• 难度: 使用次数:34 入库时间:2016-07-27

    阅读理解;阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳答案。

    Like most teenagers in the world, Joso Montanaro a teen artist in Brazil, likes reading and drawing cartoons. But he is special—his drawings get published(出版).

    Montanaro is now drawing cartoons for Folha. Folha is Brazil’s largest newspaper and is known for its cartoons. Montanaro has already been working at Folha for two years. Each week he draws two, there or four cartoons and sends them to the paper. From those editors choose one for the next day’s page.

    Montanaro draws about the news of the day. Recently he worked on The Wave—a drawing of the tsunami(海啸) that hit Japan. Montanaro also likes to draw cartoons about the funny things that happen in Brazilian politics(政治).

    “I like doing political drawings because you can joke about somebody bigger than you.” Montanaro says.

    Folha’s art director ,Mario Kanno, says editors saw something new and different in Montanaro’s work.“We brought him in with this idea to show that, yes, young people also read newspapers and can show their ideas on politics,”Kanno says.

    Montanaro’s love for cartoons began when be was only 7 or 8 year old. His dad bought him comics. Montanaro says these books gave him the ideas that got him drawing.“I think those great works have really helped me,”he says.“They remind me that I should draw something in my book every day.”

    1. What is Montanaro doing for Folha now?

      A. He is publishing story books.           B. He is drawing cartoons.

      C. He is sending newspapers.             D. He is writing articles.

    2. Which of the following is NOT true according to the passage?

      A. Folha is famous for its cartoons.

      B. Folha is the largest newspaper in Brazil.

      C. Montanaro draws one cartoon for Folha every week.

      D. Montanaro began to work for Folha two years ago.

    3. Why does Montanaro like drawing political cartoons?

      A. Because he can show his ideas on politics.

      B. Because he is very interested in political jobs.

      C. Because he thinks it’s easier to draw political cartoons.

      D. Because he can make fun of some important people.

    4. What made Montanaro draw and helped him a lot in his drawings?

      A. The comics his dad bought him.       B. His interest in cartoon films.

      C. The fun of drawing cartoons.          D. His dad’s ideas about cartoons.

    5. What’s the best title for this passage?

      A. Folha’s art director.                B. Brazil’s largest newspaper.

      C. Teen artist in Brazil.                D. Montanaro’s great father.[

    答案

    【主旨大意】: 本文是记叙文。主要叙述了巴西的少年卡通画家。他每周画三或者四幅画,人们从他的画中可以看到新的特别的东西。他也爱好画政治方面的画。他对画的兴趣来源于小时候父亲给他买的喜剧书。

    f题库cooco.net.cng
    1.B  细节理解题  根据短文第二段第一句话Montanaro is now draowing cartoons for Folha. 可知他为Folha在画画。

    2.C 细接理解题  由短文第二段Each week he draws two, three, or four cartoons and sends them to the paper. ”可知每一周画34幅卡通画。故选C

    3.D  细节理解题  根据短文第四段I like dong political drawing because you can jock about somebody bigger than you.可知画政治画可以愚弄一些重要的人物。

    4.A  细节理解题  根据短文最后一段中His dad bought him comies. Montanaro says these books give him the ideas than got him drawing. 可知选

    5.C 主旨大意题  本文 主要叙述了在巴西的少年画家现在的基本情况。故选C

    难句释解: Montanaro also likes to draw cartoons about the funny things that happen in Brazilian polities. Montanaro也喜欢画一些发生在巴西政治上一些有趣的事情的卡通画。

    Montanaro says these books gave him the ideas that got him drawing. Montanaro说这些书给他 画画的灵感。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: