• 难度: 使用次数:27 入库时间:2017-10-07

    What a father had done now has been redone by his son. US video game magnate(大亨) Richard Garriott headed into space aboard a Russian rocket watched by his father, a NASA astronaut who went into space at the height of the Cold War.

    The Russian Soyuz TMA­13 spacecraft lifted off in clear weather from the Baikonur Cosmodrome on the Kazakh steppe(大草原)  just after 1 pm local time.

    A video game developer from Texas, Garriott paid $ 30 million to fly into space alongside US astronaut Michael Fincke and Russian cosmonaut Yury Lonchakov.

    Garriott's father, Owen, watched the launch through telescopes on an observation platform and Garriott's girlfriend, Kelly Miller, burst into tears. I am very happy for him. It is one of the things he really wanted to do,” Miller said as others opened  champagne to celebrate the successful launch.

     “I can see he is really enjoying it like a little kid in the candy shop , ”  Miller said.

      Space officials said the Soyuz rocket had reached orbit (轨道)  safely  and  would  dock  with  the International Space Station (ISS) in about two days.

    He made it; he made it into orbit. It is marvelous,” said Owen Garriott, a physicist who was selected as an astronaut by NASA for his scientific background. He spent 60 days in space in 1973 and another 10 days in 1983.

         After 12 days in space Garriott will return to earth with the ISS's former crew on Soyuz ,  a three­person re­entry capsule(返回舱) which has broken down on its last two flights back to earth.

    1. Who are the passengers except Richard Garriott in the spacecraft?

    Owen Garriott ②Michael Fincke

    Yury Lonchakov ④Kelly Miller

    A.①②        B.②③

    C.③④  D.①④

    2. What was the reason for Richard Garriott's space travel?

    A. His father used to be an excellent astronaut.

    B. He planned to explore a game about the space.

    C. He wanted to make his dream come true.

    D. He got too much expectation from his father.

    3. Which of the following is closest in meaning to the underlined word  “dock” ?

    A. join together  B. fly together

    C. explore together  D. run together

    4. Which of the following about the Soyuz spacecraft is TRUE?

    A. It has been launched into space with Richard Garriott successfully.

    B. Owen Garriott once was brought into the space by this spacecraft.

    C. The Soyuz re­entry capsule has not made a mistake until this flight.

    D. Garriott made a second attempt to fly back to earth on Soyuz.

    5. In which part of the newspaper will you probably find this passage?

    A. Travel.  B. Education.

    C. Science.  D. Business.

    答案

    本文是一篇新闻报道。美国电子游戏大亨Richard Garriott搭乘一架俄罗斯宇宙飞船,在父亲的目送下飞赴太空,去实现自己遨游太空的梦想。

    1解析:由第三段中的Garriott paid $30 million to fly into space alongside US astronaut Michael Fincke and Russian cosmonaut Yury Lonchakov可知,应选B

    答案:B d初中物理czwl.cooco.net.cn*

    2解析:由第四段中的It is one of the things he really wanted to do可知,太空旅行是Garriott是一个梦想。因此,答案为C

    答案:C

    3解析:由语境可知,联盟号火箭已经安全到达轨道,并将在大约两天后与国际空间站对接。因此答案为A

    答案:A

    4解析:由第二段可知,A项正确;B项文章未提及;由倒数第一段可知,联盟号返回舱曾在前两次飞行中出现故障,因此C项表述错误;D项文章未提及。

    答案:A

    5解析:由文章大意可知,美国电子游戏大亨Richard Garriott搭乘一架俄罗斯宇宙飞船,在父亲的目送下飞赴太空,去实现自己遨游太空的梦想。由此可推知,这篇文章可能出现在报纸的旅游版面上。故选A

    答案:A



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: