• 难度: 使用次数:93 入库时间:2015-07-07

     词语填空  通读下面的短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的ABC三个选项中选出一个最佳答案。

    A documentary about smog(雾霾) has become well-known across the country with over 100 million views in less than 24 hours. Under the Dome, the  1  documentary by Chai Jing, was shown on video-sharing websites in China on Feb 28. It has  2   pushed the public awareness (意识) about air pollution and  3   people to join in efforts to make a difference.

        Showing a number of photos and videos, Chai examines how the pollution problem has become so  4   in the country and told us the project was inspired(启发)by lung() illness of her new-born daughter. “I  5 all the windows. I started every day by checking the  6   pollution index(指数),” Chai said. Millions of other people are also doing the  7  things. While they stop there, Chai goes deeper. “I don’t want to live in this way. I need to find out where the smog comes from and what is going on.”
        Over a year, she went to polluted areas to find the cause of smog, visited the US and the UK to learn about their  8  , and interviewed officials, scientists and the general public.

    The film has led to national  9   after going popular online. Cheng Chen, a 22-year-old student from Beijing Foreign Studies University, found the documentary “very inspiring. “I used to think it was not my duty to  10  air pollution–I don’t own a factory or a car,” said Cheng. “But Chai tells me we share the same fate since we breathe the same air and there is a lot I can do.” At the same time, experts remind moved viewers of the film’s limitation. So what do you think of it?

    1. A. 103- second   B. 103-minute      C. 103-hour

    2. A. slowly            B. rapidly              C. quietly

    3. A. prevented       B. influenced         C. encouraged

    4. A. serious           B. important          C. necessary 

    5. A. opened          B. cleaned             C. closed  

    6. A. rubbish           B. water               C. air

    7. A. same              B. right                 C. terrible 

    8. A. news             B. experiences       C. hobbies

    9. A. agreement    B. discussion          C. development

    10. A. deal with    B. find out              C. listen to 

    答案

    *cooco.net.cn答案Net搜索@
    1B 2B 3C 4A 5C 6C 7A 8B 9B 10A



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: