下载试题
当前位置:
学科首页
>
试题详情
>
阅读理解
>
说明文
题型:阅读理解
难度:偏难
考频指数:0
下载
复制
1.

Today we can do everything with apps: pay bills, order food and shop for anything. Mobile technology means we can hold the world in our hands. However, when it comes to technology and health care, opportunities and challenges come together.

Let’s start with the ways to get health care. Telemedicine can allow a patient to use technology to see the doctor online and get a diagnosis (诊断) and instructions without leaving home.

In addition, there are many patient websites. These allow for different kinds of interactions about our health needs without involving the medical team. Setting a date with doctors and reading lab results are readily achieved by technology.

A whole new age of medical care seems likely (可能的) to come in the future. But every coin has two sides. What might be on the other side of techno-health care?

Firstly, we should think about the health care experience as a whole. A usual visit to a doctor begins with a receptionist (接待员) , who can see and tell how a patient is doing, This may influence the treatment effect. It’s unlikely that a patient website will have such intuition.

Next, sharing the details of one's life requires trust, which takes time to build. This is certainly true in health care, where some of life's best and worst moments involve doctors. The human touch should not be undervalued and is unlikely to be there over the smartphone.

Lastly, test results can be difficult to understand. When someone without a medical degree sees a flagged result with no explanation on the website, there's room for all kinds of stories to form in their minds—and also great worry.

So how does medicine adapt (适应) to the new technology age? Very talented companies are working on it .There is medical equipment(设备) that can be used at home to send necessary signs and heart sounds through telemedicine . It seems likely that some companies will find a way to explain test results.

But what it will not achieve is the warmth of human interaction and touch. Patients often need someone to listen to —and care about—their journey story, which will never be realized through a human-less technology. Technology should be a tool, but depending on it totally will most certainly have unexpected effects. Let's not allow our humanity to be one of them.

30According to the passage, how does technology help health care?

AIt encourages doctors to voice their needs on the websites

BIt offers the patient a convenient way to get a diagnosis

CIt improves relations between doctors and patients.

DIt provides an opportunity to build a medical team

31The word “intuition” in Paragraph 5 probably means______.

Aan ability to understand                               Ban interesting experience

Ca chance to win                                          Da fair decision

32What do you know about techno-health care from the passage?

APatient websites require trust from doctors.

BTalented companies can give medical advice.

CFlagged results may cause worry for patients.

DMedical equipment collects patients’ stories.

33The writer probably agrees that_____.

Atechnology can deal with unexpected effects.

Btelemedicine can take the place of usual health care.

Cit is difficult for patients to adapt to the new technology age.

Dtechno-health care should take humanity into consideration.

【知识点】说明文
【答案】

30B

31A

32C

33D

【分析】

本文讲述了技术进步给健康医疗领域带来的机遇和挑战。

30细节理解题。根据第二段Telemedicine can allow a patient to use technology to see the doctor online and get a diagnosis (诊断) and instructions without leaving home. 远程医疗可以让病人不用离开家就可以使用技术在线看医生并得到诊断和指导。,可知它为病人提供了一种方便的诊断方法,故选B

31词义猜测题。an ability to understand理解的能力;an interesting experience有趣的经历;a chance to win获胜的机会;a fair decision公平的决定。根据猜题所在句子中的such可知intuition指代的是上文中的A usual visit to a doctor begins with a receptionist (接待员) , who can see and tell how a patient is doing, This may influence the treatment effect. 通常去看医生的时候会有一个前台接待员,他可以看到并告诉病人情况,这可能会影响治疗效果。,可知猜题句是指病人的网站不太可能有这样的理解能力”,所以intuition应指理解的能力,故选A

32推理判断题。根据第六段中Next, sharing the details of one's life requires trust, which takes time to build. ,可知分享生活细节需要信任,所以选项A是错误的;根据第八段中Very talented companies are working on it,可知有能力的公司正致力于解决这个问题,所以选项B是错误的;根据第七段中When someone without a medical degree sees a flagged result with no explanation on the website, there's room for all kinds of stories to form in their minds—and also great worry. 当一个没有医学学位的人在网站上看到一个没有任何解释的标记结果时,就会有各种各样的故事在他们脑海中形成,同时也会产生巨大的担忧。,可知标记的结果可能会引起患者的担忧,所以选项C是正确的;根据第八段中There is medical equipment(设备) that can be used at home to send necessary signs and heart sounds through telemedicine .,可知有医疗设备可以在家里通过远程医疗发送必要的信号和心脏声音,所以选项D是错的。故选C

33推理判断题。根据最后一段Technology should be a tool, but depending on it totally will most certainly have unexpected effects.,可知技术应该是一种工具,但完全依赖它肯定会产生意想不到的效果,所以选项A是错误的;选项B意为远程医疗可以取代通常的医疗保健。,文章中没有提及,所以排除;根据第八段中So how does medicine adapt (适应) to the new technology age? Very talented companies are working on it那么医学如何适应新技术时代呢? 有能力的公司正致力于解决这个问题。,可知选项C是错误的;根据最后一段Technology should be a tool, but depending on it totally will most certainly have unexpected effects. Let's not allow our humanity to be one of them. 技术应该是一种工具,但完全依赖它肯定会产生意想不到的效果。让我们的人性不用成为其中一个。,可知选项D符合原文。故选D

=
编号:181985
更新时间:2021-01-07
答案
纠错
组卷/试题篮
类题推荐:
说明文
题型:阅读理解
难度:中等
考频指数:254次
下载
复制
1.

    “Hire me! I’ll do the best for your company,” Lucas Stewart, with a sign on his back, shouted loudly on Bay Street in Toronto. Now it’s becoming more and more difficult to find a job. Do you want not to look foolish or do the wrong things at your new job?

It is important to make the right impression(印象)from the very first day. You will be in a new place. You will face new people. It may be difficult to know what to do. Here are five tips to help you make it through the first day at a new job.

First impression can last forever. Make sure you make a good one. Before your first day, find out if your new job has rules about what you can wear to work. If so, be sure to follow them. No matter what, always be neat and clean.

Get to work on time. Give yourself an extra(额外的)15 minutes to make sure you arrive on time. Pay attention to introductions. One of the first things that your supervisor may do is to introduce you to your co-workers. These co-workers will be important to you. They are the ones who will answer your questions when the boss is not around.

Ask questions. Make sure that your supervisor has told you what is expected of you. If he or she has not told you about your duties, ask for a list. Set daily and weekly goals(目标)for yourself.

Never be the first one to leave. Look at what your co-workers do. It does not look good for you to be eager to leave.

29Before you arrive at work, you should________.

Adress up the right way                                Bintroduce yourself

Cknow your duties                                       Dknow your co-workers well

30According to the passage, which of the following is TRUE?

AYou should be the first to arrive at work.     

BYou should ask your co-workers for your duties.

CYou should not be eager to leave at the end of the day. 

DYou are required to arrive 15minutes earlier.

31According to the passage, your supervisor is most likely your________.

Avisitor                    Bfriend                     Cworkmate               Dleader

32What is the best title for this passage?

AGetting a New Job                                     BHow to Work

CTips on the First Day at Work                      DThe Importance of Co-workers

【知识点】说明文
编号:182119
更新时间:2021-01-19
详情
纠错
组卷/试题篮
题型:阅读理解
难度:偏难
考频指数:260次
下载
复制
1.

America is a mobile society. Friendships between Americans can be close and real, yet disappear soon. They don’t feel hurt. If the same two people meet again, even years later, they pick up the friendship. This can be quite difficult for us Chinese to understand .Friendships between us develop more slowly but may become lifelong feelings, extending(延伸)deeply into both families.

There is another difficult point for us to understand. Although Americans treat friends warmly in their personal everyday lives, they don’t show their politeness to them if it requires a great deal of time. But in China, we are usually generous with our time. We, as hosts, will appear at an airport even in the middle of the night to meet a friend. We may take a day off from our work to act as guides to our friends. It is opposite in America. Americans cannot manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily plans. They will probably expect the visitors to get themselves from the airport to the hotels. And they expect the visitors will phone them from there. Once the visitors arrive at their homes, the welcome will be full, warm and real.

For Americans, it is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to restaurants, except for business matters. Americans are ready to receive us foreigners at their homes, share their holidays, and their home life. So accept their hospitality(好客)at home and enjoy your visit in America!

33The underlined phrase "pick up" in Paragraph 1 may mean "_________________".

Aput down               Bgive up                   Cpay no attention to   Dcontinue

34From the passage, we can know_________________.

AAmericans are always generous with their time.

BAmericans don’t feel hurt if their friendships disappear soon.

CChinese friendships develop more slowly but will never disappear.

DChinese friendships develop faster than American friendships.

35This passage is most probably written for __________________.

AAmerican students                                     BChinese students

CChinese visitors to America                         DAmerican visitors to China

【知识点】说明文
编号:182120
更新时间:2021-01-19
详情
纠错
组卷/试题篮
题型:阅读理解
难度:中等
考频指数:293次
下载
复制
1.

    People depend on plants. We use plants for food, cloth, shelter (住处), and even the air we breathe (呼吸).

Plants keep our air and water clean. Green plants give us oxygen (氧气). Oxygen is part of the air we breathe.

Plants are also part of the water cycle (水循环). Most of the water that a plant takes in goes back into the air.

Plants give us a lot of the food on the earth. Fruits, vegetables, and grains (谷物) come from plants. Without plants, we would not have bread, rice, carrots, apples, oranges, or bananas! Many people are growing plants to eat in their own gardens at home. Having your own garden helps the earth as well.

When you grow your own fruits and vegetables, you help cut down on pollution because big trucks don’t need to take your food to shops. You also help reduce the amount of rubbish because you don’t need to use bags for packing your food. You can just pick it out of the ground or off a plant and put it into a basket!

Trees are an important plant resource (资源). Trees provide wood to build homes and furniture. Trees are used to make lots of things around your home and at your school. And trees provide fruits that are good for you. Without trees, the earth would be a very different place.

36________ is part of the air we breathe.

ASunlight                 BWater                     CFood                      DOxygen

37What happens to most of the water that a plant takes in?

AIt goes back into the air.                              BIt stays in the plant.

CIt goes into the ground.                               DIt stays in the river.

38What does the phrase “cut down on” mean in Paragraph 5?

ACause.                   BAccept.                  CReduce.                  DExpect.

39What is the best title of the passage?

AA Different Place                                       BThe Uses of Plants

CFood on the Earth                                      DGardens at Home

40You would find the passage in ________.

Aan interesting novel                                    Ba book about animals

Ca popular play                                            Da book about nature

【知识点】说明文
编号:182092
更新时间:2021-01-15
详情
纠错
组卷/试题篮
题型:信息匹配
难度:中等
考频指数:172次
下载
复制
【知识点】说明文
编号:182099
更新时间:2021-01-15
详情
纠错
组卷/试题篮
下载试题
知识点:
版权提示
可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


使用
说明
客服
群联盟
收藏
领福利