giving up chocolate, stopping eating meat and starting doing kung fu. 25 ． He lives in Germany now. 26 ． Because he thinks that he will do harm to the environment much less. 27 ． Opinions about making new year’s resolutions.
23 ．根据 “You often hear ‘New year, new me’ in the UK on the first of January. It is very common to start a new year’s resolution on this day. ” 可知，通常在 1 月 1 日制定新年计划，故填 On the first of January.
24 ．根据 “In the past, I have given up chocolate, stopped eating meat and started doing kung fu” 可知，在过去，作者的新年计划是放弃巧克力，停止吃肉，开始练习功夫，故填 They are giving up chocolate, stopping eating meat and starting doing kung fu.
25 ．根据 “but now that I live in Germany I find it much easier to travel by another mode ( 模式 ) of transport” 可知，现在他住在德国，故填 He lives in Germany now.
26 ．根据 “I know that I will do harm to the environment much less” 可知，因为作者认为这样会对环境的危害会少很多，故填 Because he thinks that he will do harm to the environment much less.
27 ．通读全文可知，本文主要讲述了作者对于制定新年计划的看法，故填 Opinions about making new year’s resolutions.
A kangaroo is a tall, strong animal. It has large feet, a long tail, thick brown fur ( 毛 ) and pointy ears. The kangaroo is regarded as a ___1___ of Australia. Also, kangaroos have been used ___2___ mascots ( 吉祥物 ) for sports teams.
Kangaroo is the name for an adult. It can grow up to two meters ___3___ , and weigh 90 kilograms. Joey is the name for a baby kangaroo. However, ___4___ a joey is born, it isn’t like a kangaroo. It is red, and it has no fur. It looks like a peanut ( 花生 ).
A new born joey cannot see. It is blind. ___5___ it has no problem finding a way to its mother’s pouch ( 育儿袋 ). It just moves slowly up and goes into the mother’s pouch. The mother’s pouch becomes its ___6___ home.
A joey ___7___ in its mother’s pouch. It drinks its mother’s milk and becomes bigger and bigger. Its fur starts to grow. Red fur is for a boy, while grey fur is for a girl. After a few months, a joey’s back legs start to grow. The legs start to grow longer and ___8___ . Now it’s time for a joey to come out of the pouch. It jumps and runs around in the field. And then it comes back to its mother’s pouch to sleep.
A joey has to stay in its mother’s pouch ___9___ about a year, and be fed by the mother until reaching 18 months. When it becomes bigger than the pouch, it ____10____ its first home.
Goodbye and good luck, Joey!
1 ． A ． heart B ． symbol C ． place D ． map
2 ． A ． by B ． up C ． as D ． in
3 ． A ． tall B ． deep C ． wide D ． far
4 ． A ． where B ． what C ． why D ． when
5 ． A ． Then B ． Even C ． But D ． So
6 ． A ． first B ． third C ． fifth D ． seventh
7 ． A ． grows out B ． grows up C ． grows down D ． grows to
8 ． A ． weaker B ． lighter C ． softer D ． stronger
9 ． A ． in B ． after C ． for D ． at
10 ． A ． leaves B ． makes C ． returns D ． stays
B 2 ． C 3 ． A 4 ． D 5 ． C 6 ． A 7 ． B 8 ． D 9 ． C 10 ． A
heart 心； symbol 象征； place 地方； map 地图。根据常识可知，袋鼠是澳大利亚的象征。故选 B 。
by 通过； up 向高处； as 作为； in 在 …… 里。根据 “...mascots ( 吉祥物 ) for sports teams.” 可知此处指作为运动队的吉祥物。故选 C 。
3 ．句意：它能长到 2 米高， 90 公斤重。
tall 高的； deep 深的； wide 宽的； far 远的。根据 “It can grow up to two meters...” 可知此处指高度，用 tall 。故选 A 。
where 在哪里； what 什么； why 为什么； when 何时。根据 “However... a joey is born, it isn’t like a kangaroo.” 可知此处指袋鼠出生时，用 when 引导时间状语从句。故选 D 。
then 然后； even 甚至； but 但是； so 因此。根据 “It is blind...it has no problem finding a way to its mother’s pouch ( 育儿袋 ).” 可知前后有转折关系，用 but 连接。故选 C 。
first 第一； third 第三； fifth 第五； seventh 第七。根据 “It just moves slowly up and goes into the mother’s pouch.” 可知幼袋鼠出生是生活在育儿袋，因此是它第一个家。故选 A 。
grows out 长出； grows up 长大； grows down 向下长； grows to 长到。根据 “It drinks its mother’s milk and becomes bigger and bigger.” 可知此处指幼袋鼠逐渐长大。故选 B 。
weaker 更弱； lighter 更亮； softer 更柔软； stronger 更强壮。根据 “The legs start to grow longer and...” 可知腿变得更长的同时更强壮。故选 D 。
9 ．句意：幼袋鼠要在母袋鼠的育儿袋里待上大约一年，由母袋鼠喂养到 18 个月大。
in+ 一段时间表将来； after 在 …… 之后； for 达，计（表示动作或情况持续的时间）； at 在某一时刻。根据 “about a year” 可知此处表示在育儿袋待持续一年的时间，用 for 。故选 C 。
leaves 离开； makes 使； returns 回到； stays 待在。根据 “When it becomes bigger than the pouch” 和常识可知，幼袋鼠长大以后会离开育儿袋。故选 A 。
Are you a good digital citizen ( 数字公民 )?
Test yourself and check your result at the end.
Do you believe everything online?
No! I always check them.
I don’t really think about them.
I believe everything online.
Are you interested in technology?
Yes, I love learning about it.
I’m interested in some, not all.
I’m not interested in it at all.
Are you nice to people online?
Yes, I’m always nice.
I’m often nice.
I don’t think much.
Do you know how to stay safe online?
Yes, I am very careful.
I am not sure.
I don’t mind at all.
Do you think carefully before you share a photo?
Yes, I always ask myself if it’s good to share it.
I know that’s probably important, but I don’t always care.
I just share photos without thinking. I don’t really worry.
Mostly s Congratulations! You’re a good digital citizen. You know how to enjoy technology for study and play safely. Great!
Mostly s You aren’t a bad digital citizen, but you could be better! Think carefully and improve yourself online.
Mostly s Oh, dear! You need to work on being a good digital citizen. Learn more, or you may get into trouble one day.
11 ． What should a good digital citizen do to stay safe online?A ． He should be very careful. B ． He should be really relaxed.
C ． He should share everything. D ． He should believe everyone.
12 ． If Tom chooses mostly, what do you think of him according to the passage?
A ． He is a really careful digital citizen. B ． He is sure about how to go online safely.
C ． He isn’t bad, but he needs to think carefully. D ． He is bad, and he may get into trouble easily.
13 ． This passage may be ________.
A ． a story B ． a test C ． a plan D ． a menu
A 12 ． C 13 ． B
11 ．细节理解题。根据 “Do you know how to stay safe online” 及 “Yes, I am very careful.” 可知，一个好的数字公民应该十分的小心，故选 A 。
12 ．细节理解题。根据 “You aren’t a bad digital citizen, but you could be better! Think carefully and improve yourself online.” 可知，汤姆并不是一个糟糕的数字公民，但是要仔细思考，故选 C 。
13 ．推理判断题。根据 “Test yourself” 和全文内容可知，本文是一个有关数字公民的测试，故选 B 。
阅读材料，将下面小题中五条语言学习的建议与 A—E 五个标题进行匹配。
____28____ The five main ones are speaking, reading, writing, listening and grammar, but each one is important to the others. If you need to improve one, keep up your work on the others at the same time. Remember to improve all your language learning with lots of practice!
____29____ Do you remember that time when you couldn’t understand anything at all and when you could hardly communicate? Look how much better you are now and how much you have improved! Believing in yourself is so important. Never say die.
____30____ You shouldn’t be worried about how much you are learning, you should enjoy learning new words and being able to compare them to your own language. You should be excited about how much you have learned!
____31____ Do you feel you are not progressing? Look back on how you learned the language. Set your goals and decide what you want to do in the short, medium and long term. Then start looking at how you achieve these goals.
____32____ Why do you want to learn another language well? Do you want to be able to teach that language or travel to that country and be able to communicate? Remember the reasons for learning a language and keep going for it.
A ． It is very important not to give up.
B ． You need to review how to learn the language.
C ． Keep practicing the five main parts of the language.
D ． Remind yourself of your reasons for language learning.
E ． Language learning should be enjoyable!
C 29 ． A 30 ． E 31 ． B 32 ． D
28 ．根据 “The five main ones are speaking, reading, writing, listening and grammar,” 可知，此处应是提到了学习语言的五个主要部分， C 选项 “ 坚持练习这门语言的五个主要部分 ” 符合，故选 C 。
29 ．根据 “Believing in yourself is so important. Never say die” 可知，本段是建议不要放弃，要相信自己， A 选项 “ 不放弃是非常重要的 ” 符合，故选 A 。
30 ．根据 “You should be excited about how much you have learned” 可知，本段的建议是学习语言应该是一种乐趣， E 选项 “ 语言学习应该是愉快的 ” 符合，故选 E 。
31 ．根据 “Look back on how you learned the language” 可知，要回顾一下你是如何学习这门语言， B 选项 “ 你需要复习如何学习这门语言 ” 符合，故选 B 。
32 ．根据 “Remember the reasons for learning a language and keep going for it” 可知，要记得学习语言的原因，并坚持下去， D 选项 “ 提醒自己学习语言的理由 ” 符合，故选 D 。
Lots of kids have been trying to find ways to help save the Earth. Some of them are encouraged by the “30 by 30” plan: Fifty countries have promised to protect 30% of Earth’s land and waters by 2030.
One of the kids is 11-year-old Beckett from Georgetown, Texas. He wants to help protect endangered species ( 物种 ). In 2019, he began working with Rainforest Trust. “I was really interested in trying to stop climate ( 气候 ) change,” he said.
With the help of his schoolmates, Beckett has started a group called Protection of Earth. The group organized a local Run and raised more than $700. The money helped to save more than 1,000 acres ( 英亩 ) of rainforest land. When the COVID-19 came, Beckett put together an online activity called Trivia: People could test their knowledge of birds, endangered species, and climate change. That raised $600 for rainforest land.
In Los Angeles, California, 10-year-old Justin is worried about frogs. Justin calls them “magical, because they come in different colors.” Last year he joined Rainforest Trust to help Ecuador’s rainforest and its frogs. He appeared on local TV news, and many people learned about what he had done. That helped him raise $2,000 to save almost three acres of Cloud Forest.
Justin hopes he can encourage other people to understand why frogs are so cool. “Frogs are telling us the planet needs help,” he said. “If frogs are dying wherever you are, that’s bad because it means the water you are drinking is polluted.”
18 ． How many kids are mentioned in the passage?
A ． One. B ． Two. C ． Three. D ． Four.
19 ． What group did Beckett set up?
A ． Rainforest Trust. B ． Protection of Earth. C ． Magical Frogs. D ． Ecuador’s Cloud Forest.
20 ． How did Beckett raise money during the COVID-19?
A ． By organizing a local Run. B ． By speaking on local TV news.
C ． By starting Trivia online. D ． By working for rainforest land.
21 ． The underlined word “him” in Paragraph 4 refers to ( 指代 ) ________.
A ． Beckett B ． Justin C ． Beckett’s schoolmate D ． Justin’s brother
22 ． What is Paragraph 5 mainly about?
A ． Protecting frogs means protecting ourselves. B ． People put great interest in climate change.
C ． Two kids raised money for COVID-19. D ． The water you are drinking is polluted.
B 19 ． B 20 ． C 21 ． B 22 ． A
18 ．细节理解题。根据 “One of the kids is 11-year-old Beckett from Georgetown, Texas.” 和 “In Los Angeles, California, 10-year-old Justin is worried about frogs.” 可知本文提到了两个孩子。故选 B 。
19 ．细节理解题。根据 “With the help of his schoolmates, Beckett has started a group called Protection of Earth.” 可知 Beckett 建立了一个叫做保护地球的组织。故选 B 。
20 ．细节理解题。根据 “When the COVID-19 came, Beckett put together an online activity called Trivia: People could test their knowledge of birds, endangered species, and climate change.” 可知新冠疫情期间， Beckett 通过一个叫做 Trivia 的网上活动筹款。故选 C 。
21 ．词义推断题。根据 “In Los Angeles, California, 10-year-old Justin is worried about frogs...He appeared on local TV news, and many people learned about what he had done.” 可知 him 指代上一句中的男孩 Justin 。故选 B 。
22 ．主旨大意题。根据 “If frogs are dying wherever you are, that’s bad because it means the water you are drinking is polluted.” 可知如果没有青蛙，意味着你喝的水被污染了，因此保护青蛙，就是保护我们自己。故选 A 。
easier after millions writer who interested born where college spent also reporter
Life is full of pleasure, pain, learning, growth, happiness and sadness. Those can make people better and wiser. E. L. Konigsburg, a famous ___47___ , tells children, “Before you can be anything, you have to be yourself. That’s the hardest thing to find.” Konigsburg herself ___48___ many years doing many things before she discovered that she wanted to be and could be a writer.Konigsburg was ___49___ in New York City. She was a good student, graduated first in her high school class, and was the first person in her family to go to ___50___ , where she got a degree in chemistry. ___51___ finishing college, she got married and then started working on a master’s degree ( 硕士学位 ) in chemistry. When she and her husband moved to Florida, she began to teach science at a private girls’ school.
Soon, however, Konigsburg realized she was more ___52___ in what was going on inside the students than what was going on inside the test tubes ( 试管 ). She stopped teaching science and stayed at home to raise her three children. She ___53___ began to take drawing and painting classes. Some of her works won awards ( 奖 ) in competitions.
As her children grew, Konigsburg had a strong wish to write about their experiences and those of her students in the past. So she did. Today, two Newbery Awards, more than 15 books, and ___54___ of young readers later, she is still writing.
Konigsburg has a one word piece of advice for people ___55___ want to be a writer. “Finish. Don’t talk about doing it. Do it Finish.” That also makes it ___56___ to face any challenge in lives.
writer 48 ． spent 49 ． born 50 ． college 51 ． After 52 ． interested 53 ． also 54 ． millions 55 ． who 56 ． easier
【导语】本文介绍 Konigsburg 的生平，以及她给人们的建议。
47 ．句意：著名作家 E. L. Konigsburg 告诉孩子们， “ 在你做任何事之前，你不得不做自己，这是最难找到的 ” 。 a 后接可数名词单数，且此处指职业，根据 “she discovered that she wanted to be and could be a writer.” 可知她是一名作家。 writer 表示 “ 作家 ” 。故填 writer 。
48 ．句意： Konigsburg 自己花了许多年的时间做了很多事情，才发现自己想成为并且能够成为一名作家。 spend time doing sth 表示 “ 花时间做某事 ” ，描述过去的事，用一般过去时。故填 spent 。
49 ．句意： Konigsburg 出生于纽约。根据 “She was a good student, graduated first in her high school class” 可知此处介绍生平， be born 表示 “ 出生 ” 。故填 born 。
50 ．句意：她是一个好学生，高中毕业时全班第一名，是家里第一个上大学的人，获得了化学学位。根据 “where she got a degree in chemistry.” 和 “finishing college” 可知获得学位的应该是大学。 college 表示 “ 大学 ” 。故填 college 。
51 ．句意：大学毕业后，她结婚了，然后开始攻读化学硕士学位。根据 “was the first person in her family to go to college, where she got a degree in chemistry.” 可知此处介绍大学毕业后的事。 after 表示 “ 在 …… 之后 ” 。故填 After 。
52 ．句意：然而， Konigsburg 很快意识到，她对学生内的情况比对试管内的情况更感兴趣。 be interested in 表示 “ 对 …… 感兴趣 ” 。故填 interested 。
53 ．句意：她也开始上素描和绘画课。根据 “She stopped teaching science and stayed at home to raise her three children. She ... began to take drawing and painting classes.” 可知此处指同时做的事， also 表示 “ 也 ” ，位于句中。故填 also 。
54 ．句意：如今，她获得了两次纽伯瑞奖，出版了超过 15 本书，拥有了数百万年轻读者，但她仍在写作。 millions of 表示 “ 上百万个 ” 。故填 millions 。
55 ．句意： Konigsburg 有一条建议给那些想成为作家的人。此句是定语从句，先行词是 people ，用 who 引导。故填 who 。
56 ．句意：这也让我们更容易面对生活中的任何挑战。 make it adj to do sth 表示 “ 让做某事变得 ……” ， easier 表示 “ 更容易 ” 。故填 easier 。
单次付费有效 3.99 元
包月VIP 9.99 元