下载试题
当前位置:
学科首页
>
完型填空
>
日常生活类
>
试题详情
难度:
使用次数:173
更新时间:2021-08-19
加入组卷
1.

A group of boys from a primary school soccer team in Anshun, Guizhou Province, are doing daily training on the playground.

The team was made 1 their P. E. teacher Mr. Zeng. And their headmaster Mr. Xiong also 2 a lot. Although the members practice 2 hours every day, playing soccer does not 3 their studies or farm work.

Most of these boys’ parents work in big cities far from the village. In the past, they were afraid of showing themselves in public, 4 now through soccer, they have become outgoing, active and brave. And their skills in soccer have improved rapidly by working hard. In a short time, they have 5 the other teams from nearby schools in the city.

To open 6 minds, Mr. Xiong encouraged them to join in a “Who’s the King”national soccer game. They did not play well in the 7 . However, with the physical advantages they 8 the game. Unluckily, they were short of 9 in such competitions, so they finally lost 1-0.

10 , after Mr. Zeng moved to another school, Miss Yu took his place. The young teacher who was born in 1985 11 to teach there. She is their soccer coach and also teaches them English, math and other 12 . To her surprise, these village boys are not like 13 she thought. She says that every time the team travels to another city to take part in a soccer game, the kids are just very 14 in themselves.

Soccer gives these kids a 15 to see the wonderful things of the outside world. And it makes them strongly believe that they would go beyond (在另一边) the mountains one day.

1 A in B by C from D of

2 A celebrated B changed C supported D achieved

3 A influence B shake C afford D cover

4 A or B so C for D but

5 A directed B compared C beaten D interviewed

6 A her B our C his D their

7 A end B beginning C middle D process

8 A controlled B passed C finished D recorded

9 A experience B development C progress D information

10 A Now B Later C Before D Firstly

11 A invited B volunteered C remembered D dared

12 A challenges B choices C purposes D subjects

13 A how B when C what D where

14 A confident B talented C interested D rich

15 A rule B role C chance D result

查看答案
题型:完型填空
知识点:日常生活类
纠错
【答案】

1 B

2 C

3 A

4 D

5 C

6 D

7 B

8 A

9 A

10 B

11 B

12 D

13 C

14 A

15 C

【分析】

本文讲述了一群农村足球队的孩子们在老师的支持和陪伴下,坚持在学校练习踢足球,并且经常和其他的足球队进行比赛,志愿老师看到这些孩子的精神面貌感到很吃惊,因为他们在去其他城市比赛时表现得很自信,这些孩子们坚信总有一天他们会走出这里。

1

句意:这个队是由他们的体育老师曾老师组建的。

in …… 里; by 由; from 从; of…… 的。根据 “The team was made… their P. E. teacher Mr. Zeng” 可知,此处用 be made by 表示 …… 组成的 ,故选 B

2

句意:他们的校长熊老师也给予了很大的支持。

celebrated 庆祝; changed 改变; supported 支持; achieved 达到。根据 “And their headmaster Mr. Xiong also…a lot” 可知,校长也支持这件事情,故选 C

3

句意:踢足球不影响他们的学习和农活。

influence 影响; shake 动摇; afford 买得起; cover 覆盖。根据 “Although the members practice 2 hours every day” 可知,尽管每天练习两个小时,但是踢足球并不影响他们的任何事情,故选 A

4

句意:但是现在,通过足球,他们变得开朗,积极和勇敢。

or 或者; so 所以; for 为了; but 但是。根据 “In the past” “now” 可知,此处是拿现在和过去进行对比,表转折关系,故选 D

5

句意:在很短的时间里,他们打败了城市附近学校的其他球队。

directed 指导; compared 比较; beated 击败; interviewed 采访。根据 “the other teams” 可知,此处指击败了其他的球队,故选 C

6

句意:为了开放他们的思想,熊老师鼓励他们参加一场名为 谁是国王 的全国足球赛。

her 她的; our 我们的; his 他的; their 他们的。根据 “them” 可知,此空应填 their ,修饰名词 minds ,故选 D

7

句意:他们开始踢得不好。

end 结束; beginning 开始; middle 中间; process 过程。根据 “However, with the physical advantages they …the game” 可知,刚开始踢得不好,后来发挥出优势,故选 B

8

句意:然而,凭借身体上的优势,他们控制了比赛。

controlled 控制; passed 通过; finished 完成; recorded 记录。根据 “with the physical advantages they …the game” 可知,凭借自己的优势控制了比赛,故选 A

9

句意:不幸的是,他们缺乏此类比赛的经验。

experience 经验; development 发展; progress 过程; information 信息。根据 “Unluckily” “so they finally lost 1-0.” 可知,因为缺乏经验所以输了,故选 A

10

句意:后来,曾老师转到了另一所学校,于老师接替了他的位置。

Now 现在; Later 后来; Before …… 之前; Firstly 首先。根据 “after Mr. Zeng moved to another school” 可知,此处讲述后来发生的事情,故选 B

11

句意:这位 1985 年出生的年轻教师自愿在那里任教。

invited 邀请; volunteered 志愿; remembered 记得; dared 敢于。根据 “The young teacher who was born in 1985… to teach there” 可推断,这位老师是自愿到农村教学,故选 B

12

句意:她是他们的足球教练,也教他们英语、数学和其他科目。

challenges 挑战; choices 选择; purposes 目的; subjects 学科。根据 “English, math” 可知,此处指其他的学科,故选 D

13

句意:令她吃惊的是,这些乡村男孩并不像她所想的那样。

how 怎样; when 何时; what 什么; where 哪里。此空是作动词 thought 的宾语,应用 what 引导宾语从句,故选 C

14

句意:孩子们对自己很有信心。

confident 自信的; talented 有天赋的; interested 有趣的; rich 富有的。根据 “And it makes them strongly believe that they would go beyond (在另一边) the mountains one day.” 可知,孩子们出去参加比赛时,都很自信,他们坚信自己有一天会走出大山,故选 A

15

句意:足球给了这些孩子一个看到外面世界美好事物的机会。

rule 规则; role 角色; chance 机会; result 结果。根据 “She says that every time the team travels to another city to take part in a soccer game” 可知,去其他的城市参加比赛是给了这些孩子们看到外面世界的好机会,故选 C

=
类题推荐:
日常生活类
难度:
使用次数:226
更新时间:2011-11-11
加入组卷
1.

For several years, Americans have enjoyed teleshopping-watching TV and buying things by phone. Now teleshopping is starting in Europe. In some __1__ countries, people can turn on their __2__ and shop for clothes, jewelry, food, toys and __3__ things.
  Teleshopping is becoming popular in Sweden. __4__, the biggest Swedish company sells different kinds of things on TV in fifteen European countries, and in one year, it makes $10 million. In France, there are two teleshopping channels, and the French __5__ about $ 20 million a year in buying things through those channels.
  In Germany, __6__ last year teleshopping was only possible on one channel for one hour every day. Then the government allowed more teleshopping. Other channels can __7__ for telebusiness, including the largest American teleshopping company and a 24-hour teleshopping company. German __8__ are hoping these will help them sell more things.
  Some people like teleshopping because it allows them to do their shopping without __9__. With all the traffic problems in cities, going shopping is not an easy thing. But at the same time, other Europeans __10__ like this new way of buying things. They call __11__ junk on the air. Many Europeans usually worry about the quality of the things __12__ on TV. They think high quality is the most important thing, and they dont believe they can be sure about the quality of the things __13__.
  The need of high quality means that European teleshopping companies will have to be __14__ the American companies. They will have to be more careful about __15__ of the things they sell. They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see by themselves.

  1. A. European              B. Asian                 C. American                  D. African
  2. A. lights                     B. switches             C. radios                       D. TVs
  3. A. some else              B. another many     C. the other                   D. many other
  4. A. Such as                 B. For example      C. For teleshopping       D. It is like
  5. A. takes                     B. cost                   C. spends                     D. spend
  6. A. to                          B. until                   C. unless                       D. by
  7. A. begin                     B. leave                  C. open                        D. turn on
  8. A. people                   B. women              C. businessmen             D. officials
  9. A. to go out                B. going out
      C. to buy things          D. buying things
  10. A. still                      B. dont                  C. even                         D. wont
  11. A. teleshopping        B. TV                     C. radio                        D. telephone
  12. A. appearing            B. coming out          C. for sale                    D. to buy
  13. A. in the shop           B. on TV                C. they bought              D. by this way
  14. A. the same with       B. different from
        C. as big as              D. larger than
  15. A. the number          B. the quality          C. the places                 D. the buyers

查看答案
题型:完型填空
知识点:日常生活类
复制
试题详情
纠错
难度:
使用次数:291
更新时间:2021-07-16
加入组卷
1.

  At half  1  five, Mrs.  Black heard her husband park the car   2   the house and went out to speak to him right away“What's wrong with you?” he asked“You look worried”“I have  3  a terrible mistake, dear ,” she said“Mrs. Smith called me half  4  hour agoWe were talking and then   5   thinking, I asked her and her husband to come to have dinner  6  us this evening

       “Well, that's  7  to be worried about,” Mr. Black said“We will  have a pleasant  8 We haven't seen the   9   for a long time”“I'd like them  10 ,” Mrs. Black answered. “But I've just 11  there is almost not any food at homeYou didn't remember  12  someI asked you to get some   13  your way home from work three days ago

       “Some food?” Mr. Black said“Oh, my dear, yes, I  14  nowI did  buy someIt's in the carIt's been there for the   15   three days

  ( )1 Apast     Bpassed    Cto     Dat

  ( )2 Ain      Binside    Coutside   Don

  ( )3 Ahad      Bmade    Cgot    Dreceived

  ( )4 Apast     Bto      Cthe    Dan

  ( )5 Awith       Bout of    Cfor    Dwithout

  ( )6 Awith    Bfor     Cwithout   Dout of

  ( )7 Anothing   Beverything  Canything   Dsomething

  ( )8 Ahour    Bday    Cevening  Dweek

  ( )9 Awife      Bhusband  CSmiths  Dfriend

  ( )10Acame      Bto come  Ccome  Dcoming

  ( )11Afinded     Bfounded  Cfound   Dknow

  ( )12Ato buy     Bbought   Cbuying  Dbuys

  ( )13Ain       Bon     Cto    Dabove

  ( )14Aremembered Bforget   Cremember Dremembering

  ( )15Apast    B /     Cpass    Dfuture

   

             

查看答案
题型:完型填空
知识点:日常生活类
复制
试题详情
纠错
下载试题
复制试题
进入组卷
下载知识点
知识点:
版权提示

该作品由: 用户马政分享上传

可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


0
使用
说明
群联盟
收藏
领福利