阅读下面短文，理解其大意，然后从各题所给的 A 、 B 、 C 、 D 四个选项中选出最佳选项。
My day began when I saw my six-year-old son Jonathan doing something in the garden by my azalea bush ( 杜鹃花丛 ). By the time I got ____1____ , I found he’d broken it! It was my favorite!
“ Can I take this to school? ” he asked, smiling. Though a bit unhappy, I nodded. Then I turned back to the broken bush and ____2____ it as if to say silently, “ I’m sorry. ” Later I pruned ( 修剪 ) it with great care.
The rest of the day, I was busy doing endless housework. Time had passed by fast ____3____ I realized it was already 3:00. Leaving the clothes in the washing machine, I hurriedly got to school to ____4____ Jonathan. When I got there, the teacher told me she wanted to talk about Jonathan.
What now? I thought.
I had prepared myself for the worst, ____5____ the teacher’s words greatly surprised me. “ Did you know Jonathan brought ____6____ to school today? ” she asked. I nodded, thinking about my favorite bush.“ See that little girl? ” the teacher ___7___ . I saw a bright-eyed child busily drawing a picture with crayons. I ____8____ again.
“ Well, her parents are separated and she has been ____9____ these days. I did all I could to comfort ( 安慰 ) her, but nothing ____10____ . This morning I watched your son walk over to ____11____ with some pretty pink flowers and say, ‘ This is for you ’ . ”
I felt my heart full of ____12____ for what my son had done. Holding Jonathan’s hand, I said, “ Thank you, you’ve ____13____ my day. ”
I was warmed by the ____14____ Jonathan showed to the little girl and I made up my mind to pass it on. Later that evening when my husband came back home from a tiring workday, I picked some pink azaleas and ____15____ them to him. “ This is for you, ” I said.
1 ． A ． off B ． out C ． up D ． on
2 ． A ． dropped B ． pulled C ． touched D ． kicked
3 ． A ． after B ． since C ． before D ． once
4 ． A ． pick up B ． look for C ． take care of D ． catch up with
5 ． A ． and B ． as C ． or D ． but
6 ． A ． clothes B ． pictures C ． crayons D ． flowers
7 ． A ． laughed B ． continued C ． doubted D ． shouted
8 ． A ． nodded B ． turned C ． smiled D ． thought
9 ． A ． sad B ． tired C ． bored D ． angry
10 ． A ． lasted B ． appeared C ． worked D ． remained
11 ． A ． him B ． her C ． them D ． you
12 ． A ． trust B ． courage C ． interest D ． pride
13 ． A ． recorded B ． made C ． missed D ． stolen
14 ． A ． kindness B ． magic C ． value D ． humor
15 ． A ． threw B ． lent C ． handed D ． sent
B 2 ． C 3 ． C 4 ． A 5 ． D 6 ． D 7 ． B 8 ． A 9 ． A 10 ． C 11 ． B 12 ． D 13 ． B 14 ． A 15 ． C
off 从 …… 离开； out 离开，向外； up 向上； on 在 …… 上；根据 “I saw my six-year-old son Jonathan doing something in the garden by my azalea bush ( 杜鹃花丛 ). By the time I got...I found he’d broken it! It was my favorite!” 可知，当作者从屋里出来的时候， get out“ 出去 ” ，故选 B 。
2 ．句意：然后我转过身去，摸了摸那棵折断的灌木，好像在默默地说： “ 对不起。 ”
dropped 丢； pulled 拉，拽； touched 触摸； kicked 踢；根据 “it as if to say silently, “ I’m sorry. ” ” 可知，作者摸着那棵被折断的植物，故选 C 。
3 ．句意：时间过得很快，我意识到已经 3 点了。
after 在 …… 之后； since 自从； before 在 …… 之前； once 一旦；根据 “Time had passed by fast...I realized it was already 3:00.” 可知，主句是过去完成时，从句是一般过去时，此处应用 before 引导时间状语从句，强调主从句动作发生的先后顺序，故选 C 。
pick up 开车去接； look for 寻找； take care of 照顾； catch up with 赶上；根据 “Can I take this to school?” 以及 “I hurriedly got to school to” 可知，是去学校接儿子，故选 A 。
and 和； as 好像； or 或者； but 但是；空格前后两句之间是转折关系，应用 but 连接，故选 D 。
clothes 衣服； pictures 图片； crayons 蜡笔； flowers 花；根据 “Jonathan doing something in the garden by my azalea bush” 可知，是带花去学校，故选 D 。
laughed 大笑； continued 继续； doubted 怀疑； shouted 喊叫；根据 “Did you know Jonathan brought...to school today” 以及 “Well, her parents are separated...” 可知，老师继续说着，故选 B 。
nodded 点头； turned 转向； smiled 微笑； thought 认为；根据 “I nodded” 及 “again” 可知，此处指的是 “ 再次点头 ” ，故选 A 。
sad 伤心的； tired 疲惫的； bored 厌烦的； angry 生气的；根据 “her parents are separated” 可知，父母分开了，女孩很伤心，故选 A 。
lasted 持续； appeared 出现； worked 奏效； remained 留下；根据 “I did all I could to comfort ( 安慰 ) her, but nothing” 可知，老师尽可能地安慰女孩但没有效果，故选 C 。
11 ．句意：今天早上，我看到你的儿子带着一些漂亮的粉红色花朵走向她，说， ‘ 这是给你的。 ’ ”
him 他； her 她； them 他们； you 你；此处指代的是前面提到的小女孩，应用 her 代替，故选 B 。
trust 信任； courage 勇气； interest 兴趣； pride 骄傲；根据上文老师的描述可知，儿子做了一件好事，作者应该为儿子感到骄傲，故选 D 。
13 ．句意：我握着乔纳森的手说 :“ 谢谢你，你让我今天很开心。 ”
recorded 记录； made 制作； missed 想念； stolen 偷；儿子的表现让作者很开心， make one’s day“ 让某人很开心 ” ，故选 B 。
kindness 善良； magic 魔法； value 价值； humor 幽默；儿子送给女孩花是为了让女孩开心，这是一种善举，故选 A 。
threw 扔； lent 借出； handed 递； sent 发送；根据 “when my husband came back home from a tiring workday, I picked some pink azaleas” 可知，此处说的是把花递给了丈夫，故选 C 。
New books recommended ( 被推荐的 ) for both adults and children
Love China All My Life:Isabel Crook’s Stories
The book is written by Tan Kai. It is about Isabel Crook, a woman who spent many years on China’s English language education and the communications between China and Canada.
Great Wall Underground:Karez Irrigation System ( 坎儿井灌溉系统 )
The book is for children aged 5-10. With beautiful pictures and vivid language, it can let young readers know the history and function of the karez underground irrigation system in Xinjiang.
A Brief History of the Spreading of Chinese Culture Written by Wu Bin, once the director of the Shenyang Palace Museum, the book is about special people and great events in history when Chinese culture went abroad.
An Appreciation ( 欣赏 ) of the Old Summer Palace The beauty of the ruined ( 被毁坏的 ) Old Summer Palace could only be found in paper. However, Guo Daiheng, a professor of Tsinghua University, and her students give life to 60% of the Palace’s look with the modern technology. The book, with hundreds of pictures, is a record of their work.
16 ． Eric is interested in ancient palaces. He will most probably choose to read ______ .
A ． An Appreciation of the Old Summer Palace
B ． Love China All My Life: Isabel Crook’s Stories
C ． Great Wall Underground: Karez Irrigation System
D ． A Brief History of the Spreading of Chinese Culture
17 ． From the text, we know that ______ .
A ． Love China All My Life: Isabel Crook’s Stories is written by Wu Bin
B ． Great Wall Underground: Karez Irrigation System is written for kids
C ． A Brief History of the Spreading of Chinese Culture is about museums
D ． An Appreciation of the Old Summer Palace is mainly about modern technology
18 ． This text is most probably from the part of ______ in a newspaper.
A ． culture B ． business C ． health D ． sports
A 17 ． B 18 ． A
16 ．细节理解题。根据 “An Appreciation ( 欣赏 ) of the Old Summer Palace...her students give life to 60% of the Palace’s look with the modern technology. The book, with hundreds of pictures, is a record of their work.” 可知，如果对古代宫殿感兴趣，应该读 An Appreciation ( 欣赏 ) of the Old Summer Palace ，故选 A 。
17 ．细节理解题。根据 “Great Wall Underground: Karez Irrigation System ( 坎儿井灌溉系统 ) The book is for children aged 5-10” 可知， Great Wall Underground: Karez Irrigation System 这本书是写给孩子们的，故选 B 。
18 ．推理判断题。根据 “New books recommended ( 被推荐的 ) for both adults and children” 以及文章的理解可知，主要是新书的推荐，应该是在报纸的文化版块，故选 A 。
①There are lots of things that cause stress ( 压力 ) in our lives, such as school problems, arguments with friends and sometimes bad feelings about ourselves. We all experience stress at times, but it’s important to manage it properly and reduce ( 减少 ) its influence. Here are some helpful tips for dealing with stress.
②Sometimes we feel stressed without understanding the reason. So whenever you’re stressed, you should stop and think. What is really happening? How can you improve the situation? Try keeping a diary about your problems and the possible causes.
③Do you always wait until Sunday evening to do homework? This bad habit can cause “ last-minute ” stress, as well as poor grades. To avoid that, time management is greatly needed. Plan your studies and other activities with a calendar. You can also divide big projects into smaller tasks. In this way, you’ll always know how much time you really have.
④Besides, healthy habits are very important for reducing stress. Be sure to eat healthy meals and get at least eight hours of sleep. Avoid checking your mobile phone or using the computer before bedtime. It will keep you awake!
⑤When you’re feeling stressed, it’s helpful to speak to someone who understands your situation, such as your friends and families. Sometimes it’s enough to talk about your problems and share your feelings. Other times, however, you might need advice or suggestions. Don’t keep your worries to yourself.
⑥Finally, relaxation is important, Find some free time for activities that you enjoy, such as sports, hobbies and meeting with friends. For example, seeing a film or hanging out after 5 days’ study could be a good choice. If you find some time to relax and enjoy yourself, you’ll feel refreshed, have more energy, and reduce your level of stress.
19 ． What advice does the writer give to reduce stress in Paragraph 3?
A ． Stop and think. B ． Manage your time. C ． Watch your health. D ． Reach out for help.
20 ． How does the writer develop Paragraph 6?
A ． By telling stories. B ． By listing numbers. C ． By asking questions. D ． By giving examples.
21 ． Which of the following is the structure of the passage?
A ． B ． C ． D ．
B 20 ． D 21 ． A
19 ．细节理解题。根据 “To avoid that, time management is greatly needed.” 可知，本段给出的建议是要进行时间管理，故选 B 。
20 ．细节理解题。根据 “such as sports, hobbies and meeting with friends. For example...” 可知，本段是通过举例子来说明，故选 D 。
21 ．篇章结构题。根据整个文章的理解可知，本文第一段总体指出有一些处理压力的有用的技巧，第二至六段分别从不同的方面介绍缓解压力的方式，故选 A 。
The Beijing 2022 Winter Olympics has already come to an end, and Chinese athletes ( 运动员 ) have made great achievements. But how will the stadiums ( 场馆 ) be used after the Olympics?
The designers have already considered that question in their designs ( 设计 ). The plan is to let the stadiums serve common people and increase their interest in winter sports. Just as one of the designers of the Beijing 2022 Winter Olympics said, “The stadiums can not only serve professional athletes in the games, but also serve the public after the games. ”
For example, the professional ice race lanes ( 车道 ) for athletes are 121 meters high and are not fit for amateurs . So the National Ski and Sleigh Center has kept a special lane for common sport-lovers. The height of the lane is about 40 meters. This can make sure they will stay safe.
The National Ski Jumping Center in Zhangjiakou, Hebei Province will continue being open to the public for skiing in winter and jogging in summer. In fact, people can make use of the stadiums all year round. On the top of the center, people can walk and enjoy the beautiful scenery. There is also a standard football field that can hold 6,000 people. Even concerts and cultural fairs can be held there as well.
Time will tell whether the stadiums can be really made good use of after, the Olympic Games. In China, 300 million people have already taken part in ice and snow sports because of the Beijing 2022 Winter Olympics. Hopefully, that number will continue to rise with plans like these. After all, snow and ice sports belong not only to talented professional athletes, but also to everyone interested in them.
22 ． The underlined word “ amateurs ” in Paragraph 3 probably refers to people who ______ .
A ． design the stadiums B ． compete in the Olympics
C ． do sports for enjoyment D ． work for the Winter Olympics
23 ． It can be learned from the passage that ______ .
A ． the special ice race lane is 40 meters lower
B ． the stadiums will be used two seasons a year
C ． the football field in the center can hold 6,000 people
D ． 300 million people watched the Beijing Winter Olympics
24 ． The passage mainly tells ______ .
A ． why more Olympic stadiums will be built
B ． how the Olympic stadiums will be made full use of
C ． what will be done to prepare for the Olympic Games
D ． how athletes are encouraged to make greater achievements
C 23 ． C 24 ． B
22 ．词义猜测题。根据 “So the National Ski and Sleigh Center has kept a special lane for common sport-lovers. The height of the lane is about 40 meters. This can make sure they will stay safe.” 可知，运动员的专业冰上跑道高 121 米，不适合业余运动员。因此，国家滑雪和雪橇中心为普通运动爱好者保留了一条专用车道。车道的高度约为 40 米。这可以确保他们的安全。所以单词 “amateurs” 指的是 “ 业余爱好者 ” ，故选 C 。
23 ．细节理解题。根据 “On the top of the center, people can walk and enjoy the beautiful scenery. There is also a standard football field that can hold 6,000 people.” 可知，有一个可容纳 6000 人的标准足球场，故选 C 。
24 ．主旨大意题。根据 “The Beijing 2022 Winter Olympics has already come to an end, and Chinese athletes ( 运动员 ) have made great achievements. But how will the stadiums ( 场馆 ) be used after the Olympics?” 及整个文章的理解可知，主要是介绍冬奥会结束后，如何充分利用奥运场馆，故选 B 。
Last week, I finally managed to ask my parents to buy me a new football shirt for the school match. I was very excited and wore it to the training before the match, but I wished I hadn’t done that! My new shirt was torn ( 破损的 ) after the training and only a tailor ( 裁缝 ) could help!
As I walked home worriedly, I saw a shop sign: All Kinds of Repairs and Services! I went inside at once. I looked around the shop and saw broken toys, broken chairs … I wondered if I was in the wrong place. Just at that moment, a man with white hair came up to me and said cheerfully, “ Welcome! This is a repair shop and I can repair everything!”
“But...what I need is a tailor to deal with my football shirt.”
“You’ve come to the right place. I’ve been waiting a long, long time to repair a football shirt. ”
“Really?” I held the shirt in my hands.
To my surprise, he took the shirt from me, put on glasses and sat down on the sofa with my shirt in his hands. “I guess you are a striker ( 前锋 ),” he smiled warmly. How could he know? The man gave me a wink and said calmly, “See that picture on the wall? That was me 30 years ago.”
I couldn’t believe my eyes! He was Orhan, the famous footballer who was on the city team years ago! I told him I was playing for the school team and I had been his fan for years. I told him everything, my dream, my practice and even my dad’s words. “Dad thinks I should be an engineer or a doctor.” I lowered my head.
“Follow your dream, choose a job you love and carry on.” The man smiled at me with his blue eyes. He patted ( 轻拍 ) me on the shoulder and put the shirt he had repaired in my bag.
Today I have become a footballer and I still keep that shirt in my closet.
25 ． Why did the boy go into the old man’s shop?
A ． To visit the old man. B ． To get his football shirt back.
C ． To repair his football shirt. D ． To ask the old man for advice.
26 ． In which order did the boy’s feelings change in the story?
A ． surprised→encouraged→excited→worried B ． surprised→excited→worried→encouraged
C ． excited→worried→surprised→encouraged D ． excited→surprised→encouraged→worried
27 ． What can we infer ( 推断 ) from the underlined sentence in Paragraph 4?
A ． The old man repaired football shirts as his job.
B ． The old man had a special feeling for football shirts.
C ． The old man was relaxed when he saw the football shirt.
D ． The old man had waited a long time for the boy to come.
28 ． What does the writer mainly want to tell us?
A ． Two heads are better than one. B ． Action speaks louder than words.
C ． Stick to your dream and you’ll make it. D ． All things are difficult before they are easy.
C 26 ． C 27 ． B 28 ． C
25 ．细节理解题。根据 “My new shirt was torn ( 破损的 ) after the training and only a tailor ( 裁缝 ) could help!” 可知，进入裁缝店是为了修补足球 T 恤；故选 C 。
26 ．细节理解题。根据 “I was very excited and wore it to the training before the match, but I wished I hadn’t done that! ” ； “As I walked home worriedly, I saw a shop sign” ； “To my surprise, he took the shirt from me, put on glasses and sat down on the sofa with my shirt in his hands.” 和 “He patted me on the shoulder and put the shirt he had repaired in my bag.” 可知，从兴奋到忧心忡忡的；再到惊讶，最后收到了老人的鼓励；故选 C 。
27 ．词句猜测题。根据 “You’ve come to the right place. I’ve been waiting a long, long time to repair a football shirt.” 和下文 “He was Orhan, the famous footballer who was on the city team years ago!” 可知，老人以前也是一名足球运动员，说明老人对足球 T 恤有一种特殊的情感；故选 B 。
28 ．推理判断题。根据全文内容可知，作者的父母希望他能够成为一名工程师或医生，收到了老人的鼓励后，作者坚持自己的梦想，终于成为了一名足球运动员；故选 C 。
该作品由: 用户赵成分享上传可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益，请联系 可圈可点 ，我们核实后将及时进行处理。