• 难度: 使用次数:71 入库时间:2017-09-24

    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    ___1__ It is a new term in today's tourism industry. But in an age of growing environmental awareness, it is not too difficult for us to imagine and understand this new form of holiday.

    Ecotourism, which  is  considered  as  a  kind  of responsible  tourism, is  typically  defined (定义) as  travel  to  places where special and unusual plants, animals and cultural heritages (遗产) are the main attractions.     __2___     Therefore, programs concerning the protection of some natural and cultural spots also form a part of ecotourism.

    Ecotourism is developing at great speed. According to a recent report by the World Tourism Organization, ecotourism in recent years has enjoyed an annual growth of about 5% worldwide.   ___3__    They include bird watching, hiking, diving,  photography and taking part in various kinds of local cultural events.

    ___4___   However, it looks like some smaller towns and country areas may well become the new destinations for people to visit tomorrow because they are rich in ecological, cultural and historical resources. Ecotourism has been gaining increasing recognition and popularity mainly for the relaxing, natural and vivid experience it offers to tourists. People are attracted to nature and long to be close to it. However, a conflict between nature and human beings is unavoidable.   __5___

    A. The definition of ecotourism is beyond words.

    B. It takes ecology and culture into consideration.

    C. You may not be very familiar with “ecotourism”

    D. More than 80 activities have been listed for ecotourism.

    E. People can have great fun enjoying nature through ecotourism.

    F. Big cities are still the major places that attract tourists in our society today.

    G. How to protect natural resources while taking advantage of them is of great importance.

    答案

    文章给我们解释了“生态旅游”的含义以及其项目内容,并指出在发展生态旅游的同时,我们还要注意保护环境。

    @cooco.net.cn答案Net搜索#
    1.C
     本段引出文章的话题,根据下句“It is a new term...”及全文围绕ecotourism展开,可知C项正确。

    2.B 根据下文“Thereforeprograms concerning the protection  of  some natural and cultural spots also form  a  part of  ecotourism.”可知,环境的保护和文化的保护是结合在一起的,由此可知B项正确。

    3.D 本段讲述生态旅游越来越火,下文列出了几个生态旅游的活动,由此可知D项正确。

    4.F 下文讲述小城镇和农村地区也可能在未来成为游客的目的地,however表示前后为转折关系,由此可知F项符合语境。故选F项。

    5.G 本段指明生态旅游越来越被人们所认可,但是人和自然界之间的冲突是不可避免的,该冲突就是在保护自然资源和利用自然资源之间产生的,由此可知G项符合语境。



    如果没有找到你要的答案,请尝试下下面的试题答案搜索功能。



用户评论纠错:

      暂无评论

我来说几句: