• 难度: 使用次数:65 入库时间:2017-12-07

    完形填空

    阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。

    The Birthday

    As I was in the chair by the window and felt the warm June sunshine on my arm, I had to remind myself where I was. If it was not because of the few medical instruments around, it didn't really look like a __1__ room. While looking at the carefully chosen wallpaper, I remembered back to that day, not so long before, when this adventure first began.

    It was a cold October day. While leaving the school, my mother mentioned that she had gone to the doctor that day. "What for?" I asked, becoming nervous so I __2__ through all the problems in my mind. I wondered what problems my mother could possibly have.

    "Well…" She stopped and my worry __3__ . "I'm pregnant."

    "You're what?"

    "I am having a baby."

    I was speechless. I couldn't believe this happened to my parents when I was already in junior high school. It hit me that I would have to __4__ my mother, the mother who had been all my own for 14 years! I'd never wanted my mother to have another child after she had me. This was a selfish feeling, but when it came to my mom, I was unwilling to share even the smallest bit of her.

    However, when I saw the joy in my parents' eyes, I could not help but feel excited and my joy showed on the outside. On the inside, though, I was trying to deal with my fear and anger.

    My parents involved me in all the __5__ , form decorating the nursery to picking out names and deciding that I could be present for the baby’s birth. Though pregnancy brought excitement, it was __6__ to hear people keep talking about the baby. I feared that I would be pushed back when the baby came. Sometimes when I was alone, the __7__ was overcome(超越)by all the fear and anger for what this child would take from me.

    Sitting in the delivery room that June 17, knowing the baby would soon be here, I began to feel all my insecurities(不安全)surface. What was my life going to be like? Would it be one endless baby-sitting job? What would I have to give up? Most importantly, would I lose my mother? The time to think and worry was rapidly melting away(消散). The baby was coming.

    It was the most unbelievable experience of my life, being in the delivery room that day, for birth is truly a miracle(奇迹), full of happiness and expectation. When the doctor said that it was a girl, I cried. I had a baby sister, Emma.

    All my fears and insecurities have passed now. I cannot explain how especial it is to have a __8__ person who wakes up with me and wave her little hand good-bye to me as I leave for school.

    Now I realize there is plenty of love in my home for Emma. My fear and anger had been eased with the realization that she took away _9__ . Instead, she brought so much to my life. I never thought I could love a baby this much, and I would not _10__ the joy I get from being her big sister.

    1. A. museum         B. hotel          C. school           D. hospital

    2. A. looked           B. ran            C. read               D. got

    3. A. disappeared   B. reduced     C. increased       D. returned

    4. A. lose                B. share          C. support         D. love

    5. A. competitions   B. instructions C. preparations D. conditions

    6. A. enjoyable        B. hard           C. surprising       D. funny

    7. A. joy                 B. hope           C. loneliness       D. sadness

    8. A. tiny                 B. kind            C. sick              D. shy

    9. A. everything       B. something    C. anything        D. nothing

    10. A. keep            B. expect          C. ask              D. trade

    答案

    >cooco.net.cn 可圈可点Net组卷网g
    1. D 2. B 3. C 4. B 5. C 6. B 7. A 8. A 9. D 10. D



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: