It was the first time Moham went to a restaurant in his new neighborhood. He looked up at the menu board, and ____1____ how he could understand what all of these strange names meant. Moham decided that he would ____2____ ask the waitress for ice cream in a cup. She smiled brightly, wrote down his ____3____ and disappeared behind the big glass display case ( 陈列柜 ).
A moment later, she came back with a tall paper cup. ____4____ it was a long straw ( 吸管 ) and some kind of drink. Moham, quite ____5____ , took the cup and thanked her, thinking about the possibility that he had used wrong words.
“It’s the soda you ordered,” ____6____ said, “an ice cream drink in a cup.”
He smiled at the waitress, pointed at one of the ____7____ in the display case, and said, “That one, please,” which seemed to ____8____ better.
Moham took the cake and his unexpected soda to a table and sat down to eat. Why was it that English had been so ____9____ for him in his classes in Tunisia, but when it came to ____10____ speaking, he couldn’t even get what he wanted to eat?
Just then, a girl, who sat at the next table and had watched the whole ____11____ , smiled at him and said, “Hey, welcome to our beautiful city! Don’t feel ____12____ about your English—you’ll get better at it ____13____ you’ve lived here for a while. I’m from Spain, and the first time I tried to order a salad here, I ____14____ with a plate of pig’s feet. At least you got a soda!”
Hearing this, Moham felt much better. He wasn’t the only one ____15____ to communicate, and his new city began to feel just a little more like he could call it home.
1 ． A ． imagined B ． wondered C ． described D ． remembered
2 ． A ． just B ． even C ． never D ． also
3 ． A ． wish B ． suggestion C ． dream D ． order
4 ． A ． Above B ． Inside C ． Under D ． Near
5 ． A ． moved B ． bored C ． surprised D ． tired
6 ． A ． he B ． you C ． she D ． I
7 ． A ． salads B ． cakes C ． drinks D ． strawberries
8 ． A ． work B ． spread C ． develop D ． read
9 ． A ． special B ． popular C ． important D ． easy
10 ． A ． slowly B ． carefully C ． actually D ． honestly
11 ． A ． discussion B ． process C ． performance D ． argument
12 ． A ． crazy B ． hopeful C ． bad D ． excited
13 ． A ． although B ． if C ． because D ． since
14 ． A ． ended up B ． cheered up C ． showed up D ． came up
15 ． A ． refusing B ． planning C ． regretting D ． fighting
B 2 ． A 3 ． D 4 ． B 5 ． C 6 ． C 7 ． B 8 ． A 9 ． D 10 ． C 11 ． B 12 ． C 13 ． B 14 ． A 15 ． D
【导语】本文讲述了 Moham 第一次在新社区的一家餐馆点餐，而服务员端来的却不是自己想要吃的东西，当 Moham 为自己的英语口语难过的时候，旁边的女孩安慰他的故事。
imagined 想象； wondered 想知道； described 描述； remembered 记得；根据 “how he could understand what all of these strange names meant” 可知，此处指的是想知道怎么理解，故选 B 。
2 ．句意： Moham 决定，他只要向服务员要一杯冰淇淋就行了。
just 仅仅； even 甚至； never 从不； also 也；根据 “ask the waitress for ice cream in a cup” 可知，只是要一杯冰淇淋，故选 A 。
wish 祝福； suggestion 建议； dream 梦想； order 点餐；根据 “Moham decided that he would...ask the waitress for ice cream in a cup. She smiled brightly, wrote down...” 可知，是写下了要点的东西，故选 D 。
Above 在 …… 之上； Inside 在里面； Under 在 …… 下方； Near 附近；根据 “it was a long straw ( 吸管 ) and some kind of drink” 可知，这是描述杯子里的东西，故选 B 。
5 ．句意： Moham 很惊讶，拿起杯子向她道谢，心想可能是自己用错词了。
moved 感动的； bored 厌烦的； surprised 惊讶的； tired 疲惫的；根据 “...thinking about the possibility that he had used wrong words...It’s the soda you ordered” 可知，服务员端来的不是自己点的东西，所以感到惊讶，故选 C 。
6 ．句意： “ 这是你点的苏打水， ” 她说， “ 用杯子装的冰淇淋饮料。 ”
he 他； you 你； she 她； I 我；根据 “ask the waitress for ice cream in a cup” 可知，此处指代的是服务员，指代女性用 she ，故选 C 。
7 ．句意：他对女服务员笑了笑，指着陈列柜里的一块蛋糕说： “ 请给我那块。 ”
salads 沙拉； cakes 蛋糕； drinks 饮料； strawberries 草莓；根据 “Moham took the cake” 可知，此处要的是蛋糕，故选 B 。
work 奏效； spread 扩散； develop 发展； read 读；结合 “pointed at one of the...in the display case, and said, “That one, please” 可知，这样用手指着要的东西会更加奏效一些，故选 A 。
special 特殊的； popular 受欢迎的； important 重要的； easy 容易的；根据 “for him in his classes in Tunisia, but when it came to...speaking, he couldn’t even get what he wanted to eat?” 可知，课堂上英语对他来说很容易，故选 D 。
slowly 慢地； carefully 仔细地； actually 实际上； honestly 诚实地；根据 “peaking, he couldn’t even get what he wanted to eat?” 可知，此处指的是实际的口语，故选 C 。
11 ．句意：就在这时，一个坐在旁边的女孩看着整个过程，笑着对他说： “ 嘿，欢迎来到我们美丽的城市！ ”
discussion 讨论； process 过程； performance 表演； argument 争论；根据 “a girl, who sat at the next table and had watched the whole...smiled at him and said” 可知，女孩看到了整个过程，故选 B 。
crazy 疯狂的； hopeful 有希望的； bad 坏的； excited 激动的；根据 “Why was it that English had been so...speaking, he couldn’t even get what he wanted to eat?” 可知，女孩劝他不要因为自己不好的英语而感到难过，故选 C 。
although 虽然； if 如果； because 因为； since 既然；空格前后之间是假设的条件关系，应用 if 引导条件状语从句，故选 B 。
ended up 结束； cheered up 使高兴； showed up 露面； came up 想出；根据 “I tried to order a salad here, I...with a plate of pig’s feet” 可知，本来想要一份沙拉，最后却上了一份猪脚，故选 A 。
refusing 拒绝； planning 计划； regretting 懊悔； fighting 与 …… 作斗争，努力争取；根据 “when it came to...speaking, he couldn’t even get what he wanted to eat?” 以及 “Don’t feel...you’ve lived here for a while I’m from Spain, and the first time I tried to order a salad here...with a plate of pig’s feet.” 可知，听了那个女孩的话之后，认为并不是他一个人在努力沟通，故选 D 。
DO YOU WANT TO BE LIKE DR. JANE?JOIN ROOTS & SHOOTS TODAY
Join Dr. Jane Goodall’s global network ( 全球网络 ) of young people in more than 130 countries taking action to improve our world!
◆ Organise a mobile phone recycling activity!
◆ Raise and become a chimp ( 黑猩猩 ) protector!
◆ Educate others about sustainable palm oil!
◆ Hold a cakesale with a toy chimp as a prize!
◆ Plant a tree or garden at school!
By joining Dr. Jane’s Roots & Shoots, you will: ● get ideas on how to make a difference, activity information and moneyraising tips
● be part of a special group of kids changing the world in Australia and around the world
● get information on coming chances for young leaders
● help protect chimps, save their living areas and support African communities
Join or donate ( 捐献 ) online today
16 ． Young people from Roots & Shoots are making the world better by ________.
A ． selling cakes at school B ． recycling mobile phones
C ． producing toy chimps D ． teaching kids how to plant trees
17 ． If you become a member of Roots & Shoots, you are expected to ________.
A ． be helpful for African communities B ． share information with leaders
C ． go to Australia to meet Dr. Jane D ． raise money on its websites
18 ． What is the text?
A ． A story. B ． A notice. C ． A speech. D ． A poster.
B 17 ． A 18 ． D
【导语】本文主要号召人们加入 ROOTS & SHOOTS ，一起采取行动改善世界。
16 ．细节理解题。根据 “ Organise a mobile phone recycling activity” 可知可以组织一次手机回收活动来改善世界。故选 B 。
17 ．细节理解题。根据 “help protect chimps, save their living areas and support African communities” 可知参加这个俱乐部可以帮助保护黑猩猩、拯救它们的生活区并支持非洲社区。故选 A 。
18 ．推理判断题。本文主要号召人们加入 ROOTS & SHOOTS ，一起采取行动改善世界，故文章可能是一个海报。故选 D 。
During work hours, among the sounds of machines, the kitchen of Bach’s Bakery ( 面包房 ) is especially tidy and quiet, not because of any rules against talking during work hours, but because all of the workers have a hearing disability. They are hard-working and professional in their work, and use sign language to communicate with each other from time to time.
Bach’s Bakery lies in Changsha City, Hunan Province. It is run by a German couple, Uwe Brutzer and his wife Dorothee Brutzer, who started it up ten years ago with the purpose of creating more jobs for those disabled in the neighborhood. So far, Bach’s Bakery has trained around 30 hearing disabled people. While some skilled workers found jobs in other bakeries and hotels and have been able to live on their own, several of them have stayed to work at the bakery after they completed the training.
The Brutzers’ work has won the support of many people in China. With the spread of news about the bakery, many Internet users learned about Bach’s Bakery and its inspiring story. As a result, many local people in Changsha as well as visitors from other parts of the country come to buy their products, Uwe said that public attention has encouraged them a lot and helped grow the bakery’s business, resulting in workers getting higher pay. However, what he values more is that, through media ( 媒体 ) reports, more people have come to understand that disabled people can work as well as other people when they are given chances.
Now, as they are preparing to return to Germany, they have found a German couple teaching in China as the new managers, and handed over the bakery to a public welfare ( 福利 ) organization. Their wish is to continue providing free training for the hearing disabled and that the bakery will never be changed into a shop with moneymaking as its main goal.
19 ． The workers in Bach’s Bakery use sign language because ________.
A ． their boss doesn’t allow them to talk B ． machines make too much noise
C ． they can’t communicate in spoken words D ． heavy work keeps them too busy to speak
20 ． It can be inferred from Paragraph 2 that Bach’s Bakery ________.
A ． also offers jobs to people outside Hunan B ． helps its workers live independently
C ． requires its workers not to leave after training D ． has more than 30 workers now
21 ． In Uwe’s opinion, the greatest value of public attention is that ________.
A ． disabled workers are paid more B ． his shop becomes more popular
C ． the disabled are better understood D ． sales of their products get stronger
22 ． What’s the best title for the passage?
A ． A Silent Bakery B ． A Special Wish C ． The Success of the Disabled D ． The Rules of Bach’s Bakery
C 20 ． B 21 ． C 22 ． A
19 ．细节理解题。根据 “but because all of the workers have a hearing disability. They are hard-working and professional in their work, and use sign language to communicate with each other from time to time” 可知他们用手语交流，因为他们都是听力障碍者，不能用口语交流。故选 C 。
20 ．推理判断题。根据 “While some skilled workers found jobs in other bakeries and hotels and have been able to live on their own,” 可知一些技术工人在其他面包店和酒店找到了工作并且已经能够自己生活。故选 B 。
21 ．细节理解题。根据 “However, what he values more is that, through media ( 媒体 ) reports, more people have come to understand that disabled people can work as well as other people when they are given chances” 可知他更看重的是，通过媒体的报道让更多的人了解到残疾人在有机会的情况下可以和其他人一样工作。故选 C 。
22 ．最佳标题题。本文主要介绍了一个员工都是听力障碍者的面包房，它给这些残疾人提供了独立生活的机会，以选项 A“ 一个沉默的面包房 ” 为标题更合适。故选 A 。
“I wish I had straight hair”; “I’d like to be taller”. At times, we all want to look a bit more like someone else. However, the pictures we see on TV and social media can give us improper ideas about how our bodies “should” look. The truth is that everybody is different — and that’s a good thing. Accepting and feeling good about our bodies is really important for our self confidence ( 自信 ).
Body confidence is when someone accepts and behaves kindly towards their body. That includes our size and shape, skin color, appearance and any physical disabilities. Jade Parnell from the Centre for Appearance Research (CAR), says that having body confidence is “about being accepting of your body and what it does for you”.
If you feel positively ( 积极地 ) about your body, you are more likely to take care of it. Research has even shown that you are more likely to take part in activities and perform well in school. However, feeling agitated about your body could make you step back, do less well at school and even feel down. Parnell says that the cost of trying to achieve the “perfect” appearance is high. She says, “If you re spending a lot of time trying to look a certain way, you will have less time to spend with friends and to make important memories.”
It’s important to remember that everybody is different. To develop a positive body image, Parnell says, “Try to talk positively about your own body and other people’s bodies. Try not to pay too much attention to appearance. Instead, think about what your body does for you; do your legs make you run really fast?” She also suggests treating your body well by eating different kinds of foods, exercising to feel good and to have fun, and getting plenty of sleep. Remember that you are more than how you look.
23 ． The writer thinks that the pictures on TV and social media ________.
A ． are perfect for people to follow B ． may spread wrong ideas of looks
C ． imply everyone is different D ． show people how to behave kindly
24 ． The underlined word “ agitated ” probably means “________”.
A ． scared B ． serious C ． careless D ． worried
25 ． Parnell will agree that you should ________.
A ． accept your body as it is B ． avoid talking about others’ bodies
C ． spend more money on your appearance D ． remember what you used to be like
26 ． What is the main purpose of the passage?
A ． To encourage readers to take more exercise. B ． To remind readers not to eat too much food.
C ． To lead readers to build up body confidence. D ． To advise readers to treat their friends well.
B 24 ． D 25 ． A 26 ． C
23 ．细节理解题。根据 “However, the pictures we see on TV and social media can give us improper ideas about how our bodies “should” look” 可知我们在电视和社交媒体上看到的图片可能会给我们传递错误的外貌观念。故选 B 。
24 ．词义猜测题。根据 “feeling agitated about your body could make you step back, do less well at school and even feel down” 可知你会后退，在学校表现不佳，甚至感到沮丧，是因为你担心你的身体，故此处划线部分意为 “ 担心 ” 。故选 D 。
25 ．细节理解题。根据 “that having body confidence is “about being accepting of your body and what it does for you”.” 可知 Parnell 认为要接受自己的身体原本的样子。故选 A 。
26 ．主旨大意题。本文主要介绍了我们要积极地看待自己的身体，要有身体自信。故选 C 。
If you look around the room you are in right now, you’ll probably notice a number of electronics. But can you imagine if they all had to be joined together by wires ( 电线 )? Picture the wire snaking along the floor, for example, from your smartphone to your speaker, or connecting your game controller to the computer screen, meaning you could never sit more than a couple of meters away from it. A world of electronics connected by wires wouldn’t just be untidy, but a possible danger, too. That’s where Bluetooth comes in. We’ve all heard of it — but what exactly is it?
Bluetooth is a method of short-distance ( 短距离 ) wireless communication between electronics that makes use of the power of radio waves. The idea was first thought of by Dr. Janp Haartsen at Swedish mobile company Ericsson in 1994. Things really stepped up in September 1998 when the Bluetooth Special Interest Group (SIG) was set up to develop and spread the technology. Bluetooth 1.0 came out in 1999, and a year later it began to be used in mobile phones and desktop computers. Now Bluetooth has become an increasingly popular way of solving the problem of more and more electronics needing to be connected. without having to connect everything together with wires.
But if you look at the remote control ( 温控器 ) you use to choose the program on TV, you might rightly ask yourself why Bluetooth was such a big deal. After all, connecting objects with infrared signals ( 红外信号 ) which can’t be seen had been done before. The problem with remote controls is that they need to keep what is called “line of sight”. If something is standing between the remote control and receiver, it won’t work. Because Bluetooth uses radio waves, the things standing in the way are no longer a problem.
Since its creation in the late 1990s, the technology has become more and more improved and widely used, with the 4 billionth Bluetooth objects shipped in 2020.
27 ． How does the writer lead in the topic “Bluetooth” in Paragraph 1?
A ． By describing scenes. B ． By comparing facts. C ． By telling stories. D ． By explaining reasons.
28 ． With the setting up of SIG, Bluetooth ________.
A ． started to be used in cars B ． made radio waves known to people
C ． improved and spread quickly D ． was able to connect all electronics
29 ． From Paragraph 3, we mainly get to know the ________ of Bluetooth.
A ． development B ． popularity C ． standard D ． advantage
30 ． ________ will most probably be interested in this text.
A ． Phone sellers B ． Technology fans C ． Newspaper reporters D ． History lovers
A 28 ． C 29 ． D 30 ． B
27 ．推理判断题。根据 “If you look around the room you are in right now, you’ll probably notice a number of electronics...” 可知第一段描述了一个由电线连接的电子世界，不仅不整洁，而且也很危险，由此引出了本文的话题 —— 蓝牙，所以作者通过描述一个场景引出话题。故选 A 。
28 ．细节理解题。根据 “Things really stepped up in September 1998 when the Bluetooth Special Interest Group (SIG) was set up to develop and spread the technology” 可知蓝牙特别兴趣小组 (SIG) 用以开发和传播该技术。故选 C 。
29 ．主旨大意题。根据 “But if you look at the remote control ( 温控器 ) you use to choose the program on TV, you might rightly ask yourself why Bluetooth was such a big deal” 以及本段内容可知，本段主要介绍了蓝牙的优势。故选 D 。
30 ．推理判断题。本文主要介绍了蓝牙的发展过程，所以科技爱好者会对这篇文章感兴趣。故选 B 。
该作品由: 用户陈菁分享上传可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益，请联系 可圈可点 ，我们核实后将及时进行处理。