— What do you think of ________ virus COVID-19?
— It is very terrible. I’ve never met ________ much more serious disease.
A．the;a B．a;a C．a;the D．the; the
考查冠词。the这个，定冠词，表示特指；a一个，不定冠词。 COVID-19冠状病毒，是一种特定的疾病，专有名词，需要加the；much more serious disease更严重得多的疾病，泛指比冠状病毒更严重的疾病，没有特指某一种，所以用a。故选A。
As the lights in the room went out, it was very dark and ___________could be seen clearly.
A．something B．anything C．everything D．nothing
句意：房间里的灯灭了，天很黑，什么也看不清。考查不定代词辨析。nothing没有东西，表否定；anything任何东西，用于否定句、疑问句；something某物，表示不确定；everything每件东西。根据it was very dark可知什么也看不清，故选D。
In communication, a smile is ________ a strong sign of a friendly and an open attitude.
A．hardly B．usually C．seldom D．never
-Some people don't show their talents at the very beginning.
-I agree. Even Einstein ____________ read until he was seven.
A．can't B．mustn't C．couldn't D．needn't
考查情态动词辨析。can't 不能，表示没有能力，couldn't是其过去式；mustn't不能，表禁止；needn't不需要，指没有必要。根据Some people don't show their talents at the very beginning.可知七岁前几乎没有能力读书，根据until he was seven可知用一般过去时，故选C。
Many doctors and nurses lost their lives after the disease ________ in Hubei Province. We feel terribly sorry for the loss of them.
A．broke out B．ran out C．put out D．came out
考查动词词组。broke out（疾病、战争）爆发；ran out 用完，耗尽；put out熄灭，伸出；came out出版，发行。因为疾病，很多人丧失了生命，跟疾病搭配的词组应该是爆发。故选A。
— I'm not sure what to write about the Little Women in the report.
— You should read some ________about the book before writing.
A．reasons B．reviews C．results D．rewards
— Helen, would you like to go shopping with us?
— What a pity! I am free every day ________ today.
A．against B．besides C．except D．among
考查介词辨析。against反对，与……相反；besides除……之外（还）；except除……之外；among在……中。根据“What a pity”可知，答者不能和提议者去购物，那么今天就不是有空的，应该把今天排除在外。故选C。
besides和except区别：从中文意思上看，二者都是“除了”，但是besides表示补充意义，“除了……还有”，如：Besides his friend, his mother also went to see the movie.除了他朋友外，他的妈妈也去看了电影，说明朋友和妈妈都去看了电影；而except侧重于排除在外，从整体里减去，除去。如本小题，根据句意今天是没空的，那么就是要从free day“有空的日子”里减去除去今天。
— The local food may taste a bit strange.
— Well, ________ we are here, why not give it a try?
A．if B．although C．unless D．since
Helen is watching a basketball match Which is shown ________ on TV. Though he is not on the scene, he can still cheer for his team.
A．lively B．live C．living D．alive
The oral English test is coming. What else should we pay attention to ________ our grades?
A．to improve B．improving C．improve D．improved
考查不定式用法。to improve去提高，不定式；improving提高，现在分词/动名词；improve提高，原形；improved提高，过去式。pay attention to注意，此词组的宾语是what else，此句在此处已经完整了，之后再连接不定式表示目的。故选A。
做这类题型时一定要弄清楚句子的结构，先判断主谓结构，如果完整了，再判断其它的成分。本题学生们很容易想当然地认为考查pay attention to doing sth.，然后选择B，但其实本句主谓宾已经完整，后面接的是一个表示目的状语的不定式，所以应该是A。
“__ you’ve made! But you should work still harder,” the teacher said to the boy.
A．What a big mistake B．How big mistakes
C．What great progress D．How great progress
试题分析：句意： “你取得的进步是多么大呀。但是你应该更加努力。”老师对这个男孩说。感叹句的结构是：. +主语+谓语！How +adj./adv.+主语+谓语！根据语境和感叹句的结构可知本题该选C。
—I guess that________ you________ Joanna enjoys drama series.
—Exactly. Joanna's favorite is drama series while mine is science fiction.
A．neither, nor B．either, or C．both, and D．not only, but also
考查并列连词。neither … nor …既不……也不……，两者都不；either … or …要么……要么……，两者之一；both … and 两者都……；not only … but also …不但……而且……；根据句意理解及句中的enjoys可知，主语应该用的是“就近原则”可知，所以排除C选项，再由回答Joanna’s favorite is drama series while mine is science fiction.可知，这里只有一个人喜欢连续剧，所以这里说的应该是两者中的其中一个，英语是either … or，故选B。
Jane ________ for 15 years, yet she still doesn't know what kind of man she ________.
A．has been married;has married B．has got married;married to
C．has been married;married D．has married;has married to
考查时态和词组。has been married已经结婚；has got married已经结婚；has married已经结婚；married to（娶）嫁给……；married嫁（娶）。根据“for 15 years”提示第一个空用现在完成时，且跟的是一段时间，要用延续性动词，所以是be married；marry to一般用作被动式语句，一般词组为be/get married to sb. 与某人结婚，但是此空前面没有be/get，所以用marry，因为结婚是在15年前，用一般过去时，变成过去式。故选C。
在现在完成时中，需要用延续性动词的情况，一般是句中含有：1. for+一段时间；2.since+时间点3.since+句子；4.How long等。本题的现在完成时中含有for+一段时间，需要用延续性动词。
—What about going to see Tea House at Poly Theatre tonight?
—Good idea. Let me check ________ .
A．when will the play start B．where is the Poly Theatre
C．how much does a ticket cost D．whether there are tickets or not
考查宾语从句。when will the play start戏剧什么时候开始；where is the Poly Theatre保利剧院在哪；how much does a ticket cost一张票多少钱；whether there are tickets or not现在是否有票。在宾语从句中，要用陈述语序，也就是“引导词+主语+谓语+宾语”或者“引导词+主语+系动词+表语”，根据这个可排除A、B和C。故选D。
-I don't know what to say at the interview.
-_________________. Just be polite and answer honestly.
A．Don't mention it B．It's a pleasure
C．Don't worry D．OK, thanks
The day before my daughter Norah’s fourth birthday, I picked her up from preschool. On the way, she said, “I like old people best because they walk slowly like I walk slowly and they have soft skin like I have soft skin.”What she said marked a 16 beginning.
The following day—her birthday—again on the way home, she asked 17 we could stop at the store to buy cakes for her. How could I say 18 to a birthday girl? After paying for the bill, I noticed that Norah was standing up in the cart, 19 announcing, “Hi, old person! It’s my birthday today!” However, the old man in front of her didn’t show he was 20 by my talkative child. He 21 with a smile, “Well, little lady! And how old are you today?” After a few minutes’ chat, Norah offered to take a photo with the old man called Mr. Dan, his expression changed from surprised to delighted. We exchanged our phone numbers. There was magic happening in the store that day, and we could 22 feel it.
During our first visit in Mr. Dan’s home, We walked with him to his front door. He pulled out a knife and 23 the only blooming red rose. He spent ten minutes cutting every thorn（刺） 24 the stem（茎）before handing it to his new friend. Norah keeps that rose, now 25 as a bone, under her pillow for a long time.
Norah asks about Mr. Dan every day. She worries about him. She wonders if he’s 26 , or cold. She wants him to be OK. She wants him to feel loved. Mr. Dan thinks about Norah too. After 27 recent visit, he said that he had 28 had a whole night’s sleep since his wife died. “Norah has healed me since meeting her.” he said. That left me 29 and my eyes wet with tears. Somehow, their hearts and souls seem to recognize each other from long ago. Sometimes talking to strangers can 30 beautiful new beginnings.
16．A．broken B．beautiful C．boring D．busy
17．A．what B．that C．if D．when
18．A．hello B．no C．yes D．thanks
19．A．excitedly B．sadly C．luckily D．carefully
20．A．treated B．trained C．trapped D．troubled
21．A．realized B．replied C．repeated D．recorded
22．A．neither B．both C．all D．none
23．A．let B．get C．put D．cut
24．A．off B．down C．into D．away
25．A．wet B．white C．dry D．red
26．A．relaxed B．excited C．lonely D．silly
27．A．the other B．another C．other D．others
28．A．never B．always C．often D．usually
29．A．useless B．meaningless C．careless D．speechless
30．A．belong to B．lead to C．thanks to D．speak to
16．句意：她说的话标志着一个美好的开始。broken 打破的；beautiful 美丽的；boring无聊的；busy忙碌的。根据下文Sometimes talking to strangers can ____15____ beautiful new beginnings.可知，这篇短文首尾呼应，因此这里是一个美好的开始，故应选B。
17．句意：第二天是她的生日，在回家的路上，她问我们是否可以在商店停一下来给她买蛋糕。what 什么；that引导宾语从句时，没有意义，在从句中也不做成分；if 是否；when什么时候。根据句意可知，这里是用if引导宾语从句，故选C。
18．句意：我怎么能对一个过生日的女孩说不呢？hello 你好；no不，没有；yes是的；thanks谢谢。根据下文After paying for the bill可知，作者答应了给女儿买蛋糕，所以应选B。
19．句意：在付了钱之后，我注意到Norah站在车里，兴奋的宣布：“嗨，老人，今天是我的生日。” excitedly 兴奋地；sadly伤心地；luckily幸运地；carefully仔细地，认真地。根据Norah所说的话可知，今天是她的生日，所以她非常的开心，故应选A。
20．句意：然而她前面的那个老人并没有表现出被我这个多嘴的孩子弄得心烦意乱。treated 对待；trained训练；trapped 被困；troubled被烦恼。根据下文He ___6___ with a smile这个老人笑着回答可知，这个老人很友好，他并没有被孩子弄得心烦意乱，故应选D。
21．句意：他带着微笑回答说：“亲爱的小姐，你今天几岁了？” realized 意识到；replied 回答，回应；repeated重复；recorded记录。根据上下文可知，作者的女儿对前面的老人说话，这里是老人的回答，故应选B。
22．句意：那天在商店里发生了神奇的事情，我们都感觉到了。neither 两者都不；both 两者都；all三者以上都；none一个也没有。根据文意可知，这次跟老人的对话让作者的女儿和老人成为了熟人，而且还对这个老人有很大的影响，这就是这个神奇的事情，作者、她的女儿以及这个老人都能感受到。因此应选C。
23．句意：他拿了一把刀，把唯一一个开花的红玫瑰切了下来。let 让；get得到；put放； cut切割。根据前面He pulled out a knife可知，老人是拿刀把玫瑰花切下来，故应选D。
24．句意：在交给他的新朋友之前，他花费了10分钟把茎上的每个刺都切下来。off 离开，脱落；down向下；into 进入；away离开。根据句意可知，这里说的是老人把茎上的刺切割下来，cut…off切断，是固定短语，故应选A。
25．句意：Norah把那朵玫瑰保存在她的枕头下面很长时间，现在干得就像骨头一样。wet 湿的；white 白色的；dry 干的；red红色的。根据句意Norah keeps that rose …under her pillow for a long time.可知，这朵花Norah保存了很长时间，所以花都干了，故应选C。
27．句意：在最近的又一次拜访之后，他说自从他的妻子去世之后，他从来没有睡过一整晚的觉。the other 两者中的另一个；another不定数目中的另一个；other其他的；others其他人或物。根据上文During our first visit in Mr. Dan’s home,可知，上面介绍了去Dan先生家的第一次拜访，这里说的是另外一次，故应选B。
28．句意：在最近的又一次拜访之后，他说自从他的妻子去世之后，他从来没有睡过一整晚的觉。never 从不；always总是；often经常；usually通常。根据文意…since his wife died. “Norah has healed me since meeting her可知，Dan先生的妻子去世了，后面又提到Norah治愈了Dan先生，由此我们可以推测到，自从他的妻子去世以来，他都没有睡过整晚的觉，故应选A。
30．句意：有时候跟陌生人说话会导致美丽的新的开始。belong to 属于；lead to导致；thanks to幸亏，由于；speak to和某人说话。根据句意可知，和陌生人说话会导致一个美丽的新开始，故应选B。
点睛：这篇短文给我们讲述了作者四岁的女儿和一个陌生的老人成为了朋友，并深深地影响了那个老人的生活。短文是一篇记叙文，文章主题突出，结构完整，讲述了一个感人的故事，比较容易理解。另一方面，短文篇幅较长，且文章中有15个空，这对于学生们来说是一个难点。这个题型是完形填空，考查学生们在具体语境中语言的运用能力，综合性较强。做题时，应先通读全文，掌握大意。然后根据上下文的语境、固定搭配等来做题。最后将答案代入原文，再读一遍，检查答案是否正确。例如第1小题，这个题目的答案应是在阅读完了整个故事之后才能得到，文章的第一段和最后一段是呼应的，在文章的最后提到了beautiful new beginning，因此这个题目应选B，是一个美好的开始。再如第11小题，根据文意可知，Norah非常担心Dan先生，空后有一个形容词是cold寒冷的，这里填的应和它并列，在意思上也应是接近的，都表示有点贬义的意思，因此在四个选项中应选lonely，孤独的。
Captain（船长）Nemo invited me and my friends to go hunting with him in the forests of Crespo Island. I asked him why he was so interested in Crespo Island. “I thought you preferred the sea to being on land.”
“I do,” replied the captain. “But these forests are under the sea.”
After going through a door, we were about ten meters under the water. The light from the sun reached us. Everything looked very colourful. We were going deeper and deeper. At 100 meters deep, we could see quite well, and Captain Nemo stopped and pointed to some dark shapes. This was the forest. “The trees” in the forest were giant seaweed, and all their “branches” were vertical（垂直的）.We could not stop looking at them. Fish swam around the branches like birds in a forest.
Suddenly, I saw a large sea spider about a meter tall. It was going to attack me. Captain Nemo’s man killed it with his gun, but it reminded me that the sea could be as dangerous as it was beautiful. When we reached 150 meters, it was dark. The sun’s light could not reach this depth. We turned our lights. We could see about 20 meters around us. Finally, we found Crespo Island—where a steep rock wall rose in front of us.
We could go no further, so we walked back toward the Nautilus. Suddenly, Captain Nemo stopped and shot an animal with his gun, it was a beautiful and rare sea otter. At last, we could see the Nautilus. Several large sharks swam over us. Luckily they didn’t see us. We re-entered the Nautilus safely. I was tired but amazed by what I had seen.
31．What do"The tress" in Paragraph3 refer to?
A．Birds B．Giant seaweed C．Fish D．Branches
32．When they reached 150meters, how could they see things around?
A．With the hep of the sun's light B．The rock's light helped them
C．They used their own lights D．With the help of the light from the Nautilus
33．What is the best title of the story?
A．A visit to a Sea Forest B．Rocks Under the Sea
C．Captain Nemo and the Nautilus D．Attacked by Giant Spiders
31．细节理解题。根据““The trees” in the forest were giant seaweed”可知，森林里的“树”是巨型海藻。故选B
32．细节理解题。根据“When we reached 150…We turned our lights.”，到达150米深时，太阳光线照不到那里，四周很黑暗，他们打开了他们自己的灯，所以他们靠自己的灯来视物。故选C。
Maybe it's because my mother is really old, her actions have become less blunt, and her body is not as tough as before. There has always been such a gap between my mother and me, and it has pulled me away from my mother far!
Every day my mother would wake me up, cook for me, and then lie on the windowsill and watch me go to school. I rarely communicate with my mother because she is very irritable and always loses her temper for no reason.
One day, I went home late for fun. My mother was very angry and she raised her hand and slapped me. I shouted hysterically: "Why do you hit me, I am not wrong, you are a bad mother! "My mother froze. She wanted to wipe away my tears for me, but I shook her trembling hands vigorously. She asked me softly:" Do you hate mom? "" Yes! I hate! "I bite He answered her with teeth, and ran out with tears.
I didn’t eat that day and I fell asleep early. In the middle of the night, I was too hungry to find it, so I went to the kitchen to find food. In the dark, I saw my mother sitting on the sofa, and she muttered: "My temper must be to change, I shouldn't hit Yang Yang! I'm not right! "Looking at the crying mother, the string(绳子) in my heart was gently moved again.
My mother raised her hand to hit herself, and I finally couldn't help myself. "Mom! Daughter is sorry!" Mom got up and hugged me, her arms were so warm and so safe. Mom gently wiped tears for me. What a gracious hand!
Your new schoolbag will be brought to you; someone will give you a flower umbrella in the rain; someone will give you the three fresh stuffings; she will give you the tears of grievance!
——Adapted from Lele Class "Mom's Love"
34．What makes me and my mother so far away?
A．Mother's unfavorable action B．Mom's not as strong as she used to be
C．A gap between me and my mother D．Mother's grumpy temper
35．What is the consequence of mom losing her temper for no reason?
A．I seldom communicate with my mother. B．It made mother's temper more and more irritable.
C．It made me play outside and go home late. D．I argued to my mother that I wasn't playing.
36．Why would my heart be touched?
A．I saw my mother's remorse and crying.
B．Mother went to bed without supper because she was angry.
C．Mother hugged me tightly.
D．Mother wiped away my tears with a friendly hand.
37．What do the followings reflect(反映) maternal love?
①Mother gives me an umbrella in the rain. ②Mother makes me the food I liked to eat.
③Mother comforts me when I am sad. ④My mother only watched TV and disturbed my study.
A．①② B．①③ C．①③④ D．①②③
34．细节理解提。根据第一段“There has always been such a gap between my mother and me, and it has pulled me away from my mother far!”我和妈妈之间总是有这样的隔阂，它把我从妈妈身边拉得很远! 可知让我和妈妈疏远是因为我和妈妈之间有隔阂。故选C。
35．细节理解题。根据第二段“I rarely communicate with my mother because she is very irritable and always loses her temper for no reason.”我很少和我妈妈交流，因为她很暴躁，总是无缘无故地发脾气。故可知母亲无故发脾气的后果是我很少和她交流。故选A。
37．推理判断题。根据“someone will give you a flower umbrella in the rain; someone will give you the three fresh stuffings; she will give you the tears of grievance!”某人会在雨中给你一把花伞；某人会给你新鲜的三餐；她会给你委屈的眼泪。可知题干中①项、②项、③项都是母爱的表现。D项“My mother only watched TV and disturbed my study.”我妈妈只看电视，干扰了我的学习。不是母爱的表现，故选D。
How does fake ‘meat’ taste?
What comes to mind when you hear the phrase “space meat”? It sounds quite weird. But in fact, it could very well be the future of the human diet.
A Russian astronaut recently “grew” meat aboard the International Space Station. Yes, you read that right - he grew it using cells provided by an Israeli company called Aleph Farms. But in fact, he was not the first person to create lab-grown meat. Dutch scientist Mark Post grew the first lab meat in 2013.
But why bother growing meat in a lab when we can get the real thing from cows? For one thing, lab-grown meat is healthier. “We gain greater control over what the meat consists of(由……组成), for example its fat content,” Post said in an interview with The Atlantic. Lab-grown meat is also free of the chemicals that are used on farms, such as pesticides(农药) and growth hormones(激素).
Are there other ways to replace(代替) regular meat? McDonalds is trying to do so with the P.L.T., which stands for plant, lettuce and tomato. The first P.L.T. burgers are already being sold in Canada, according to the fast food company.
The “meat” in the P.L.T. is made out of Beyond Meat, a plant-based meat substitute( 替代品 ) created by a company from Los Angeles, US. The company uses pea, rice and bean proteins to produce patties(肉饼) that look and taste like real meat.
Experts doubt whether these products are healthier than real meat. But they have already proven to be a success, with several fast food companies already offering such products on their menus, according to Fox Business.
38．What did the Russian astronaut do recently?
A．He grew meat on the International Space Station. B．He provided cells for an Israeli company.
C．He built a lab for growing meat in space. D．He created the first lab-grown meat in the world.
39．Why is lab-grown meat healthier than real meat?
A．Because it is produced in clean labs. B．Because it is made from healthy cells.
C．Because lab meat doesn’t consist of fat. D．Because producers can control what’s in the meat.
40．According to the story, P.L.T. burgers ________ .
A．taste better than normal burgers B．are made out of plant protein
C．are already being sold in the US D．are served by many fast food companies
41．What do experts think of plant-based meat products?
A．They will be the future of the human diet.
B．They are free from harmful chemicals.
C．They might not be healthier than real meat.
D．They have already proven to be a success.
38．细节理解题。根据第三段“A Russian astronaut …Space Station”可知，一位俄罗斯宇航员最近在国际空间站上种肉。故选A。
39．细节理解题。根据“For one thing, …for example its fat content,”，因为人类能控制这些肉的组成，比如脂肪含量，所以实验室里培养的肉更加健康。故选D。
40．细节理解题。根据“P.L.T., which stands for plant, lettuce and tomato.”以及“The “meat” in the P.L.T. … meat substitute”可知，P.L.T是植物、生菜和土豆的缩写，由此制作的汉堡完全没有肉，都是素食，所以都是由植物蛋白制作而成。故选B。
41．推理判断题。根据最后一段“Experts doubt whether these products are healthier than real meat.”可知，这些产品是否比真正的肉更加健康，专家们对此表示怀疑，所以这种素食可能并不比真正的肉健康。故选C。
Women walk in space
There will soon be a “giant leap” for womankind in space. If all goes according to plan, two female NASA astronauts will take a spacewalk on March 29. This will be the first all-female spacewalk in history.
Pilot Anne McClain, A US Army major(陆军少校), and electrical engineer Christina Koch will walk outside the International Space Station(ISS). Their mission is to replace batteries that were installed on the ISS last summer. NASA estimates (估计) that their walk will last about seven hours.
Working in space can be quite dangerous. It is typically believed that male astronauts are more suited to space missions. Women are more likely to work at ground control or do research.
According to NASA, fewer than 11 percent of the more than 500 people who have been into space have been female. During the 213 spacewalks that have taken place at the ISS since 1998. the astronaut teams doing the walks have either been all-male or male-female.
McClain and Koch’s spacewalk is definitely a big step for women. "It resonates(产生共鸣) with women around the agency that we are at this point, " NASA spokeswoman Stephanie Schierholz told the Guardian.
More women around the world are becoming astronauts. Women have certain advantages when it comes to working in space. They tend to be smaller, which means they take up less room and need less oxygen and food than men, Forbes said.
Also, woman are less likely to have heart attacks and are less sensitive to heat, cold, pain and noise. Studies have also shown that women deal with loneliness better than men, Forbes said.
Female astronauts making milestones(里程碑)
Valentina Tereshkova from the Soviet Union became the first woman to go into space in 1963——just two years after the first man.
In 1984, Svetlana Savitskaya from the Soviet Union was the first woman to walk in space
Liu Yang became the first female astronaut from China to go into space in 2012.
42．What does the "giant leap"in the first paragraph refer to?
A．NASA will send two female astronauts into space
B．A team of all-female astronauts will take a spacewalk
C．Female astronauts will replace batteries on the ISS
D．NASA astronauts will set a record of the longest spacewalk.
43．According to NASA, how many women have gone into space?
A．About 22 B．Around 55 C．About 213 D．More than 500
44．According to Forbes, women may be better able to work in space because ________ .
A．they are more willing than men to become astronaut B．they work well with others
C．they do not get sick easily D．they have certain physical advantages
45．What do we know from the story?
A．The two astronauts will arrive at the ISS on March 29
B．It is more dangerous for women to work in space
C．Female astronauts have taken spacewalks before.
D．Women started to take spacewalks in 1998
42．细节理解题。根据“There will soon …all-female spacewalk in history.”可知，两位女性宇航员将在太空行走，这将是历史上第一次全部女性组成的太空行走，将会是女性太空历史上的一次巨大的飞跃。故选B。
43．推理判断题。根据“fewer than 11 percent of the more than 500 people who have been into space have been female”可知，在进过太空的500多人中，少于11%的人是女性，推算一下能得出，大概只有55人是女性。故选B。
44．推理判断题。根据“Women have certain advantages… than men, Forbes said.”以及“Also, woman are less likely to … better than men, Forbes said”女人有一定的优势，因为她们身材更小巧，意味着占据空间更少，比男人需要更少的氧气和食物，更少的心脏病发病率，对冷热痛苦和噪音的感知更迟钝，所以综合起来看，女人在身体上更有优势。故选D。
45．细节理解题。根据“two female NASA astronauts will take a spacewalk on March 29”可知，两位女性宇航员将在3月29日进行太空行走，未说明将在那天到达国际空间站，A错误；根据福布斯说的话可知，女人在某些方面其实比男人更占据优势，所以不存在会更危险的说法，B错误；根据“Valentina Tereshkova from … go into space in 2012”可知，1963年、1984年以及2012年都曾有女性宇航员进行过太空行走，所以女性曾经进行过太空行走，C正确；根据“Valentina Tereshkova … space in 1963”可知，第一个女性宇航员飞上太空是在1963年，不是在1998年，D错误。故选C。
During the period of the virus which is spreading quickly, more students have made up their mind to go to medical ________ (学院)
You can't imagine what difficulty she had ________（描述）what she saw at the beginning because of fear.
描述：describe；本题后面是what引导的感叹句，词组have difficulty (in) doing sth.做某事有困难，所以describe去e加-ing。故答案为describing。
Though not living together, I almost make a telephone ________ ( a small talk) with my parents every day.
a small talk闲聊，聊天，同义词有conversation交谈，聊天；make a telephone conversation打电话。故答案为conversation。
Although you prepare well for an interview, things may not always go as ________ (without problems or difficulties) as you hope.
without problems or difficulties没有问题或困难，那就是发展顺利，该句需要副词词性来修饰动词go，同义词有smoothly顺利地，平稳地；go as smoothly as you hope如你所愿般顺利。故答案为smoothly。
This _________ mother whose husband was absent brought up her three children with many difficulties.
根据后文“whose husband was absent”可知，这是一个没有了丈夫的母亲，所以是单亲妈妈，用single单一的，单个的，无伴侣的；single mother单亲妈妈。故答案为single。
invent they polite wise succeed
51．When our children feel we believe in them, they grow to believe in ________.
52．American ________ Thomas Edison, who was considered the father of sound recording, developed the photograph in 1877.
53．If you change your state and work hard, you have taken the first step for ________.
54．Learn to manage your time ________ and you will achieve a better balance between schoolwork and hobbies.
55．Some tourist act very ________ they make some marks on tourist sites to prove they have visited here.
根据句意“努力工作”，那么就能成功，选择succeed，它是动词，此处需要变成名词success，take the first step for success迈出成功的第一步。故答案为success。
nod achieve cheer control prepare
56．The 20-month old baby ________ with a smile when she saw her mother back from work.
57．Peter with his classmates always ________ for their school football team while watching football matches.
58．Step into 2020, near 2021, China ________ the goal of building a well-off society in an all-round way.
59．—You seemed busy when I walked past. Have you got a minute now, sir?
— Sure.I ________ a report It's finished. So, what's up?
60．The Chinese government ________ the virus through the efforts and now people can go to work,students can go to school as usual
根据所给单词以及句意可知选择nod点头，nod with a smile 微笑着点头；根据后文“when she saw her mother back from work”可知时态是一般过去时，nod是重读闭音节，需要双写d再加-ed。故答案为nodded。
cheer for为……鼓劲加油；with his classmates是伴随状语，真正主语是“皮特”，所以谓语动词要加-s。故答案为cheers。
prepare a report准备报告；根据“You seemed busy when I walked past”可知，“准备报告”这件事发生在过去，而且是提问人路过那时候正在发生，所以用过去进行时，主语是I，用was。故答案为was preparing。
当主语后面接由as well as, as much as, accompanied by, including, in addition to, more than, no less than, rather than, together with等引导的词组时，其谓语动词的形式要依主语的单复数而定。在这样的句子里，这些词所引导的词组不影响主语自身的单、复数形式，它们在句子里其实是状语。也就是说，我们完全可以将这些词组搬到句首或是放到句末甚至删除都不影响句子的结构。例如小题2，把with his classmates放到句末都是可以的，所以真正主语只有Peter一个人。
The thief shut the door quietly with one of his hands. (对划线部分提问)
________ ________ the thief shut the door?
with one of his hands用一只手，表示关门的一种方式，用how；剩下部分是含有实义动词的句子，因为shut没有加-s，所以它是过去式，疑问句应用助动词did。故答案为How；did。
Suzy is a good storyteller. She can write exciting scripts. (合并为一句)
Suzy is ________ a good storyteller ________she can write exciting scripts.
此题要求把两句合并为一句话。前一句是因，后一句是果，a good storyteller是一个名词，所以可以用引导结果状语从句的such…that 连接。故答案为such；that。
Some of my friends asked Mr. Fred how they could deal with their problems. (改为简单句)
Some of my friends asked Mr. Fred ________ ________deal with their problems.
原句ask后跟的是一个宾语从句，要改为简单句，即一个句子里要没有从句，所以把how后面的句子去掉they could改为to do 不定式。故答案为how to。
A thin man saw the suspect running down the street last night. (改为被动语态)
The suspect was ________ ________ down the street by a thin man last night.
If he doesn't study hard, he will fall behind others. (保持句意基本不变)
He will fall behind others ________ he ________ hard
If you pay a visit to Liu Ha sheng’s restaurant in Harbin, you will find 18 robots there. They are ready to serve you and make sure that your dining e66． is perfect. After the visit, you can tell others that the robots serving customers isn't a d67． any more.
It's wonderful to see h 68． the 18 robots work in the restaurant. The wonder starts when you walk in. You'll see a robot come up and say, "Earth person, hello! Welcome to the Robot Restaurant. "When you have o 69．your meal, the robots in the kitchen begin to do the cooking. After the food is prepared, a robot waiter will glide (滑行) out of the kitchen to s 70． you with the meal you've ordered. And as customers enjoy their 71． food, a robot sings lovely songs for them
You may ask, "Where did all these robots come from？" Liu said they were d72． and made by the Harbin Hao hai Robot Company. Liu said he invested(投资) 5 million yuan in the restaurant, with each robot costing 200, 000 yuan to 300,000 yuan. And the workers in the computer room m 73． the wonderful robot team.
After a busy day, all the robots will go for a"meal", which is electricity. After 5 hours, the robots can c 74．their work for a day. The restaurant now p75． a menu with more than 30 dishes, and the average (平均)cost for a dinner is about 40 to 50 yuan. Do you want to go and have a try in this restaurant.
根据空前面的名词dining可知其后应该跟名词，dining作定语修饰该名词；根据后文“After the visit… any more”结束之后可以告诉别人，为客户服务的机器人不再是一个梦想。结合首字母e，可推知前句是指他们会确保用餐体验是完美的，侧重于内心的感受，结合is，故知此处应填不可数名词experience体验。故答案为experience。
根据首字母o以及后文“厨房里的机器人会开始烹饪”可知，此处是点餐，order the meal 点餐，空格前面有have提示是现在完成时。故答案为ordered。
根据前文“They are ready to serve”可知，这些机器人服务生就是来为顾客服务的，饭菜准备好了之后，也是把菜端过来，目的就是为了服务顾客，结合首字母s，可知是serve服务。故答案为serve。
根据“…and made by…”可知，此空应填入和made具有相同形式和并列意义的动词，并可判断出此句为一般过去时的被动语态，结合首字母d以及那家机器人公司，可知这些机器人是被这家公司设计并制造的，所以用designed。故答案为designed。
根据“all the robots will go for a "meal", which is electricity.”可知，此处描述机器人充电五个小时，之后他们就能持续工作一整天，结合首字母可知是continue继续，持续。故答案为continue。
The main characteristic of a bird is feathers. No other animal has feathers. Other important features for birds are wings and hollow bones.
Birds fly by flapping their wings and using air pressure (压力)to create lift under their wings, Just like airplanes do. The peregrine falcon is one of the fastest birds. It can reach speeds of over 100 miles per hour when diving. Feathers are important to birds because they keep them warm, help them to fly, and provide camouflage(伪装). Hollow bones also help in flying because they help make the bird light enough to fly.
Although an important characteristic of frost birds is flying. Not all birds fly. Some birds that don't fly are penguins, kiwis and ostriches. Penguins actually spend much time in the water where they are swimmers. Ostriches on the other hand are very fast runners. An ostrich can outrun a horse!
There are all sizes of birds. Hummingbirds are some of the smallest birds, while ostriches are some of the biggest. Different types of birds eat different things. Some birds feed on plants, some birds eat insects and still others eat other animals like fish, snakes, mice or rats. Birds are also known for their migrating (迁徙) patterns to large groups. Some birds will travel long instances each season to stay in a climate that is good for their survival. Birds are sometimes kept as pets. The most popular birds for pets are tropical (热带的) birds like parrots. Birds also have a history of helping out humans in different tasks. They can carry messages(homing pigeons) and help hunt (falcons).
Read more facts about birds
An ostrich can run as fast as 43 miles per hour and grow as tall as 9 feet.
Blue birds can't see the color blue.
The hummingbird can fly backwards, but it can't walk.
The egg of a kiwi can weigh as much, as 20% of the mother's body weight.
76．What makes birds different from other animals?
77．How do birds fly according to the passage?
78．Why do some birds migrate each season?
79．What is special about the hummingbird?
80．What kind of bird would you like to keep as a pet and why?(请自拟一句话作答)
76．Feathers, wings and hollow bones make birds different from other animals.
77．Birds fly by flapping their wings and using air pressure to create lift under their wings.
78．Because they can stay in a climate that is good for their survival.
79．Hummingbirds are some of the smallest birds and they can fly backwards, but it can't walk.
80．I would like to keep parrots because they are the most popular./I would like to keep homing pigeons because they can carry messages./I would like to keep falcons because they can help hunt.
76．细节理解题。根据第一段“The main characteristic …and hollow bones.”可知，鸟类的主要的特征是羽毛，其他动物没有，另外鸟类的重要特征有翅膀和中空的骨骼。故答案为Feathers, wings and hollow bones make birds different from other animals.
77．细节理解题。根据第二段“Birds fly by flapping… under their wings”可知鸟类通过拍翅膀和使用压力腾飞。故答案为Birds fly by flapping their wings and using air pressure to create lift under their wings.
78．细节理解题。根据“Some birds will … for their survival.”可知，一些鸟类每个季节长途跋涉是为了能够待在有益于它们生存的气候环境里。故答案为Because they can stay in a climate that is good for their survival.
79．细节理解题。根据“There are all sizes …the smallest birds,”以及“The hummingbird can fly backwards, but it can't walk.”可知，有些蜂鸟是体型最小的鸟，而且蜂鸟能向后飞，但是不能走。故答案为Hummingbirds are some of the smallest birds and they can fly backwards, but it can't walk.
本题可根据“Birds are sometimes … help hunt (falcons).”来进行回答，意思合理即可。故答案为I would like to keep parrots because they are the most popular./I would like to keep homing pigeons because they can carry messages./I would like to keep falcons because they can help hunt.
2020,不平凡的开局。随着一场突如其来的新冠肺炎疫情席卷全国,亿万民众团结一心,全力战役,共克时艰,居家生活学习有新的体验,请同学们以“My Special Period At Home”为题,根据要点提示用英语写一篇短文,向大家分享你们的网上学习生活及感受。
1. 走亲访友减少 2. 亲子关系改变 3. 学习方式受限
1. 专注网课,提升效率 2. 沟通父母,改善关系 3. ……
1. 勤洗手,佩戴口罩 2. 多喝水,适当运动
1. 期待病毒消失 2. ……
My Special Period At Home
COVID-19 spread the country all of a sudden and has greatly influenced our life._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
My Special Period At Home
COVID-19 spread the country all of a sudden and has greatly influenced our life. Affected by the virus, I had less chance to visit my relatives and friends. Instead, because of seldom going out, the relationship of parents and I has changed and improved a lot. We communicated with each other every day, so I understand them better now. Though I couldn’t go to school, I was exposed to a new way of attending class. Online classes promoted the efficiency a lot. I like this method very much.
As a part of society, I have a duty to do something to fight against the virus. During that period, I often washed hands and wore masks. At home, I drunk water and did more exercise every day.
I believe the virus will die out one day because of everyone’s effort.
题干解读：本题是话题作文，要求以“My Special Period At Home”为题，并且要求从四个方面写，主要可以归结为学习方式、与父母关系、预防以及个人感受几个点切入，注意行文的衔接，可适当用一些连接词；时态主要为一般过去时和一般现在时，可适当穿插一些其它时态。
短语：because of；communicate with each other；be exposed to；attend class；online classes；die out。
句型：Affected by the virus, I had less chance to visit my relatives and friends. As a part of society, I have a duty to do something to fight against the virus.