• 难度: 使用次数:141 入库时间:2017-08-03

    阅读理解

    We all know that 70% of the earth is waterBut only 1% of it is clean waterPeople can't live without waterSo it's important for everyone to save waterHere are some tips for saving water

    Indoors

    Turn the tap off while you are brushing your teethwashing your handsdoing dishestaking a shower and so on

    Catch the cold water that comes out of the tap or shower while you are waiting for the hot waterUse it to water plants or wash your toilet

    Don't wash clothes too oftenWhen you use the washing machinemake sure there is not only a pair of pants in it

    Outdoors

    Water the garden and grass at nightThis gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat

    Plant small trees under big treesThis will help stop evaporation and gives some shade(树阴) for your plantsYou can also plant a shade garden under trees

    1It's important for everyone to save water because  

    A.70% of the earth is water

    Bthe water on the earth is clean

    Conly a small part of the water is clean

    Dwe need it to water plants

    2What does the underlined word"evaporation"mean in Chinese  

    A.流失           B.蒸发         C.渗透          D.锁住

    3The following ways can save water according to the passage except  

    Aplanting a shade garden under trees

    Bwatering the garden and grass during the night time

    Ccatching the cold water when you wait for the hot water to shower

    Dusing the washing machine as you likeno matter how many dirty clothes there are

    答案

    1C.细节理解题.根据文章第一段:We all know that 70% of the earth is waterBut only 1% of it is clean waterPeople can't live without waterSo it's important for everyone to save water.可知们都知道地球上70%都是水.但是只有1%的是干净的水. 人们的生活不能没有水,所以节水对每个人来说都是很重要的.故选 ^高中化学www.cooco.net.cn#
    C

    2B.词义猜测题.根据句子:Water the garden and grass at nightThis gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat.可知在晚上的时候灌溉花园,这使水有更多的时间进入土壤,而不受天热的蒸发作用.结合语境以及常识,这里应该是蒸发,故选B

    3D.细节理解题,根据文章第六段:Plant small trees under big treesThis will help stop evaporation and gives some shade(树阴) for your plants.可知在大树下面种小树苗,这将有助于防止蒸发,并给你的植物一些阴凉处.所以A选项正确.根据文章第五段:Water the garden and grass at nightThis gives water more time to get into the earth without evaporation from the day's heat.可知在晚上的时候灌溉花园,这使水有更多的时间进入土壤,而不受天热的蒸发作用.所以B选项正确.根据文章第三段:Catch the cold water that comes out of the tap or shower while you are waiting for the hot water.可知当你在等待热水的时候要把冷水接出来.所以C选项正确.根据文章第四段:Don't wash clothes too oftenWhen you use the washing machinemake sure there is not only a pair of pants in it.可知不要经常洗衣服,当你使用洗衣机洗的时候,要确定里面不只是一件衣服.所以D选项错误,故选D



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: