• 难度: 使用次数:195 入库时间:2016-07-10

    Stephen Hawking was one of the most famous scientists in this century. He was born in 1942. He’s a world well-known on space and time. Stephen is researching some very big questions, such as: How did the universe begin? How will it end?

        Stephen was a student at Oxford University. He studied math and science. Then, at the age of twenty, he became sick. He was so young, but the doctors said to his family, “He has only two more years to live.” As a matter of fact, the doctors were wrong---- he didn’t die. He can’t walk now but he uses a wheelchair(轮椅). He can’t feed himself and get in or out of bed himself. But he refused to give in to the condition. He talks with the help of a computer. After Oxford, Stephen went to Cambridge University. Three years later, in 1965, he became a doctor of philosophy(哲学).

        Because of his serious health problems, it was difficult for him to draw diagrams(图表) or to write. So he started to think in pictures. With this new way of thinking, he became one of the most famous scientists in the world. In 1891, he met the Pope(教皇) in Rome. They talked about his ideas. Then in 1988, he wrote his first important book, A Brief History of Time. It sold more than 5.5 million copies in 33 different languages. He was once invited to China, he impressed us with his self-confidence, humorous and witty(风趣的) conversation.

    根据短文内容,选择最佳答案。

    1. Which of the following is NOT true?

    A. Stephen is good at thinking.    B. Stephen cannot walk.   

    C. Stephen has had the answers to some very big questions.   

    D. Stephen had once studied math and science at Oxford University.

    2. How old was Stephen when he became a doctor of philosophy?

    A. 21  B. 23    C. 27    D. 25

    3. A Brief History of Time is ________.

    A. a book which is well-known all over the word

    B. a book about Rome’s history

    C. Stephen’s talk collection with the Pope in Rome

    D. Stephen’s talk collection with me in China

    4. Stephen’s studies DO NOT relate(涉及) to ________ according to the passage.

    A. science  B. math  C. philosophy  D. art

    5. The right order of Stephen’s main experiences in ________.

    a. He went to Cambridge University.

    b. He became very ill.

    c. He wrote his first import book.

    d. He met the Pope in Rome.

    A. c- a- b- e- d  B. a- b- c- d- e  C. c- b- a –e –d    D. a- c- b- e- d

    答案

    【主旨大意】:本文是记叙文。介绍了著名的科学家史蒂芬霍金。他从20 f题库cooco.net.cn>
    岁的时候就得了很严重的病,医生说他只能活两年多,但是他奇迹般德活了下来。随后凭借他顽强的毅力与聪明才智在科学领域获得了一个又一个的辉煌。

    1     C    细节理解题    由第一段中“Stephen is researching some very big question.”可知他现在正在研究一些重大的问题,这些问题还没有得出答案。故选C

    2     B     计算题    根据短文第一段中He was born in 1942.Three years later, in 1965, he become a doctor of philosophy. 可知选B

    3    A     细节理解题    根据短文最后一段It sold more than 5.5 million copies in 23 different language. 可知这本书在全世界很著名。

    4     C    细节推理       根据短文第二段中He studied math and science.与第二段中 Three years later, in 1965, he become a doctor of philosophy.可知他没有涉及艺术。故选D

    5     C    细节推理       纵观全文可知史蒂芬霍金现在牛津大学读书而后得病然后有进了剑桥大学,而后他又见到了教皇,这是在1891年,在1988年写了他的第一本重要的书。故选C



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: