• 难度: 使用次数:137 入库时间:2017-01-30

    阅读理解。

    Building a bridge across the Straits(海峡)

    On May 3rd, 2005, KMT chairman Lien Chan finished his eight-day visit to the mainland.

    Only two days later, another Taiwanese leader, James Song (Song Chuyu), visited again.

    Song is the chairman of the People First Party(亲民党) in Taiwan. On his nine-day trip from May 5th to 13rd, he visited Xi’an, Nanjing, Shanghai and Changsha, as well as Beijing.

    Song, 63, was born in Xiangtan, Hunan Province in 1942. He went to Taiwan with his father at the age of seven.

    On May 9th, Song went back to Xiangtan to sweep his ancestor’s(祖先的) tomb.

    He also met President Hu Jintao when he arrived in Beijing on May 11th.

    Song hoped his trip could build a bridge between the two sides.“We are here to build a bridge of trust, understanding and cooperation(合作) between Taiwan and the mainland.”he said.

    The two parties in Taiwan both agree with the“One China”policy and are in favor of the final unification(统一) of China.

    Things continue to get better since Lien’s visit. Taiwan can now sell more fruit in the mainland. The mainland gave a pair of giant pandas to Taiwan.

    More importantly, mainland people will soon be able to travel to the beautiful island.

    (   )1.Lien Chan spent ______ visiting the mainland.

              A.8 days                B.4 days                        C.7 days                        D.9 days

    (   )2.James Song went to Taiwan with his father in ______ .

              A.1942                   B.1945                          C.1947                          D.1949

    (   )3.We can tell from the story that ______ .

              A.both James Song and Lien Chan were born in Xiangtan

              B.both James Song’s and Lien Chan’s visits will help the mainland and Taiwan know more about each other

              C.mainland people can travel to Taiwan now after Lien Chan’s visit

              D.the mainland will build a zoo for Taiwan as a gift

    (   )4.What does the underlined phrase “in favor of” mean?

              A.like                     B.protect                       C.support                      D.help

    (   )5.“Taiwanese” means ______ .

              A.台湾人()         B.台湾                          C.台湾产品                   D.台湾政策

    答案

    1.A  由第一段第一句 ... his eight-day visit ... 可知答案选A

    2.D  由第三段可知,Song生于1942年,在他七岁时去了台湾。故选D

    3.B  从文中只能看出Song出生于Xiangtan,看不出Lien Chan的出生地。由最后一段可判断C错。由倒数第二段可判断D错。由倒数第四段可确定B对。

    4.C  in favor of sb./sth. 赞同,支持。答案中只有support支持 &c ooNet co.ne t.cn组卷c
    之意。故选
    C

    5.A  Taiwanese 台湾人(的), -ese为表示人的后缀。故选A



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: