• 难度: 使用次数:14 入库时间:2017-09-16

    Clothing is a language.It tells us about individual peopletheir personality, their age, their place in society and so on.If we want to know more about a society, we can look at traditional clothing.

    The continent of Africa has a long history and a rich culture, and this is shown in traditional dress.You often find three colours—red, gold and green in the clothing.The first colour stands for the blood of millions of people who suffered as slavesthe second is the rich resources of the African earthand the third represents the grasslands of home.

    The  patterns on the clothing also have a meaning.A common pattern is in the form of a cross“X” which stands for “unity”Another pattern is a rectangular(长方形的)box, which represents “strength”Because clothing has a strong social meaning, people are very careful in choosing what to wear.It would be a serious mistake to wear the wrong clothing, or to wear clothes in the wrong way. For instance, in Ghana, a woman should wear her waistband(腰带) differently according to the importance of the social event.

    Traditional dress also tells us about everyday life.African designs are famous.Wide temperature range requires that the clothes be comfortable for daily life.

    Although many people wear western clothes particularly in big cities in Africa, traditional African dress is very highly valued.This is because it has deep cultural meanings.

    1The main theme of this passage is________.

    Athe history of clothes in Africa

    Bmodern fashion styles in Africa

    Cthe meanings of traditional dress in Africa

    Dthe materials used in traditional dress in Africa

    2According to the passage, red________.

    Arepresents the setting sun

    Bstands for African unity

    Cis chosen because it is a bright colour

    Dis a reminder of the sad history in Africa

    3Gold stands for________.

    Athe hot sun  Bstrength

    Cwealth  Dhappiness

    4Traditional dress should also be practical because________.

    Ait needs to keep people dry in the rainy season

    Bpeople wear it in the big cities

    Cit needs to protect people from the climate

    Dit has deep cultural meanings

    答案

    1解析:主旨大意题。文章主要叙述了非洲的传统服装以及它所体现的很深的文化内涵。故选C

    2解析: ^cooco.net.cn cooco因你而专业*
    细节理解题。红色代表昔日数百万苦难深重的奴隶们的鲜血。

    答案:D

    3解析:细节理解题。金色代表非洲富饶的资源。

    答案:C

    4解析:推理判断题。在非洲温差较大的气候条件下,人们的日常生活中需要宽松舒适的服装。

    答案:C



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: