• 难度: 使用次数:52 入库时间:2015-11-27

    Mexican people have a tradition of greeting each other with handshakes and kisses on the cheek(脸颊. But recently, government officials asked people to   1   this. They have also closed schools and museums, and advised people to stay at home.

    This is to stop people from   an infectious disease (传染病), swine flu (猪流感). The disease has spread over the country. It has killed 159 people and caused 4,000 to become sick   3 .

    What is swine flu? Swine flu is a disease that causes respiratory (呼吸的) illness in pigs. It spreads to people in two ways. People catch the virus after being with infected(被感染的)pigs, or they get it from an infected  4  . The disease spreads in the same way  5  human flu, through coughs and sneezes and then touching the nose or mouth. However, it   6  be spread by eating pork.

    People who have caught swine flu will have a fever, a cough, a sore throat and body aches. In most cases, the infection makes people unwell but their lives will not be   7.

    A few governments around the world have advised their citizens not to visit   8 . Some countries have begun checking air travelers for the disease and have set up quarantines (隔离) for people who might be infected. Russia, China and other countries have banned (禁止) buying pork from Mexico,  9   the flu cannot be caught by eating the meat.

    Health experts advise people to wash their hands frequently(频繁地), to cover coughs and sneezes and to stay at home if they feel  10 .

    1A. stop to do     B. stop doing   C. go to do       D. go on doing

    2A. catching       B. taking           C. owning         D. curing

    3A. last month    B. in the past    C. a month ago  D. in the past month

    4A. pig              B. person          C. dog               D. country

    5A. like              B. as                 C. for                 D. in

    6A. cant           B. can                C. must              D. will

    7A. in safety      B. in hunger        C. in danger       D. out of danger

    8A. Mexico       B. America         C. China            D. Russia

    9A. but             B. though            C. while              D. because

    10A. tired          B. happy            C. hungry            D. ill

    答案

    1B

    2A

    3D

    4B

    5B

    6A

    7C

    8A

    9B

    10D

    【解析】

    试题分析:墨西哥人民有传统的互相问候,握手和亲吻脸颊上。但最近,政府官员问的人不这样做。他们还关闭了学校和博物馆,并建议市民留在家中。这是为了阻止人们传染病猪流感。本病已蔓延全国各地。它已造成159人死亡,并造成4,000生病什么是猪流感?猪流感是一种疾病,导致猪呼吸系统疾病。它传播到人两种方式。患猪流感的人都会有发烧,咳嗽,喉咙痛,全身酸痛。健康专家建议人们经常洗手。

    1.此题考查固定短语stop doing sth表示停止做某事,跟你讲语境可知此句的含义是政府禁止人们在那样打招呼,故选B

    2.此题考查固定句型结构stop sb from doing sth意思是组织某人做某事,此句的含义是避免人们患这种病。故选A

    3.此题考查副词,表示时间状语。根据语境可知此句是现在完成时,故选D意思是在刚刚过去的一个月里。

    4.此题考查名词,根据语境可知人得到猪流感的主要原因就是猪传染人和人传染人着两种途径,故选B

    5.此题考查介词短语the same as表示和…一样。

    6.此题考查情态动词表示推测,因表示否定性的故用cant,选择A

    7.此题考查固定短语be in danger表示处于危险中。此句的含义是得猪流感的人虽然很难受,但不影响生命,故选C

    8.此题考查名词,根据语境可知许多国家不许国人去到墨西哥旅游,故选A

    9 &Netc oo co .ne t.cnNet组 卷%
    .此题考查介词,表示让步,故选B,此句的含义是中国和其他国家一样不进口墨西哥E猪肉,虽然吃猪肉不传染。

    10.此题考查形容词,根据语境可知得猪流感的人非常难受,故选illD

    考点:新闻报道类的短文

    点评:这篇短文内容比较简单,理解不难。各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文。答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改。个别小题可以当做单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: