• 难度: 使用次数:47 入库时间:2017-11-12

    Cooking Kills Four Million People a Year

    Polluted airborne particles(大气悬浮颗粒)kill 7 million people a year, reports the World Health Organization.

    That news may not come as a surprise to anyone who has seen images of chimneys in Beijing, Delhi or Mexico. But those factories—or even the jammed roadways of modern cities—are not the biggest killer. Each year, some 4.3 million people die earlier than they should because of polluted air inside their homes, says the WHO.

    What’s causing the air inside people’s homes to be so poisonous that it kills around 11,000 people a day? Stoves. “Having an open fire in your kitchen is like burning 400 cigarettes an hour.” says Kirk Smith, a professor at the University of California at Berkeley, whose research suggests that household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013.

    Not all stoves cause this kind of harm. The ones Smith’s talking about are those that the 3 billion people in the developing world use for heat and cooking, which burn solid fuels such as wood, coal, or crop waste instead of gas. The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxide into homes. Poor ventilation then prevents that smoke from escaping, raising fine particle levels 100 times higher than the limits that the WHO considers acceptable.

    Breathing this air day in day out finally causes a lot of diseases: more than a third of the 4.3 million die of a stroke, while a quarter die of heart disease. And around one-third of annual lung disease deaths worldwide are due to waste from coal stoves.

    Exposure tends to be extremely harmful for the people who spend the most time around the fire—usually women and young children. In fact, the WHO reports that household air pollution almost doubles the risk for childhood lung disease.

    1. According to Kirk Smith’s research, ________.

    A. factories are the biggest killer worldwide nowadays

    B. burning 400 cigarettes an hour is extremely dangerous

    C. household air pollution from cooking is surprisingly harmful

    D. some 4.3 million people die earlier each year than they should

    2. What should be the deadly killer in a household kitchen?

    A. Solid fuels.       B. Coal stoves.         C. Poor gas.         D. Cooking smoke.

    3. The underlined word “ventilation” in Paragraph 4 probably means ________.

    A. airing           B. cooking             C. burning            D. cooling

    4. The author intends to tell people ________.

    A. how to avoid polluted air in their homes

    B. to stop cooking in the household kitchen

    C. to guard against household pollution from cooking

    D. how to prevent childhood lung diseases in household

    答案

    1.答案:C

    解析:由本文第三段第四行 @高中化学www.cooco.net.cnd
    household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013.可知,家庭环境中烹饪时产生的空气污染日益严重。

    2.答案:D

    解析:由本文第四段第三行The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxide into homes.厨房里的油烟是厨房中的致命杀手。故正确答案为D

    3.答案:A

    解析:Poor ventilation then prevents that smoke from escaping. 这句话的意思是“通风不

    好阻止油烟散去”。故答案是A

    4.答案:C

    解析:本题旨在考察作者的写作意图。从全文进行归纳,可知作者目的是告诉读者防护厨房油烟造成的空气污染。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: